Fogcsikorgató győzelem Sarkadon

Kegyetlen nehéz találkozón, izzadtságszagú győzelmet szereztünk Sarkadon, amivel a Megyei I. osztály dobogóján találtuk magunkat a harmadik fordulót követően. Az ifjúságiak borzalmasan kezdték az idényt.

Megye I. osztály
3. forduló /2021.08.28./
Sarkadi KLE – Okány KSK

A végkifejlethez képest jóval könnyebb találkozóra számított minden Okány szimpatizáns, ugyanis a szezoneleji nehézségek és az előző fordulóbéli nagy arányú gyomaendrődi vereség nem egy masszív csapat benyomását keltette a vendéglátóinkkal kapcsolatban, azonban hamar beigazolódott az örökérvényű állítás: a megyei elsőosztály már egy egészen más szint, mint amit eddig megszoktunk.
A találkozót csapatunk kezdte aktívabban és sokkal támadóbban, kezdeményezőbben léptünk fel a hazai csapatnál. Sajnos azonban minden végletekig kidolgozott helyzetük kimaradt és a hazai csapat láthatóan a gyors kontratámadásaikban bízott, ami az első játékrész végén sikeresen egy góllal zárult. A 41. percben Pukoli ért el egy előrevágott labdát, majd remek ütemben indította a jobb oldalon sprintelő Jepurét. A gyors szélső egészen az alapvonalig tolta a játékszert majd a kapu előtt keresztbe lőve meg találta Tokajit, aki pedig 5 méterről üres kapura nem hibázott. 1-0
Gyakorlatilag ez volt a hazai csapat első végig vitt támadása a játékrészben, ami rögtön góllal is zárult és így vonulhattak a csapatok félidőre.

A második játékrészben újra rögtön magához ragadta csapatunk a kezdeményezést és sorra dolgoztuk is ki a ziccereket. A hazaiak bíztak a szerencsében, és továbbra is a kontrákban, de csapatunk komoly nyomás alá helyezte vendéglátóinkat a szünetet követően. Előbb Sztojka majd a félidőben Rácz helyett beálló Komlósi előtt adódott több nagy helyzet is, de sorra mindegyik kimaradt és az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nagy kapusunk az 54. és az 56. percben is két nagyon fontos védést mutatott be, amikor először Jepure egy az egyben vitte rá, majd ugyanígy tett Tokaji is, de mindkét ordító helyzet kimaradt. Ha ez a két ziccer bemegy, minden másképp alakult volna. Az 58. percben fordult a kocka! Kopács remek kiugratására Sztojka csapott le és nem hibázott Kajárival szemben, a védőket hátrahagyva és a kapust kicselezve gurított a hálóba támadónk. 1-1
Az egyenlítő gól után ismét Komlósi volt a főszereplő. Előbb kevéssel lőtt mellé 16 méterről, majd kicsivel később bátortalan volt a sarkadi hálóőrrel szemben és 5 méterről, kicsit kiszorított helyzetből lőtt fölé-mellé. Csapatunk nem vett vissza az iramból és a 64. percben egy remek kényszerítő után akár Bondár meglőhette volna a vezető gólunkat, de egy az egyben a kapusba lőtt. Négy perccel később Bondár előkészítő szerepben tűnt fel és adott remek labdát Sztojkának aki szintén egy az egyben nem tudott túljárni a hazai kapus eszén. Nem kellett azonban sokat várni a vezető találatra, a hazaiak kezdtek felőrlődni csapatunk nyomása alatt. Sztojka ziccere után gyakorlatilag egy percen belül újra a Sarkad kapuja előtt voltunk, amikor Kopács löbbölte Komlósi elé a játékszert, aki egy csel után ballal laposan kilőtte a hosszú alsót. 1-2
Az utolsó negyedórában sem maradtunk helyzetek nélkül. Előbb Mező fejelhetett kapura tisztán és közelről, de éppen Kajári kapus kezében landolt a labda, majd a másik oldalon egy Jepure-Tokaji összjátékot követően Nagy Richárd védett parádésan immár sokadszor a találkozón. Kapusunk még ezután sem unatkozott, ugyanis a mindent egy lapra feltevő Sarkad nem adta fel. A 83. percben Kacsala is megpróbált Nagy eszén túljárni, de kapuvédőnk ezen a napon kiemelkedően teljesített így nem tudtak rajta kifogni.
A 86. percben végül majdnem összejött a hazai egyenlítés, de az égiektől duplán visszakaptuk azt a márciusi kapufát, amit anno Boros lőtt büntetőből (KLIKK IDE) és miután előbb Pukoli majd Jepure is a lécet találta telibe maradt az 1-2-es eredmény.
Amikor már mindenki azt hitte, hogy a találkozó véget ért, még Kovács István majdnem növelte az előnyünket a 93. percben. A szintén remek napot kifogó Kopács adott parádés labdát, a hosszú sérülése után visszatérő és csapatunkban ezen a mérkőzésen debütáló Kovácsnak, de támadónk még talán a sok kihagyásnak köszönhetően a leültetett kapus mellett tátongó üres kapuba sem talált be. Sebaj, majd máskor, ugyanis a mérkőzés ezzel gyakorlatilag véget is ért.

A találkozó játékvezetői Csongrád-Csanád megyéből érkeztek

VÉGEREDMÉNY: 1-2

 Összeállítás:
Kezdő: Nagy R. – Bogár, Vincze D., Mező, Baksai (Kollát), Szabó B. (Tövisháti), Nyéki, Kopács, Sztojka (Kovács I.), Bondár (Cseke), Rácz Gy. (Komlósi)
A cserepadon: Kurta, Balogh
 Gólszerzőink: Sztojka, Komlósi

A találkozón összességében ellenfelénél végig jobban játszó csapatunk talán az eddigi három mérkőzés közül is ezen a napon teljesített a legjobban és mégis ez az összecsapás volt a legnehezebb. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy a Sarkad csapata fog még kellemetlen meglepetéseket okozni a hozzájuk látogatóknak, ezért is nagyon értékes az ott megszerzett három pont. Csapatunknak pedig tovább kell haladni a megkezdett úton és akkor nagyon szép jövő áll egyesületünk előtt az idény hátralévő részében.


A Megye I. osztály állása a 3. forduló után:

A Szeghalmi FC – Gyulai Termál FC mérkőzést később rendezik meg.

Megyei U-19 Észak
1. forduló /2021.08.28./
Csabacsűdi GYLSE – Okány KSK U19

A kissé megtépázott utánpótláscsapatunk erősen tartalékos összeállításban, csupán két cseréve utazott a messzi Csabacsűdre. Sajnos a szezon eleji forma és a múlt heti nagy arányú kudarc még talán a fejekben volt így egy újabb nagy vereségbe szaladtak bele fiataljaink, a jó erőkből álló Csűdiektől. De nem szabad csüggedni srácok, lesz ez még jobb is.

VÉGEREDMÉNY: 11-1

 Összeállítás:
Kezdő: Rózsa– Ökrös, Huszár, Török, Sági – Sánta, Tóth N., Hadobás, Varga, Pesti – Torzsa
A cserepadon: Németh
 Gólszerzőink: Hadobás

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk szombaton hazai pályán Csabacsűd ellen lép pályára 16:30-tól, míg az ifjúsági labdarúgóink szintén itthon játszanak Békés ellen vasárnap, délelőtt 11 órától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük