Kialakult a Megye I. mezőnye

Félsiker volt a tavaly őszi futballreform, aminek egyik célja lett volna a megyei első osztály létszámbővítése és az alsóbb osztályok konstans létszámkialakítása. A bővítés ugyan nem jött össze, de legalább 12 csapat maradt az első vonalban.

Az MLSZ Megyei Igazgatóságának az volt a terve, hogy a kvalifikációs és tavaszi bajnokságok után 12-ről 14 csapatosra bővíti a megye egyet. Az elmúlt tavaszi idény megyei első osztályú, 12 csapatos mezőnyéből a bajnok Békéscsaba 1912 Előre II kiharcolva a feljutást, immár az NB3-ban folytatja, míg a versenykiírás szerinti egyetlen kieső a Dévaványai SE is automatikusan osztályt váltott, lefelé.

Az elért eredményeik alapján erre nem lett volna szüksége a Békéscsabai MÁV SE-nek, a Mezőkovácsházi TE-nek és a Mezőhegyesi SE-nek sem. Azonban a sors úgy hozta, hogy egyik csapat sem tudta vállalni a legmagasabb szintű folytatást. Az így kialakult helyzetben csak az volt biztos, hogy régi-új csapatként a Megye II/A csoport dobogósai (a Szabadkígyósi SZSC, Gyomaendrődi FC, Okány KSK) és az NB3-tól búcsúzó Körösladány MSK vállalják a megye egyes indulást. A 11 csapatos mezőny mellé érkezett a Sarkadi KLE-hez – mint a Megye II/A csoport 4. helyezettjéhez – a felkérés a megyei igazgatóság részéről, hogy legyenek a tizenkettedik egyesület, teljessé téve a mezőnyt. A sarkadiak elfogadták a felkérést és ugyan nehezen, de ősztől is marad 12 csapatos a megyei első vonal.

A BÉKÉS MEGYEI ELSŐ OSZTÁLY MEZŐNYE:

Békéscsabai Jamina SE
Csabacsűdi GYLSE
Gyomaendrődi FC
Gyulai Termál FC
Körösladány MSK
Nagyszénás SE
OKÁNY KSK
Orosházi MTK-ULE
Sarkadi KLE
Szabadkígyósi SZSC
Szarvasi FC
Szeghalmi FC

Tudomásunk szerint a bajnokság sorsolása még a héten publikussá válhat. Amint megkaptuk, természetesen oldalunkon közzétesszük a csapatunkra vonatkozó legfrissebb információkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük