HIHETETLEN: Vezetjük a Megye egyet!

A Nagyszénás elleni hazai győzelmével élre állt felnőtt csapatunk a megyei első osztályban. Az ifjúságiak alkalmi létszámhiánya súlyos vereséget szült.

Megye I. osztály
5. forduló /2021.09.11./
Okány KSK – Nagyszénás SE

A még szintén veretlen Nagyszénás SE látogatott hozzánk az elmúlt hétvégén, akikkel egy igazán ritmusos, harcias mérkőzést vívtunk. A találkozó első igazán komoly helyzetére a 14. percig kellett várni, amikor Nyéki remekül ugratta ki Sztojkát, de a kifutó Magony kapus időben fel tudott szabadítani. Az ezt követő percekben inkább a vendégek domináltak és el is jutottak távoli lövésekig, de rendre célt tévesztettek.
A félidő utolsó 15 percére ismét élénkebbek lettünk. Előbb Kopács remek oldalszabadrúgását Sztojka és Komódi juttatta majdnem közös erővel a kapuba, de a vendégek kapusa óriásit védett, majd a lefújás előtti másodpercekben Kovács Gy. labdaszerzését követően Komlósi-Nyéki és Sztojka volt a labda útja. Támadónk pedig amint belépett a büntetőterültre Rafaj letarolta, így jogos büntető következett. A labda mögé Nyéki állt, de gyenge tizenegyesét hárította a remek napot kifogó szénási kapus. A kipattanó ugyan Komlósi elé pattant még, de támadónk ajtó ablak helyzetben kapu fölé durrantott, így marad a 0-0-ás állás a szünetre.

Vezetőedzőnk a szünetben egyet változtatott, Komódi helyére Tövisháti érkezett és ez döntőnek is bizonyult a későbbiekben. Az 52. percben Komlósi húzott el a jobb oldalon és középmagas beadása egészen a hosszú oldalig csorgott, ahol Kopács vehette célba a kaput, de 15 méterről mellé lőtt.
Az ezt követő periódusban mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, de igazán nagyot Kurtának kellett védenie az 57. percben, amikor Darida kiváló szabadrúgást tűzött a kapunkra.
A találkozó egyik legvitatottabb szituációja a 68. percben történt, amikor Nyéki ívelt szabadrúgására többen is érkeztek a vendégek kapuja előtt és a játékvezető sípja hangosan felharsant. Sokan azt hitték talán kifelé szabadrúgás következik, pedig nem. Büntető. Abba, hogy pontosan miért és ki ellen szólalt meg a síp nem volt teljesen világos, de utólag megtekintve a mérkőzés felvételét árulkodó, hogy Tövishátit felugrás közben enyhén kibillentették egyensúlyából, de Mező sem magát karolta át, majd a meze is megnyúlt kicsit miközben érkezett volna a beadásra. Ha külön nem is, de a kettő együtt egészen biztosan megért egy tizenegyest. Ezúttal Mező állhatott a labda mögé és nem is hibázott, a balra elvetődő Magony helyére, középre rúgta a játékszert. 1-0
A kétes szituáció kellően összezavarta az ellenfelünket, nekünk pedig más dolgunk sem volt, mint kivárni a megfelelő alkalmat egy gyors kontrára. Az utolsó percekben még akadt Kurtának egy komolyabb védése, illetve ismét egy Nyéki szabadrúgás keltett riadalmat a Nagyszénás kapuja előtt, ugyanis az egymást zavaró Sztojka-Tövisháti páros bármelyik tagja lezárhatta volna a találkozót a 85. percben, ha az üres kapuba tudnak fejelni. A rendes játékidő utolsó másodperceiben Kovács Gy. is eljutott egy ziccerig, de néhány centivel célt tévesztett. Hibáját azzal korrigálta, hogy a ráadás 2. percében pompás labdával ugratta ki Kollátot, aki egy az egyben nem is hibázott. 2-0

Darida (6) parádés szabadrúgását Kurta Lajos óriási bravúrral védte

VÉGEREDMÉNY: 2-0

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Bogár, Vincze D., Mező, Baksai (Kovács I.), Kovács Gy., Komódi (Tövisháti), Kopács (Kollát), Sztojka (Balogh R.), Komlósi (Szabó B.), Nyéki
A cserepadon: Nagy, Cseke Gólszerzőnk: Mező (11-esből), Kollát

Az idei szezon legstabilabb játékát produkálva magabiztosan hoztuk le az első félidőt, aminek a végén akár egy jogos büntetőből előnyre is szert tehettünk volna. A csapat erejét jól mutatja, hogy több meghatározó hiányzóval és egy kihagyott büntetővel sem roppant össze a találkozón és ez remek jövőképet festhet, amennyiben játékosaink megfelelően dolgozzák fel az éllovas szerepével járó kellemes terhet.


A Megye I. osztály állása a 5. forduló után:

A hiányzó Szeghalmi FC – Gyulai Termál FC mérkőzést később rendezik meg.

Megyei U-19 Észak
3. forduló /2021.09.12./
Mezőmegyer SE U19 – Okány KSK U19

Nincs értelme mellébeszélni, az utánpótláscsapatnál valami nagyon félresiklott. A gyerekek nem tudnak felelősséget vállalni egymásért és a csapatért és a legutóbbi idegenbeli találkozójukra is már csak 9-en utaztak el ilyen-olyan kifogásokkal. Sajnos ennek újra csak egy lehetett vége: kiütéses, megalázó vereség.
Sajnos amíg fiataljaink nem értik meg, hogy csak közösen tudnak túllépni a nehéz időszakon addig nem nézünk szép jövő elé.
Változtatni kell!

VÉGEREDMÉNY: 21-0

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk szombaton újra hazai pályán az OMTK-ULE 1913 csapata ellen lép pályára 16:00-tól, míg az ifjúsági labdarúgóink hazai pályán játszanak a Jamina együttese ellen vasárnap, délelőtt 11 órától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük