A megye egyben nincs könnyű mérkőzés

Sótlan támadójáték és görcsös küzdelem jellemezte a döntetlenező felnőtt csapatunkat Csabacsűd ellen, míg az ifjúságiak generációváltása nehezebb, mint gondoltuk.

Megye I. osztály
4. forduló /2021.09.04./
Okány KSK – Csabacsűdi GYLSE

Az első félidőt fölösleges annál jobban ragozni, mint ami valójában történt, ugyanis elég gyenge iramú, “brusztolós” játékrésznek lehettek tanúi a kilátogató nézők. Az első tíz percben a vendégek kétszer is ziccerig jutottak, de szerencsére a gól elmaradt. Csapatunk első értékelhető megmozdulása egy Kopács szabadrúgás volt a 16. percben, ami kevéssel kerülte el a vendég kaput. A 33. minutumban ismét Kopács került helyzetbe Kollát félmagas passzából, de a kirobbanó védők jól ugrottak bele a lövésbe így szögletre tudták menteni az életerős löketet.
A 42. percben Gyurik állt a labda mögé és ívelt keményen a kapunk elé, de az elmúlt héten szenzációsan teljesítő Nagy kapusunk rosszul mérte fel a labda ívét, így a kezei fölött kevéssel a hálóban kötött ki a játékszer. Sajnos elég nagy potya volt. 0-1

A második játékrészben ismét magasabb sebességi fokozatra kényszerültünk és nem váratott magára sokáig az egyenlítés. Nyéki addig tologatta a pálya széle felől befelé a labdát, míg jó 24 méterről lövésre szánta el magát és a játékszer a bal alsóban kötött ki. 1-1
Ezt követően az lehetett a nézők érzése, hogy a vendégek megelégszenek az egy ponttal is, ugyanis csapatunk a hajráig sorra eljutott az ellenfele kapujáig, de az utolsó pillanatban mindig érkezett egy védő, aki tisztázni tudott, a Csabacsűd pedig nem sürgette az ellentámadásokat. Higgadtan és lassan járatták a labdát, olykor pedig kissé sportszerűtlenül húzták az időt egy egy kirúgás vagy csere folyamán. Természetesen ez a mérkőzések velejárója, de hogy a játékvezető ezt egy alkalommal sem “díjazta” az volt csak az igazán idegtépő. A félidő folytatásában Bondár, Kopács és Nyéki is el-el jutott helyzetig vagy lövésig, de a legnagyobb lehetőség mégis az egyszer megiramodó vendég támadó előtt adódott aki bő 35 méterről emelt a kapunkra és a felsőlécet találta el, ezzel a szívbajt hozva a hazai publikumra.
A mérkőzés így mondhatni igazságos döntetlennel ért véget és ugyan valószínűleg az eredményen nem változtatott volna, de a nyolc cserét és a megannyi időhúzást tekintve, az egy perces hosszabbítást kissé igazságtalannak éreztük a bírósporttárs részéről.

Kiss sporttárs nem túl korrekten mérte a ráadást és mezőnyben sem mindig volt következetes

VÉGEREDMÉNY: 1-1

 Összeállítás:
Kezdő: Nagy R. – Bogár, Vincze D., Mező, Baksai, Tövisháti (Szabó B.), Kollát (Kovács Gy.), Nyéki, Kopács, Sztojka (Komlósi), Bondár (Rácz Gy.)
A cserepadon: Kurta, Balogh, Komódi
 Gólszerzőnk: Nyéki

Egy átaludt félidő és csupán 20-30 perc játék nagyon kevés lesz már ebben az osztályban, ezért csapatunknak mindenképpen változtatnia kell a soron következő mérkőzésekre a hozzáállásán. A védelmünk mondhatni biztos lábakon állt, hiszen nem mezőnyjátékból kaptuk a gólt, de a támadószekciónak sokkal kreatívabbnak kell lennie a folytatásban ha szebb eredményt kívánunk elérni az ezután következő, rendkívül nehéz találkozókon.


A Megye I. osztály állása a 4. forduló után:

A hiányzó Szeghalmi FC – Gyulai Termál FC mérkőzést később rendezik meg.

Megyei U-19 Észak
2. forduló /2021.09.05./
Okány KSK U19
– Békési FC

A nagyon fiatal, alig 16 év átlagéletkorú ifjúsági csapatunk a megújulás, a generációváltás időszakát éli, ami bizony tartogat csúnya pofonokat is, de ez inkább erősítse meg az együttest mint szétzilálja. A szemre nem sokkal jobb képességű Békés csapata forró késként ment át a “vajszerű” védelmünkön, ami már az első félidőre hitehagyottá vált és ennek ismét egy nagyarányú vereség lett a vége.

Srácok! Több felelősséget egymásért! A bajban kell összetartani és fogakat összeszorítva harcolni egymásért! Menni fog, az első győzelem pedig jönni fog!

VÉGEREDMÉNY: 1-14

 Összeállítás:
Kezdő: Rózsa– Ökrös, Török, Sági, Sánta, Tóth N., Hadobás, Szatmári, Németh, Tóth T., Torzsa
A cserepadon: Farkas
 Gólszerzőink: Hadobás

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk szombaton ismét hazai pályán Nagyszénás ellen lép pályára 16:30-tól, míg az ifjúsági labdarúgóink idegenben játszanak Mezőmegyer ellen vasárnap, délelőtt 10 órától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.