Gólparádét tartottunk!

A 23. fordulóban Gerlát fogadtuk, a várakozásoknak megfelelően pedig magabiztos győzelmet arattunk a sereghajtó felett.

A némileg csalódást keltő, kötegyáni vereség után lehetőség adódott a csapat számára, hogy „rendezze kicsit a számlát” önmagával szemben. Az előző fordulóban a hetedik helyezett otthonában sikerült felvenni a versenyt mezőnyben, a kihagyott helyzetek miatt azonban ennek nem lett eredménye. Sőt, vereséget szenvedett a csapat. Az újabb bajnoki mérkőzésre hazai pályán került sor, vendégünk pedig a tabella végén 3 ponttal álló Gerla csapata volt, akik a találkozót megelőzően 20 mérkőzésből egyet tudtak megnyerni a szezon során. Felnőtt csapatunk ezt a fordulót is 10. helyről várta, s igyekezett életben tartani matematikai esélyeit arra, hogy egy pozíciót előre léphessen a pontvadászatban.

A két csapat közötti különbség nemcsak a tabellán, hanem a pályán is megmutatkozott. Szinte az első percektől kezdve mezőnyfölényt alakítottunk ki a vendégekkel szemben. Az első kísérletre 7 percet kellett várni, ekkor Papp Csaba próbálkozott kapáslövéssel Szabó Barnabás keresztlabdájából. Egy perccel később Szabó került ajtó-ablak ziccerbe, fiatal támadónk azonban a kapufát találta el. Öt perc elteltével viszont megérkezett az első gól, mikor Krucsó Martin egy kósza, ívelt labdát fejelt a gerlai kapuba. Ezután kezdetét vette a tüzijáték, párpercenként követték egymást a helyzetek hol a 16-oson belülről, hol kívülről. Fő „tüzéreink” Papp, Krucsó és Szabó voltak. Szabó volt a legközelebb a gólszerzéshez több alkalommal is, de egyszer közelről a kapusba lőtte a labdát, később távolról pedig újra a kapufát találta el, majd ezt másolta le Papp Csaba is, aki szintén a felső lécet rúgta telibe. Az első félidőben végül nem született több találat, a közönség egyöntetű meglepődésére. A játék képe sokkal nagyobb különbséget tartogatott magában, mint az eredményjelző 45 perc után.

A találkozó nagyrészén bottal üthették Szabó Barnabás nyomát az ellenfél védői
(Fotó: Kiss Kornél)

Ám mivel a gerlaiak cserejátékosok nélkül érkeztek a mérkőzésre, számítani lehetett arra, hogy előbb-utóbb elfogy majd az egyébként képességeihez képest derekasan küzdő csapat ereje. Így is lett: ahogyan telt az idő egyre kevesebb becsúszó, vagy éppen megelőző szerelésük sikerült és egyre kevesebb lövésre tudtak odaérni blokkolásal. Az okányiak második találata az 53. percben született meg, méghozzá a 16(!) éves Sánta Zoltán góljával, aki kezdőként az első felnőtt mérkőzésén rögtön eredményes volt. Öt percre rá Papp Cs. büntetőből szerezte meg a csapat harmadik gólját. Ezután közel húsz percig „pihenhetett az eredményjelző”, de a nagy előny tudatában felszabadultan játszott a csapat, a jól szórakó nézők pedig húzták magukkal a játékosokat.

A hajrához közeledve aztán kiszakadt a gólzsák: hét perc alatt négyszer (!) vettük be a gerlai kaput. A 77. percben megtört a jég, Szabó B. betalált, a közönség pedig egy emberként könnyebült meg a 20 éves játékossal együtt: ezen a találkozón szinte mindenki megérdemelt volna egy gólt, de ő különösen, hiszen előkészítőként és befejezőként is főszereplő volt támadásaink során. Később betalált Varju Roland, aki csereként állt be, majd Kovács Patrik is. A lőlapot végül a 18 éves Varga László zárta le a 84. percben, neki is megvan ezzel az első gólja a felnőttek között.

E találkozóval egy időben „üldözöttünk”, Kardos csapata 3-3-as döntetlent ért el a 6. helyezett Kamut otthonában, így 5 pont választ el minket a 9. helytől, 3 fordulóval a bajnokság vége előtt.

Békés megye, III. osztály, 23. forduló
Végeredmény: Okány KSK 7–0 Gerlai SE

Összeállítás:
Kezdő: Irázi L.- Huszár S., Kincses R., Kovács P., Bodó I., – Szabó B., Balogh L., Papp Cs., Illés T., Sánta Z. – Krucsó M.
Cserék: Szilágyi N., Barát D., Veres A., Lakatos N., Sági R., Varga L., Varju Ro.
Gólszerzőink: Krucsó, Sánta, Papp, Szabó, Varju, Kovács P., Varga

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Tökéletes tavaszi futballidőben, félgőzzel is hoztuk a kötelezőt. Ha a fiatal játékosaim nem csak a sereghajtó ellen hiszik el, hogy igenis képesek jól játszani, akkor a jövőben léphetünk előre. Szeretném kifejezni elismerésemet a vendégcsapat felé, ugyanis kilencven percig becsülettel küzdöttek. Ritkán látott, jó játékvezetés.”

Szokásosan honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Egy hétgólos győzelem önmagáért beszél, de edzői szemmel hogy lehet értékelni ezt a teljesítményt?
V.R.: Először is ott kezdeném, hogy az ellenfelünk elismerésreméltóan küzdött a 90 perc során. Eljöttek tizenegyen, edző nélkül, csere nélkül, labda nélkül és mégis az utolsó percig nem adták fel. Mindezek tudatában, az első gól megszerzését követően csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel abszolváljuk ezt a találkozót. A hét gólos különbség a mérkőzést látva, a játékosok egyéni kvalitásait tekintve nagyon kevés. Ha megfelelő tempóban és fegyelmezettséggel játszunk a mérkőzés egészében, akkor ha dupla ennyi gólt lövünk, az is reális lett volna. Már az első játékrészben 5-6 gólos előnyre tehettünk volna szert, de sajnos nem így lett. Lehet eltúlzott az elégedetlenségem, és megmosolyogtató, hogy egy 7-0-ás győzelem után is ezt tudom mondani, de egy olyan csapatnak amelyik fejlődni szeretne – márpedig tudtommal nekünk ez a célunk – igenis kötelessége minden mérkőzést a legkomolyabban venni és a játékosinknak végig koncentráltnak és csapatjátékosnak maradni, nem pedig előtérbe helyezni az egyéni érdekeket. Éppen ezért a 7-0 kifelé szép eredmény, de nekem vannak hiányérzeteim.

okanyksk.hu: Ez egy olyan meccs volt, mely során igazán „ki lehetett próbálni” az első szándékból való játékot. Ebből a szempontból mik a tapasztalataid?
V.R.: Nem hogy kipróbáltuk, hanem túlzottan is direkt lett a játékunk az első játékrészben, ami sokszor csapott át kapkodásba és meggondolatlan megoldásokba. Ezt úgy érzem a félidőben helyre tudtuk tenni és a második játékrészében sokkal nyugodtabban, türelmesen játszottunk.

okanyksk.hu: Két élmezőnybeli csapat elleni összecsapás és egy „alsóházi” rangadó a zárófordulóban van hátra. Mire lehet képes a csapat a bajnokság hajrájában?
V.R.: A múlt héten is elmondtam, hogy a cél megnyerni az összes hátralévő mérkőzésünket, de nem ez a realitás. Szeretnénk meglepetést okozni az élcsapatok ellen és akkor még bármi megtörténhet.

Tabella a 23. forduló szombati mérkőzései után

A következő fordulóban az 5. helyen álló Végegyházi SE II. vendégei leszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük