FORDULAT: Mégis folytatódik a bajnokság

Kiemelt kép: A hétvégén Csanádapácára látogat csapatunk

Ahogy arról november 9-én beszámoltunk Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke lenyilatkozta, hogy várhatóan november 11-től leállnak az amatőr ligák. Azonban a kedd döntések értelmében folytatódhatnak az amatőr bajnokságok.

FRISSÍTÉS: Az MLSZ kiadta a legfrissebb közleményét!
Ide kattintva tudod elolvasni:
https://szovetseg.mlsz.hu/hir/onkentes-folytatas?

A Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépő intézkedéseket részletezi. Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti. Amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, zártkapus találkozókon, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról. – írja a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.

Az MLSZ Területi igazgatósága pedig a friss körlevelében megjegyzi, hogy a mai napon várható MLSZ központi döntés a Kormányrendeletet követően, addig is Békés Megye szintjén a következőkkel kell számolni, de a megjelenő határozat azonban eredményezhet további finomításokat még.

A megyei Kvalifikációs bajnokságban a hátralévő egy fordulót és az elmaradt mérkőzéseket az eredeti menetrend szerint szükséges lebonyolítani! A kvalifikáció után kialakult Megyei I. és Megye 2/A. osztályokból azonban nem hozunk előre fordulót, így a hátralévő elhalasztott (csapatonkénti) 1-2 meccseket november folyamán le lehet játszani!


A Megye II/B és Megyei III. osztályban a küzdelmek tovább folytatódnak (zárt kapuk mögött itt is), azzal a kitétellel, hogy ha bármelyik csapat nem kíván játszani, akkor a mérkőzés átkerül – jelen állás szerint – februárra. A februári mérkőzésekre rossz pályaviszonyok esetén műfüves pályákra jelöl ki helyszínt! Ebben a két osztályban 3-3 forduló van még hátra, vagyis aki már nem játszik, annak tavasszal 18 mérkőzést kell megvívnia. A tavaszi szezon vége 2021. június 12-13-a. (Ekkor már elindul az Európa Bajnokság, így a további júniusi játéknapok bevonása sem lesz problémamentes, főleg, ha a magyar válogatott is résztvevő lesz!)


A fentiek szerint az utánpótlás bajnokságok sem állnak le, azokat hivatalból a jelenleg érvényes szabályzatok szerint nem lehet központilag tavaszra halasztani, de a csapatok ebben az esetben is kérhetik, hogy ne legyen mérkőzés. Nyilvánvalóan az utánpótlás korosztályok felelős védelme miatt is érdemes ezen mérkőzésekkel kapcsolatban a döntéseket meghozni.

Az ifjúsági játékosok nagy örömére, mégis folytatódhat az őszi idény (amennyiben az ellenfelek is úgy gondolják)

Az igazgatóság felhívta az egyesületek figyelmét, hogy a rendelet értelmében a versenysportban szereplő egyesületek tarthatnak edzéseket, de a megtartott edzések esetén az általános jogszabályokat, előírásokat a csapatok továbbra is vegyék figyelembe.

Egyesületünk eddig is mindent megtett a védekezés érdekében, saját sportolóink mellett minden hozzánk látogató csapat játékosait, illetve a játékvezetőket is csak alapos kézfertőtlenítés után engedtük az öltözőnkbe, továbbá kértük a sporttevékenységen kívüli maszkviselést is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük