Elérte a megyei futballt is a koronavírus

Békés megye sokáig a legkevésbé fertőzött területek közé tartozott az országban, azonban az elmúlt hetekben újra erősen emelkedik a beazonosított fertőzöttek száma és sajnos a labdarúgásba is begyűrűzött a járvány.

November 2-án 3581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 82.780 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Habár eddig nem volt tudomásunk róla és elméletileg a labdarúgópályák környékén mindeddig elvileg nem ütötte fel fejét a fertőzés, sajnos mára ide is elért.

A Kvalifikációs bajnokság “A” csoportjában szereplő – tehát csapatunkkal nem találkozó – Békéscsabai MÁV SE labdarúgó együttese az egyesület Facebook oldalán számolt be róla, hogy az elmúlt hétvégi Kunágota elleni mérkőzésükre nem utazik el a csapatuk, ugyanis a múlt héten több játékos is tüneteket produkált, és már sajnos pozitív eredmény is lett. A békéscsabai klub vezetősége és a játékosai közösen azt a felelősségteljes döntést hozták, hogy nem lépnek szombaton pályára.

Az eredeti poszt:

Meg nem erősített információink szerint a csabai alakulat a Kvalifikációs bajnokságból hátralévő két találkozójukon sem tud majd pályára lépni, a Dobozi SE és a Tótkomlósi TC ellen sem.


A Békéscsabai MÁV SE jelenleg az “A” csoport negyedik helyét, a még éppen Megyei I. osztályú kvalifikációt érő pozíciót foglalja el. Amennyiben valóban nem tudnak kiállni a hátralévő mérkőzéseikre, abban esetben még a Szabadkígyós és a Tótkomlós is megelőzheti a vasutasokat.

Egyesületünk nevében kívánunk minden békéscsabai érintettnek mielőbbi gyógyulást!

MINDENKI VISELJEN MASZKOT!
VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!!!

A mérkőzéseken is kötelező a maszkviselés!
Erről itt írtunk bővebben:
https://www.okanyksk.hu/kotelezo-maszkviseles-merkozesen-is/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük