Durva őszi sérüléshullám

Balszerencse, kivételes pechszéria, nem megfelelő edzettség, durva ellenfelek? Kíváncsiak vagyunk, mi okozhatja a felnőtt csapatunkat sújtó kimagasló sérüléshullámot, ezért nagyító alá tettük az ősszel tartósan sérült játékosainkat.

Amikor 2021 nyarán az egyesület elnöksége és a vezetőedző közös döntése alapján egy kiemelkedően bő keret mellett tette le a voksát, sokan kétkedve fogadták azt. Néhányan azt gondolták, hogy a több, mint 20 fős keret majd olyannyira nagy létszámú lesz, hogy néhány forduló elteltével már több játékos is elégedetlenségét fogja kifejezni, amiért nem kap játéklehetőséget.
Azonban a szakmai vezetés pontosan tisztában volt azzal, hogy melyik játékosunk milyen formában és elképzeléssel vállalta a megyei első osztályú küzdelmeket. Éppen ezért – és a már korábbi évek tapasztalata alapján – végül 25 főnél állt meg a nyári keretlétszámunk.

A döntés jogossága már az ősz első heteiben beigazolódni látszott, de leginkább az elmúlt napokban érezzük azt, hogy milyen megfontolt elhatározást hoztak néhány hónappal ezelőtt.

… és akkor lássuk kronológiai sorrendben, hogy kikre és miért nem számíthat(t)unk az elmúlt és elkövetkező hetekben, hónapokban:

 • 1. Sajnos már a nyár folyamán tudtuk, hogy Boros Ádám nem csatlakozik a felkészülésünkhöz, ugyanis kiváló védőnknél gerincsérvet diagnosztizáltak, amit valószínűleg műteni is kell. Számára még a labdarúgás folytatása is kérdéses, de bízunk benne, hogy láthatjuk még csapatunkban pályára lépni Ádámot.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/11
 • 2. A felkészülés kezdetén, az egyik edzőmérkőzésen szenvedett bokaszalag szakadást egy rossz lépéstől Vincze Zoltán, akinek a vártnál is tovább tartott a rehabilitációja. Zoli az edzéseket már elkezdte, de még 2-3 hétig valószínűleg nem lesz bevethető erőállapotban.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/11
 • 3. Kovács István egy horror sérülés után kezdte csapatunkban újra a futballt, ugyanis a Szeghalomban elszenvedett többszörös bokatörése után igazolt Okányba. A felépülése remek ütemben haladt, de csupaszív középpályásunk talán kicsit túl hamar vetette bele magát a munkába ezért kénytelen volt több mérkőzést is kihagyni.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/3
 • 4. Kovács György rögtön az első fordulóban szedett össze Gyulán egy enyhébb bokasérülést, amikor az egyik ellenfele kissé keményebb volt a kelleténél.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/2
 • 5. Az Orosháza elleni mérkőzés egy fordulópont volt a csapatunk őszi találkozóinak a sorában, ugyanis ezen a mérkőzésen kért cserét Vincze Dániel, aki azóta sem tud krónikus talpsérülése után pályára lépni, de a folyamatos fizikoterápiás kezelések után már remélhetőleg látótávolságban van a visszatérése.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/5
 • 6. Szintén az Orosháza elleni találkozón sérült meg sajátnevelésű tehetségünk Szabó Barnabás, akire durván csúszott rá ellenfele és játékosunknak részleges bokaszalagszakadása lett. Előreláthatólag ifjú játékosunk még 1-2 hétig biztosan nem bevethető, de már az egyéni edzéseket elkezdte.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/5
 • 7. Ugyanezen a találkozón Mező Sándor a bordájára kapott ütés miatt volt kénytelen kihagyni a Szarvas elleni találkozót, de szerencsére 2 hét pihenés elég volt, hogy a repedt csont némileg összeforrjon és ha fájdalmak mellett is, de továbbra is bevethető legyen.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/1
 • 8. Szintén az Orosházi mérkőzés hozománya, de a az azt követő fordulóbeli Szarvasi mérkőzésen kért cserét Kurta Lajos. Kapusunk válla már az OMTK elleni ütközetben megsérült, de Szarvason még 80 percig állta a sarat. Mint utólag kiderül Lajos vállában izomszakadás lett, így számára is hosszú regenerációs hetek várnak még.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/4 (Várhatóan további 6 mérkőzés!)
 • 9. Csapatunk kapitánya, Bondár Attila a Körösladány ellen szenvedett el külső-belső bokaszalag szakadást, amikor Wéber László hátulról elkésett belépője után a földön maradt. Vélhetően az ő felépülése több időt vesz igénybe és a kapitányt csak tavasszal láthatjuk újra a pályán.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/3 (Várhatóan további 6 mérkőzés!)
 • 10. A keretünkhöz csak később csatlakozó, sokoldalú játékosunk Komódi Balázs a Gyomaendrőd ellen esett a földre olyannyira szerencsétlenül egy fejpárbaj után, hogy a könyöke kificamodott. A vizsgálatok még nem állapították meg pontosan, hogy mennyi időt kell kihagynia, de akár az ősz teljes hátralévő mérkőzéseire is elveszíthetjük játékosunkat.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/2 (Várhatóan további 6 mérkőzés!)
Komódi Balázst ápolják
 • 11. Reméljük, hogy az utolsó a sorban az a Rácz György, aki a legújabb kiesőnk. Hórihorgas támadónk a Jamina elleni bajnoki találkozó 73. percében rogyott fájdalmas arccal a földre, miután a térde kifordult és mint az MR vizsgálat után kiderült belső (mediális) oldalszalagszakadást szenvedett el. A felépülési idő egyelőre bizonytalan, de minden valószínűség szerint több hónapot vesz majd igénybe a teljes rehabilitáció.
  Sérülés miatt kihagyott bajnoki mérkőzés eddig: 11/1 (Várhatóan további 6-21 mérkőzés!)

A fenti felsorolásból egyértelműen kitűnik, hogy a sérüléseink legtöbbje kontaktsérülés, ami tulajdonképpen a labdarúgás rossz velejárója, de az ilyen jellegű esetek száma már-már drasztikus mértékű, amit pedig csak a balszerencsének tudhatunk be, hiszen a több vagy kevesebb edzéssel sem lennének elkerülhetőek az ellenfelek elkésett becsúszásai, vagy például a szándékos könyöklések, ütközések.

A még jelenleg is sérüléssel küzdő játékosaink mindegyikének gyors, és teljes felépülést kívánunk!

Várunk vissza mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük