Hogyan és mikor folytatódik a bajnokság?

Kiemelt kép:
Elképzelhető, hogy februárban még műfüves pályán folytatódnak a bajnoki mérkőzések.

Csapataink számára a november 7-8-ai hétvégén kényszerből véget ért az őszi idény. Azonban mind a felnőtteknek, mind pedig az ifjúságiaknak lett volna még bajnoki találkozója ha a fokozódó vírushelyzet nem szól közbe. Cikkünkből kiderül, hogy hogyan és mikor folytatódhatnak a küzdelmek.

Elcsépelt mondás, ugyanakkor a jelenlegi pandémiás helyzetben ideillő, hogy csupán egy dolog ami biztos, az pedig a bizonytalanság. A vírushelyzet kiszámíthatatlansága miatt csak feltételes módban jelenthető ki minden, ezért az alább felvázolt program is szigorúan csak tervezet.

Az MLSZ Elnökségének határozata alapján elkészült a tavaszi idény lebonyolításának tervezett menetrendje. A több elmaradt forduló miatt rendkívül sűrű lesz a felnőtt tavaszi program, ugyanis a legmagasabb megyei osztályban több hétközi mérkőzést is rendeznek majd amellett, hogy az elmaradt Kvalifikációs bajnoki találkozók pótlása már február elején megkezdődnek bizonyos csapatok számára.

Ebben a formában oldható meg talán a legoptimálisabban a lebonyolítás, mert prioritást élvezett, hogy a Megyei I. osztály mindenképpen fejeződjön be május végére ugyanis ez központi előírás. – írta Szpisják Zsolt a megyei csapatok vezetőinek szánt novemberi körlevelében.

Az utánpótlás bajnokságoknál törekedtek arra, hogy ne kezdődjön el februárban a kiszámíthatatlan időjárási körülmények miatt, illetve lehetőleg ne legyen hétközi mérkőzés iskolaidőben, és a középiskolai ballagás hétvégéjét is szeretnék elkerülni. Mindezek mellett a fiataloknál könnyebbséget jelent, hogy kitolható a bajnoki befejezés júniusra is.

A tervek szerint minden pótolt felnőtt mérkőzést a csapatok hazai környezetben rendezhetnek meg, de komoly kérdéseket vet fel a februári kezdéssel kapcsolatban a pályák minősége, játszhatósága, ezért az Igazgatóság már tett lépéseket annak érdekében, hogy amennyiben az élőfüves pályák játékra alkalmatlanok lesznek akkor a lehető legközelebbi műfüves játékterek a bajnoki mérkőzések idejére a csapatok rendelkezésére álljanak.

Természetesen a vírushelyzet miatt és/vagy az extrém időjárás közbeszólhat, akkor azonban azt már új helyzetként kezelve kell döntést hozni. – tette hozzá Szipják Zsolt.

Felnőtt csapatunknak a Csanádapáca elleni idegenbeli mérkőzése, míg az ifjúságiaknak két találkozója is elmaradt az ősszel.

A pótlásra váró felnőtt találkozók:

Február 13. (szombat)
Kvalifikációs bajnokság “A” csoport
Tótkomlósi TC – Békéscsabai MÁV
Kunágotai TE – Jaminai SE
Dobozi SE – Békéscsaba 1912 Előre II.
OMTK-ULE – Szabadkígyósi SZSC
Kvalifikációs bajnokság “B” csoport
Szarvasi FC – Gyomaendrőd FC
Nagyszénás SE – Csanádapácai EFC
Mezőkovácsházi TE – Mezőhegyesi SE
Kvalifikációs bajnokság “C” csoport
Dévaványai SE – Kétegyházi SE
Csabacsűdi GYLSE – Sarkadi KLE

Február 20. (szombat)
Kvalifikációs bajnokság “A” csoport
Kunágotai TE – Békéscsabai MÁV SE
Tótkomlós – Doboz
Kvalifikációs bajnokság “B” csoport
Békésszentandrási HMSE – Gyomaendrőd FC
Szarvasi FC – Nagyszénás SE
Csanádapácai EFC – Okány KSK
Kvalifikációs bajnokság “C” csoport
Dévaványai SE – Gyulai TFC
Megye II. “B” csoport
Kevermes SE – Csorvási SK
Lőkösháza KSK – Mezőmegyer SE
Békési FC – Kaszaper FC
Megye III. osztály
Bucsa SE – Kötegyáni FC
Zsadány KSE – MedgyesegyházaSE
Körösladány MSK II. – Békéssámsoni SK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük