Keserédes vereség a tavaszi nyitányon

A bajnoki címért küzdő Bucsát fogadtuk a téli szünet utáni első mérkőzésen és ugyan a papírforma nem borult, de a mutatott játék alapján van okunk a bizakodásra.

Nem kevesebb, mint százöt nap után újra tétmérkőzésen lehetett szurkolni az OKSK csapatának. A téli szünet és a félkészülési időszak első mérkőzését a „megyehárom” bajnokaspiránsával, Bucsával játszottuk szombat délután az Okány Községi Sporttelepen.

Az augusztusi szezonnyitón 7-1-es vereséget szenvedtünk az őszi második otthonában, így a visszavágóra minimális célként az lebeghetett a csapat szeme előtt, hogy ezúttal a gólkülönbség töredéke legyen az előző egymás elleni összecsapáshoz képest. Az idegenbeli bucsai mérkőzés mérföldkő volt a szezonon belül, hiszen az újraszervezett együttesnek az volt a főpróbája. Tizennégy forduló, megannyi edzés és felkészülés után elmondhatjuk, hogy látszik az előrelépés a csapatunkon.

Sikerült dominánsan kezdeni a találkozót és a taktikai fegyelmezettségünkkel feladtuk a leckét a Bucsának. Veszélyesebben, több helyzetet kialakítva játszottunk az első félidő túlnyomó részében, de a játékrész utolsó negyedórája azonban megmutatta, hogy a következő hosszútávú feladat a csapat számára a koncentráció és a helyzetkihasználás tökéletesítése lesz. Ezen a meccsen csapatunk csak óriási helyzetekig jutott, míg az esélyesebb ellenfelünk a kisebbekből is betalált. Ráadásul mindkettőt góljukat egy-egy szögletet követően szerezték a 27., illetve a 42. percben.

A részeredmény ellenére mindent megtettünk azért, hogy a fordulás után gólt szerezzünk. Erőfeszítéseink eredménye két kapufa és még több helyzet lett, de a Bucsa csapata kontratámadásokra rendezkedett be és jól őrizte az eredményt. Végül a vendégek taktikája bizonyult nyerőnek, mert az egyébként remek iramú a mérkőzés hajrájára mindkét csapat kellően elfáradt és a Bucsának pedig innentől már csak a hármas sípszót kellett kivárnia.

Békés megyei III. osztály, 14. forduló
Végeredmény: Okány KSK 0 – 2 Bucsa SE

Összeállítás:
Kezdő: Irázi L. – Balogh L., Huszár S., Bodó I., Kovács P. – Gonda L., Szabó B., Illés T., Balogh R., Bujdosó S. – Krucsó M.
Cserék: Rózsa Cs., Sági R., Kovács R., Varga L., Novák A.

A mérkőzés után Varju Richárd, vezetőedző optimistán nyilatkozott:

„Január óta sokat tettünk azért, hogy lépjünk előre és a vereségünk ellenére úgy gondolom ez sikerült is. Rúgtunk két kapufát, kihagytunk néhány ziccert, és kaptunk két gólt két szögletből. Picit jobb koncentrációval a pontszerzés is meg lehetett volna.”

Vereségünkkel maradtunk a 11. helyen a bajnokságban, ellenben az ősszel szintén 10 pontot szerző Telekgerendás előtt megadatott most a lehetőség, hogy meglépjen az csapatunktól a harmadosztályú tabella alsóházában, ehhez vasárnap délután a 9. helyen álló Kardos KSK-t kellene legyőznie.

Tabella a 14. forduló felénél

A következő fordulóban ismét hazai mérkőzést játszunk, március 11-én 14:30-tól az őszi 8. Kamutot fogadjuk, akik ellen legutóbb 5-3-as vereséget szenvedtünk. Ha a bajnoki címért küzdő Bucsával fel tudtuk venni a harcot, akkor miért ne hihetnénk abban, hogy egy alacsonyabban rangsorolt együttes ellen tényleg lehet esélyünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük