Fiatal, tehetséges védő érkezik

Január 15-től elkezdődött a téli átigazolási időszak és ugyan a nyárhoz képest csöndesebben, de megindult a mozgolódás a megyei kluboknál is, így természetesen nálunk is feltűnnek új arcok az öltözőben.

Január 15-től február 14 éjfélig lehet az amatőr egyesületeknek új labdarugót átigazolni. Fontos tudnivaló, hogy ebben az időszakban azonban csak abban az esetben lehet klubot váltani, ha az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz.

Habár az ősszel remeklő együttesünkhöz nem kívántunk volna alapesetben “hozzányúlni”, de sajnos rajtunk kívül álló okok miatt mégis szükséges a keret kismértékű átalakítása. Arról, hogy miért is, bővebben ITT olvashatsz.

Így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és csatlakoznak klubunkhoz a télen.

A második téli érkezőnk:

Szabó Rajmund

A második téli igazolásunk a szomszédvár Vésztő SE csapatában pallérozódott és itt is mutatkozott be egészen fiatalon a felnőtt csapatban, ráadásul 17 évesen rögtön a mélyvízbe került, hiszen a szebb napokat látott megyei első osztályú Vésztő gárdájába verekedte be magát 2019-ben. Ez után 2020 februárjában követte az egykori vésztői trénert Bali Istvánt a Sarkadi KLE együtteséhez, ahol egészen mostanáig együtt is dolgoztak és Rajmund is Sarkadról érkezik most Okányba.

Szabó Rajmund 19 éves, jobb lábas és a védelem több posztján is otthonosan mozog elmondása szerint. Leginkább jobb szélső és belsővédőként szeret játszani, de akkor sem jön zavarba ha az ellenkező oldalon számol vele az edzője, sőt előfordult már többször is Rajmival, hogy edzői egy-egy alkalommal a támadósorban vetették be. A 170 cm magas és ezzel hórihorgasnak túlzással sem nevezhető új igazolásunk egyik legnagyobb erőssége a robbanékonysága és az erőszakossága, amit az egymás ellen vívott mérkőzéseken többször is tapasztalhattak játékosink.

Érdekesség Rajmival kapcsolatban, hogy a megyei futballban ritkaságszámba menően egészen fiatalon – már 17 évesen – stabil kezdőjátékosává tudott válni a Vésztő csapatának és a még mindig csak 19 éves ifjú védőjátékos már közel 70 felnőtt megyei I. és II. osztályú találkozón pályára lépett.

Szabó Rajmund (feketében) küzd a jaminai Miklya Miklós ellen

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Szabó Rajmund felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
Megyei I. osztály250
Megyei II. osztály320
Megyei kvalifikációs bajnokság100

Rajmit is megkérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól az tavaszi idényben:

Nagyon örültem az okányi megkeresésnek, hiszen egy rendkívül sikeres együttes érdeklődött irántam. Boldogan igazoltam ide, mert azt hiszem, hogy minden lehetőségem meg lesz itt a fejlődésre és már alig várom, hogy pályára léphessek tétmérkőzésen is. Úgy gondolom mindent meg fogok tenni a jó eredményekért és remélem mindenki elégedett lesz velem Okányban is.

Szabó Rajmund

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük