Kiadta az MLSZ a versenynaptárat

A Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatósága megküldte a megyei csapatok számára a versenynaptárat, illetve információval szolgált a Megyei Kupáról és az utánpótlás bajnokságokról is.

Szpisják Zsolt az MLSZ Békés megyei igazgatója a körüzenetben felhívta az egyesületek figyelmét, hogy 2020. augusztus 6. (csütörtök) éjfélig a csapatok hazai mérkőzéseik időpontját szabadon meghatározhatják az adott forduló játék napjainak figyelembe vételével. Tehát a szombati játéknap áttehető vasárnapra vagy fordítva. A kezdési idő pedig 10:00 óra és az adott fordulónál jelenleg szereplő kezdési időpont között lehet. Például: november elején 10:00 és 13:30 között vagy augusztusban 10:00 és 17:00 óra között.
Külön felhívta a csapatok figyelmét, hogy az eredeti sorsolástól eltérő másik hétvégére vagy hétköznapra csak a két csapat megállapodásával lehet időpont módosítást eszközölni, illetve 2020. augusztus 6-a után pedig csak és kizárólag közös megegyezéssel lehet időpont-módosítást kérni! A bajnokságok minden szinten augusztus 15-én rajtolnak.

A kupasorozatokról a következő tájékoztatást kapták a klubok:

A 2020–2021-es idénytől öt éven át a Mol lesz a névadó szponzora a labdarúgó Magyar Kupának

A MOL Magyar Kupa a már meglévő sorsolás szerint indul, ami fontos, hogy a 6. fordulóba jutó kettő megyei csapat 2020. szeptember 19-20-ai hétvégén kupamérkőzést fog játszani, ezért e két csapat bajnoki mérkőzését 2020. augusztus 26-ára hozza előre hivatalból az igazgatóság.
A Békés Megyei Kupa is elindul, az első fordulóban érintett 38 csapat két játék napra kerül megbontásra. Ahogyan az a cikkünk végén látható versenynaptárban is megtalálható, az első forduló augusztus 19-én, illetve 26-án kerül lejátszásra, a második fordulót pedig szeptember 9-re írta ki az igazgatóság.
A Békés Megyei Kupa azért is lesz fontos idén – minden bizonnyal -, mert a MOL Magyar Kupa lebonyolítási rendje vissza fog állni a korábbi rendre, vagyis a megyei kupasorozatok fogják adni a következő évi MOL Magyar Kupába jutó csapatokat.

Az utánpótlással is gond van:

A megyei igazgató körlevelében írja azt is, hogy az U-19 Kiemelt bajnokságba tavasszal bejutó illetve idén jelentkező csapatai is elfogytak, mint a felnőtt Megye I. osztály, ezért újra kell gondolni az UP bajnokságok rendszerét, összefésülve idén a Futsal U-19-es bajnoksággal is.
Elmondása szerint azon dolgoznak, hogy megtalálják az optimális lebonyolítási rendszert, amely szolgálja azon csapatok erőfeszítéseit is, akik komolyabb játékerőt képviselve próbálják versenyeztetni csapataikat. Az ifjúsági bajnokságokkal kapcsolatban jövő hétre várható, hogy konkrét lebonyolítással és egyben sorsolással tudnak majd szolgálni!

A kiadott versenynaptár ősz-tavasz:

A versenynaptárból kitűnik, hogy a kvalifikációs bajnokság után rögtön, szünet nélkül még idén elindul a Megyei I. és II. osztály is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük