Ifjúsági bravúr, felnőtt pontvesztés

Az ifi nagyot küzdve hazai pályán megverte a listavezetőt és életben tartotta az érmes álmokat, a felnőttek pedig botlottak idegenben – a hétvége történései.

Megye II. “A” csoport
13. forduló /2021.05.22./
Mezőberényi LE – Okány KSK

A bajnokság hajrájára felnőtt csapatunknál is be-be csúsznak feledhető eredmények és a berényi fellépés is ezek táborát gyarapítja, ugyanis a mérkőzés kísértetiesen hasonlított a vereséggel záruló Szabadkígyós elleni fellépésünkre. Az egyezést az jelentette, hogy ezen a mérkőzésen is csapatunk birtokolta többet a játékszert, és veszélyes akcióból is a mi oldalunkon volt több, de a különbség ezúttal az volt, hogy sikerült pontot szereznünk egy olyan mérkőzésen ahol az a csapat nyerhette volna meg a találkozót, aki az első gólt rúgja. Ez azonban mindkét oldalon elmaradt, így meg kellett elégednünk a 0-0-ás döntetlennel.

A találkozó VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA:

VÉGEREDMÉNY: 0-0

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Boros, Mező, Bogár– Kopács, Kollát, Kovács, Baksai– Sztojka Á., Kardos, Rácz.
A cserepadon: Nagy, Kincses, Komlósi, Kirimi

Felnőtt csapatunk számára tehát nem maradt más, mint a hátralévő két mérkőzésen legalább három pontot szerezni és begyűjteni a hőn áhított bajnoki címet és ezzel kiharcolni a megyei első osztályban való indulás jogát.


A Megye II/A osztály állása 12. forduló után:


U-19 Területi bajnokság “B” csoport
13. forduló /2021.05.23./
Okány KSK U19 – Sarkadi KLE U19

Utánpótlás csapatunk a listavezető Sarkad csapatát látta vendégül és egy őrült találkozó vette kezdetét már az első néhány percben is. A 6., 7. és 8. percben is esett egy egy gól szerencsére számunkra kedvező elosztásban, ugyanis előbb Szilágyi Erik, majd Illés Tamás is mattolta a sarkadi kapust, amire csak egy válasz volt a két gólunk között. Ezután a 25. és 36. percben Szabó Barnabás köszönt be és góljaival elhúztunk 4-1-re. Azonban mielőtt véget ért volna a félidő a vendégek ismét gólt rúgtak, de még erre is volt válaszunk, ugyanis Baksai a 45. percben ismét beköszönt és 5-2-vel mehettünk pihenőre.
A második játékrész elején Szabó Barnabás megszerezte az önmaga harmadik, csapatunk hatodik gólját és ezzel már négy gólos fórban voltunk, de még mielőtt elhihettük volna, hogy ez a mérkőzés megvan, a vendégek az 56. percig gyorsan “berámoltak” két gólt is. Az eredmény ekkor már 6-4 volt és a játékon látszott, hogy a csapatok nem kímélték egymást, egyre inkább fáradtak a játékosok.
Az utolsó 20 percre még mindig maradt töltény, ugyanis előbb nálunk Vantara, majd a sarkadiaktól Bozsányi lőtt egy-egy gólt ezzel kialakítva a 7-5-ös végeredményt.

VÉGEREDMÉNY: 7-5

 Összeállítás:
Kezdő: Rózsa– Balogh, Huszár, Pocsaji, Sági – Szilágyi, Illés, Tóth N., Szabó – Vantara, Baksai.
A cserepadon: Tóth T., Ökrös, Török, Lakatos, Szitás, Hadobás, Sánta
Gólszerzőink: Szabó (3), Baksai, Vantara, Illés, Szilágyi

Az ifjúságiak nagyon jó formában vannak, ugyanis a Sarkad elleni találkozó volt zsinórban a negyedik mérkőzés amit győzelemmel tudtak le és ezzel visszakapaszkodtak a közvetlen élmezőny mögé. Hogy sikerülni fog-e nekik a hőn áhított éremszerzés az a jövő zenéje, de az egészen biztos, hogy a remek tavaszi szereplés egy lassan de biztosan összeérő gárda képét rajzolja ki, ami pozitívan mutat a jövőbe.

Ifjúsági tabella a 13. forduló után:

Az ifi hátrelévő ellenfelei: Dobozi SE (I), Kétegyházi SE (H), Elek USE (I), Kunágota TE (H), Békéscsabai MÁV SE (I) (Zárójelben, hogy Hazai vagy Idegenbeli mérkőzés.)

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk SZOMBATON 17:00-tól hazai pályán játszik a Dobozi SE csapatával, míg az ifjúsági labdarúgóink idegenbe utaznak Dobozra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.