Erőltetett hét nap

Fotó: Rácz György (17) lábában marad néhány gól Szabadkígyóson
/beol.hu – Bencsik Ádám/

Felnőtt együttesünk hét nap alatt három bajnoki mérkőzést is lejátszott, míg az ifjúságiak érettségi szüneteltek, majd gáláztak.

Felnőtt Megyei II/A osztály:

10. forduló /2021.05.02./
Okány KSK – Sarkadi KLE

A sárréti rangadón – végre újra nézők előtt – már a mérkőzés elején előnybe került csapatunk Boros fejesével, majd a 36. percben Kopács vágott be egy 25 méteres szabadrúgást elemi erővel a vendégek kapujába. A második játékrészben ismét megvoltak a lehetőségeink Sztojka és Rácz révén is, hogy még nagyobb különbségű győzelmet arathassunk, de Papp kapus mindannyiszor a helyén volt, így maradt a 2-0-ás végeredmény.
A találkozó VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA ITT!

VÉGEREDMÉNY: 2-0

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Boros, Bende, Bogár– Kopács, Komlósi, Kovács, Baksai – Sztojka Á., Rácz, Mező.
A cserepadon: Rózsa, Kincses, Illés, Komlósi, Kardos

8. forduló (halasztott mérkőzés) /2021.05.05./
Tótkomlósi TC – Okány KSK

A 8. fordulóból elhalasztott találkozón Tótkomlósra látogatott csaptunk, ahol az első 20 percben nagyon megszenvedtünk az agresszívan letámadó hazai csapat ellen. A 26. percben Sztojka Ádám fejese nyugtatta meg csapatunkat, majd Kollát 16 méterről eleresztett bombagólja már kétgólos előnyt jelentett számunkra a 33. percben, így az első játékrészt megnyugtató előnnyel zártuk.
A második félidőben már érződött, hogy a folyamatos pressing fáradttá tette a hazaiakat és ezáltal csapatunknak egyre több területe nyílt. Az 59. percben Kopács szinte lemásolta a vasárnapi gólját és jó 25 méterről ezúttal a rövidbe tekert egy szabadrúgást. Ezzel gyakorlatilag a találkozó érdemi része le is zárult, de mindenképpen dicséret illeti a Tótkomlós csapatát, hiszen mindvégig támadólag léptek fel a mérkőzés során. Talán ennek is volt köszönhető, hogy az utolsó tíz percben Kopács megszerezte az önmaga második, csapatunk negyedik gólját, majd a lefújás előtti percekben még Kovács is betalált kialakítva így az 0-5-ös végeredményt.
A találkozó VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA ITT!

VÉGEREDMÉNY: 0-5

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Boros, Bende, Bogár– Kopács, Kollát, Kovács, Baksai – Sztojka Á., Rácz, Komlósi.
A cserepadon: Rózsa, Kincses, Illés, Mező, Kardos, Tövisháti

11. forduló /2021.05.08./
Szabadkígyósi SZSC – Okány KSK

Egy hét alatt a harmadik találkozó következett felnőtt csapatunk számára, és ráadásul az acélos, közvetlen rivális szabadkígyósi gárda otthonába látogattunk. Ugyan ellenfelünknél akadtak hiányzók, félő volt hogy a “sebzett vad” komoly veszélyt jelent számunkra. A feltételezéseink sajnos be is igazolódtak, ugyanis míg csapatunk görcsösen és dekoncentráltan futballozott, addig a hazaiak terve remekül sikerült. Együttesünk már az első félidőben is a kapuba találhatott volna, de Rácz, Sztojka Á., és Bogár sem lőtt a hálóba. Mindezek mellett a másik oldalon pedig Kurta parádézott, ugyanis a védelmünk olykor zavarba ejtő hibákat védett és már csak kapusunk tudott menteni többször is. A mérkőzés nagy részében kontráikban bízó és sokáig a saját térfelére visszahúzódó Szabadkígyós csapata a 70. percben egy kapu előtti kavarodás után egy lecsúszott beadásból a kapunkba talált. A tudatosnak semmiképpen sem mondható gól után csapatunk ugyan sebességi fokozatot váltott, és sorra dolgozta ki a helyzeteket, sőt egy büntetőt is kiharcolt, de ezen a napon semmi sem jött össze. A jogos tizenegyest Komlósi elhibázta, majd néhány perccel később Kovács lőtt a kapufára. A lefújás előtti percekben Kardost tarolták le a büntetőterületen belül, de Benyovszki sípja érthetetlen okokból néma maradt. A mértkőzés videós összefoglalójában is láthatóan nyilvánvaló szabálytalanság történt, de újabb büntetőt már nem kaptunk.
A találkozó VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA ITT!

VÉGEREDMÉNY: 1-0

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Boros, Bende, Bogár– Kopács, Kollát, Kovács, Baksai – Sztojka Á., Rácz, Komlósi.
A cserepadon: Nagy, Kincses, Illés, Mező, Kardos, Susánszki

Fotó: beol.hu – Bencsik Ádám

Az elmúlt egy hét egy egészen komoly terhelést adott játékosainknak és a Szabadkígyóstól elszenvedett vereség ellenére is csapatunk magabiztosan vezeti a Megye II/A bajnokságot.


A Megye II/A osztály állása 11. forduló után:


U-19 Területi bajnokság “B” csoport

11. forduló /2021.05.09./
Csabai AK U19 – Okány KSK U19

Utánpótlás csapatunk letudva az érettségi szünet miatti szabad hétvégéjét, a Csabai AK-hoz (Atletico Békéscsaba) látogatott. A bajnokság eddigi eredményeiből kiindulva a mérkőzés esélyese a mi együttesünk volt, amihez méltón már az első negyedórába sikerült is betalálnia a csapatunkba visszatérő házi gólkirály Szabó Barnabásnak. Az első játékrész folytatásában tovább növeltük az előnyünket egészen négy gólosra duzzasztva azt. Az első 45 percben betalált még Vantara kétszer és Tóth Norbert egyszer. A második játékrészben csapatunk kicsit sem vett vissza az iramból és további hat góllal alakította ki a 0-10-es végeredményt. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a szünetben kapuba beálló Szilágyi Norbert büntetőt hárított.

VÉGEREDMÉNY: 0-10

 Összeállítás:
Kezdő: Szilágyi E. – Balogh, Bodó, Huszár, Sági – Illés, Tóth N. – Vantara, Pocsaji, Szabó – Tóth T.
A cserepadon: Szilágyi N., Ökrös, Török, Torzsa, Hadobás, Sánta
Gólszerzőink: Szabó (2), Vantara (2), Tóth N. (2), Balogh, Illés, Hadobás, Sánta

Ifjúsági tabella a 11. forduló után:

Itt lesz majd, ha a játékvezetők kegyeskednek feltölteni a jegyzőkönyveket.

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk SZOMBATON 17:00-tól hazai pályán fogadja a Kunágota csapatát, míg az ifjúsági labdarúgóink a páratlan résztvevőjű bajnokság miatt a szabadnapjukat töltik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük