Felnőtt örömünnep, ifi szomorúság

BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT harsogták a felnőtt csapatunk játékosai a Doboz elleni mérkőzés után szombaton, az ifjúságiak viszont valószínűleg kiszálltak az éremcsatából vasárnap.

Megye II. “A” csoport
14. forduló /2021.05.29./
Okány KSK – Dobozi SE

A találkozó előtt, már a hét közepén eldőlt, hogy a Szabadkígyós – Gyomaendrőd találkozó (2-0) eredménye után csapatunknak 1 pont is elég lehet a már meglévő feljutás mellett a bajnoki címhez.
Játékosiank ennek ellenére úgy készültek hogy nem szeretnék a véletlen bízni a dolgot, ezért már a találkozó előtt erősen fogadkoztak, hogy nem csupán egy pontot, hanem hármat fognak szerezni az egykor szebb napokat is megélt Dobozi SE ellen.
A csapatok múltját nézve rangadónak tekinthető találkozón együttesünk kissé görcsösen kezdett, ugyanis érződött a játékosinkon, hogy valóban minél hamarabb le szeretnék zárni a még függőben lévő kérdést. Az első helyzet nem is csapatunk előtt adódott hanem a vendégek Huszár lövésével jelezték már az ötödik percben, hogy nem adják könnyen a bőrüket.
A 6. percben már Kardos került helyzetbe és lőtt is a vendégek kapujába, de a Krisán sporttárs les címén érvénytelenítette a találatot. Negyedórával később ismét Kardos került ziccerbe, de Kollát középmagas passzát nem tudta támadónk a kapuba kotorni alig 3 méterről.
Az odavágón a szemünket is kivédő ifjú Csizmadia kapust először igazán a 26. percben tettük próbára, amikor Kopács életerős lövését kellett kapu fölé tolnia.
A 40. percben már góllá érett az addigra egyértelműsödő nyomásunk. Kopács éles szögletét Szabó L. fejelte ki, amit Baksai elemi erővel bombázott a kapuba jó 16 méterről. 1-0

Gyakorlatilag Huszár Attila (pirosban) volt minden veszélyforrása a vendégeknek

A második játékrész nyolcadik percében Kovács szólózott be a vendég büntetőterületre és egy az egyben a kapufára lőtte a játékszert. Csizmadia kapus verve volt, de a visszapattanó labda éppen a kezében kötött ki, így maradt az 1-0. A 72. percben a védőből időközben támadóvá átvedlett Mező centerezett balról, de középen sem Rácz, sem pedig Illés nem tudott a labdába érni, nem úgy, mint a hosszún érkező Susánszki aki kiszorított szögből lőtt a kapu mellé. Nagyon érett a második találatunk, ami a 75. percben már érkezett is. Kopács sokadik távoli próbálkozása már elment az ifjú dobozi kapus kezei mellett így két gólosra növeltük előnyünket. 2-0
A 87. percben Lukucz 17 méteres kellemetlen szabadrúgása adott okot némi izgalomra, de mivel az nem talált kaput és a lefújás előtti másodpercekben Illés indításából Kovács megrúgta a harmadik gólunkat is, mondhatjuk hogy magabiztosan tartottuk itthon a 3 pontot és ezzel bebiztosítottuk a bajnoki címet is. 3-0

A találkozó VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA:

VÉGEREDMÉNY: 3-0

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Boros, Mező, Bogár– Kopács, Kollát, Kovács, Baksai– Komlósi, Kardos, Rácz.
A cserepadon: Nagy, Kirimi, Susánszki, Illés, Bende, Tövisháti
Gólszerzőink: Baksai, Kopács, Kovács

BAJNOKCSAPAT! BAJNOKCSAPAT! Csapatunk számára egy szabad hétvége következik, majd június 12-én Tótkomlós ellen hazai pályán jutalomjátékkal és éremátadással zárul a bajnoki idény.


A Megye II/A osztály állása 14. forduló után:


U-19 Területi bajnokság “B” csoport
14. forduló /2021.05.30./
Dobozi SE U19 – Okány KSK U19

Izgalmas ki-ki mérkőzést játszott csapatunk a bajnoki címre törő dobozi fiatalokkal. A parázs csatát hozó találkozón először csapatunk kétgólos hátrányt dolgozott le, majd ugyanekkora előny bukott el és végül egy büntetővel alulmaradt, 35 perc emberelőnnyel a birtokában.

A 10. percben már előnybe kerültek a hazaiak, amit Bodó a 24. percben egalizált. Sajnos a félidőig újabb két gólt kaptunk és 3-1-es eredménnyel mentek pihenőre a srácok. Kincses mester kellőképpen felrázta fiait a szünetben, ugyanis az 58. percben már ismét egyenlő (3-3) volt az állás, két Vantara találattal.
Sajnos nem koncentráltunk eléggé, mert három perccel később ismét hazai oldalon volt az előny, amit már csak Szabó egyenlítő gólja kozmetikázott a 71. minutumban. Amikor pedig már majdnem elhittük, hogy otthonában tudjuk megakasztani a bajnokaspiránst, egy kétes büntetőből szerzett találattal mégis Dobozon maradt mind a három pont.

VÉGEREDMÉNY: 5-4

 Összeállítás:
Kezdő: Rózsa– Ökrös, Huszár, Bodó, Sági – Balogh, Illés, Tóth N., Pocsaji – Vantara, Szabó.
A cserepadon: Rostás, Török, Szitás, Hadobás, Sánta, Torzsa
 Gólszerzőink: Vantara (2), Bodó, Szabó

Ezzel a vereséggel ugyan matematikailag még elérhető a dobogó, de a realitás talaján maradva inkább a 4. helyezés lehet ifjúsági csapatunk számára a kitűzött megvalósítható végcél. Az előzmények ismeretében és a koronavírus által is megtépázott bajnokságban – ami csapatunkra is hatással volt – már ez is remek eredménynek számíthat, de amíg a remény él nem adjuk fel! Hajrá srácok, küzdjetek az utolsó pillanatig!

Ifjúsági tabella a 14. forduló után:

Az ifi hátrelévő ellenfelei: Kétegyházi SE (H), Elek USE (I), Kunágota TE (H), Békéscsabai MÁV SE (I) (Zárójelben, hogy Hazai vagy Idegenbeli mérkőzés.)

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk szabadnapos, míg az ifjúsági labdarúgóink a Kétegyházát látják vendégül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.