Az olló csak félig nyílott ki

A bajnokság második fordulójában a nehéz helyzetbe került Kötegyán otthonába látogattunk, akik ráadásul hazai pályán egy tavaszi balhé miatt a szurkolóik támogatását sem élvezhették.

Zártkapus mérkőzésen lépett pályára csapatunk a Vármegyei III. osztály Északi csoportjának 3. fordulójában, merthogy egy tavasz végi Kötegyán – Vésztő mérkőzés viharos véget ért, ugyanis a hazaiak egyik játékosa leköpte a játékvezetőt, amiért fél éves eltiltást kapott, a lefújást követően pedig a feldühödött hazai szurkolók a pálya mellett árválkodó labdákkal célba vették a találkozó játékvezetőjét. Mindezek után a fegyelmi bizottság kettő zárt kapus mérkőzéssel büntette a Kötegyáni FC-t, amiből egyet még az előző bajnokság végén, egyet pedig éppen ellenünk töltöttek le.

Mindezeken túl még az sem kedvezett a hazai csapatnak, hogy a nyáron a keretük több, mint fele az újjá formálódó Sarkadhoz igazolt, ezért közel sem képviselnek már olyan minőséget, mint például az előző idényben. Ezt használta ki csapatunk és már 15 másodperc! elteltével rögtön meg is szereztük az első találatunkat. Az 1. percben, középkezdésből visszapasszolt labdát Illés ívelte előre, amit Balogh ügyesen szelídített meg és egy csel után a középen érkező Szabó elé tudott tálalni, aki közelről nem hibázott. 0-1
Alig néhány minutum múlva az 5. percben Bujdosó szögletét próbálták felszabadítani a hazaiak, de a játékszer Szabó elé került, aki nem sokat gondolkodott, kapura lőtt és a lábak között az utat talált a hálóba. 0-2
A harmadik gólra sem kellett sokat várni, ugyanis egy bal oldali akció végén a 9. percben Balogh keresett lövő pozíciót a kaputól jó 15 méterrel, majd pontosan célzott és kilőtte a rövid alsót. 0-3
A folytatásban is nyomott csapatunk, de főként Krucsó az utolsó pillanatokban rendre hibázott. A három gólos előny ellenére a sorban kialakított, de rendre kimaradt újabb helyzetek aztán csapatunkat kissé demoralizálták és néhány percre kicsit talán elhitték a játékosok, hogy „a bab is hús” és a hazaiak is elkezdtek éledezni, ezért a félidő második fele leginkább a mi meddő mezőnyfölényünkkel telt. A hazaiak próbálkoztak ugyan néhány kontratámadással, de komoly helyzetig szerencsére nem jutottak a szünetig.

Szerencsére most hazai középkezdésből volt több a mérkőzésen

A fordulás után csapatunk nem szeretett volna függő kérdéseket hagyni, így újra megfelelő mentalitásban és elánnal kezdték a játékrészt. A hazai csapat percről percre fáradt, számunkra pedig csak az volt a kérdés, hogy mikor rúgjuk meg a következő gólunkat. Már a második félidő első tíz percében megduplázhattuk volna az előnyünket, de Krucsó ezen a napon rendkívül balszerencsésnek látszott. Sorban kapott jobbnál jobb passzokat, amiket csak egy az egyben gólra kellett volna váltania, de ő minden alkalommal a kapust találta el. A 60. perc körülre már felírhattunk hasonló nagy, de ugyanúgy elpuskázott lehetőséget Sánta, Illés és Szabó neve mellé is. Ekkorra ha a képzeletbeli eredményjelző kétszámjegyű okányi vezetést mutat, akkor sem szólhatott volna senki egy szót sem, de ehelyett még mindig csupán 0-3-al álltak a felek.
A 70. percben ivószünetre küldte a játékvezető a csapatokat, ami után végképp kiütközött a két csapat közötti kondicionális különbség. A hazai játékosok már csak nagyon nehezen indultak el egy-egy hosszú labdáért, míg csapatunk csak ekkor kezdett el igazán élni. A 72. percben Szabó játszotta magát tisztára, majd helyezett a hálóba okosan. 0-4
A 75. percben újra Szabót hozták kellemes helyzetbe a társak, aki újra egy az egyben mehetett kapura és lőtte meg maga negyedik, csapatunk ötödik gólját. 0-5
Két perccel később a 77. percben egy szép összjáték végén Illés robogott a jobb oldalról a kapu felé, majd ügyesen lőtt a hosszú alsóba, kialakítva ezzel a végeredményt. 0-6
Sajnos több gólra már nem futotta, mert a rendkívül fáradt és frusztrált hazaiak olykor már elvesztették a kontrollt az érzelmeik felett. Csapatunk tovább próbálkozott, kellő elánnal és sportszerűen de agresszívan mentünk előre azonban a hazai csapat néhány játékosa túlzottan is kemény belépőkkel próbálta játékosainkat megállítani, ami értelemszerűen nekünk sem ízlett így heves szócsaták alakultak ki.
A Csongrád-Csanád vármegyéből delegált játékvezető sporttárs pedig kellő határozottság híján nem tudta jól kezelni a szituációt. A 83. percben jártunk amikor egy újabb feleslegesen durva belépőt követően a kispadunk előtt helyezkedő asszisztenséhez ment ki a vezetőbíró és a következőket mondta: „Hallod! Én nem várom meg a 90-et, ezek megölik egymást, én lefújon a g**ibe mindjárt.”
Majd ezt követően a 85. percben véget vetett a találkozónak.

Összességében a végeredményt tekintve elégedettek lehetünk a mérkőzés kimenetelével, de a körülményeket ismerve, azért illett volna nagyobb arányú győzelemmel abszolválni a találkozót az ezer sebből vérző Kötegyáni FC ellen.

Vármegyei III. osztály Északi csoport 2. forduló
Végeredmény: Kötegyáni FC – Okány KSK 0–6

 Összeállítás:
Kezdő: Irázi L. – Nagy R., Kincses R., Huszár S., Bodó I., Bujdosó S. – Balogh R., Illés T., Szabó B., Krucsó M. – Ruszó P.
Cserék: Kovács P., Nagy M., Sági R., Kovács R., Zsila P., Varga L., Sánta Z.
Gólszerző: Szabó (4), Balogh, Illés

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Az elképzeltnél is jobban kezdtük a találkozót, de a hirtelen rúgott három gól bennünket zavart meg, és a játékrész maradék 30 percében értékelhetetlent nyújtottunk. A második félidőre már ismét úgy jöttünk ki, ahogy kell, de akkor meg egy fél idényre való ziccert hibáztunk el. Végül kiütközött a két csapat közötti kondicionális különbség, ami megduplázta az előnyünket. Kitartást a Kötegyán csapatának!”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Mik az első gondolataid közvetlen a lefújás után, így terveztétek ezt a mérkőzést?
V.R.: Igen, hasonló elképzelésünk volt. Az első tíz perc abszolút azt tükrözte amit kértem a fiúktól, de az utána következő bő fél óra már nem nézett ki ilyen jól.

okanyksk.hu: Azért egy hat gólos győzelem egészen jól néz ki nem?
V.R.: A végeredmény abszolút nem túlzó, sőt minden tisztelettel még azt mondhatom, hogy a hazaiakra nézve hízelgő is. Már az első félidőben is, de a második játékrész első felében végképp impotensek voltunk a kapu előtt. De nincs okom bánkódni, hiszen magabiztos sikert arattunk.

okanyksk.hu: Mi várható a folytatásban, melyik arcát fogja mutatni a csapat legközelebb?
V.R.: Ezt nem tudom megmondani, nem vagyok jós. Csak bizakodni tudok benne, hogy az elkövetkező mérkőzéseken is megfelelő mentalitással állunk bele a párharcokba és akkor bárki ellen eredményesek lehetünk.

Tabella a 2. forduló után

A következő héten kupa hétvége következik, amiben már csapatunk nem érdekelt, így két hét múlva a Vésztő csapatát fogadjuk szeptember 16-án 16 órától.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük