Kitolódhat az őszi idény befejezése

Az MLSZ területi igazgatóságának tájékoztatása szerint, az elmúlt hetekben elmaradt mérkőzések pótlása miatt megnyúlhat az őszi szezon egy héttel, azonban amennyiben a kvalifikáció végén, de az elmaradt mérkőzések lejátszása előtt úgy alakulnak a tabellák, hogy eldől a Megye I. és II/A. mezőnye, úgy a Versenybizottság eltekint a mérkőzések pótlásától.

Szpisják Zsolt az MLSZ területi igazgatója tájékoztató levelében ismertette a csapatokkal a várható változásokat, ugyanis minden kvalifikációs csoportban vannak elmaradt mérkőzések, ezért szükség lehet a Megyei Kvalifikációs bajnokság meghosszabbítására.

Az eredeti tervek szerint a Versenynaptárban a Kvalifikációs bajnokság után 2020. november 21-22. és 28-29-ére került kiírásra a Megye I. és II/A. 1. és 2. fordulója. A COVID-19 okán elmaradt bajnoki mérkőzések azonban befolyással lehetnek a csoportok végső sorrendjére, ezért jelen állás szerint a következőképpen módosulhat a program:
A kvalifikáció utolsó fordulója 2020.11.14-15-re van kiírva. Az ezt követő héten, azaz 2020.11.21-én 13:00 órától kerülnek lejátszásra az elmaradt mérkőzések:
Tótkomlós – Doboz,
Szarvas – Gyomaendrőd FC,
Dévaványa – Kétegyháza,
Kunágota – Békéscsabai MÁV
Ez alapján a a Megye I. és II. osztály 1. fordulója: 2020. 11. 28-29-re a 2. fordulója: 2020. 12. 05-06-ra módosul, a nem pótló csapatok pedig valószínűleg a november 21-22-ei hétvégén amennyiben az ellenfelük is szabad, lejátszhatják a december 5-6-ai fordulójukat, ellenkező esetben szabadnapot kapnak.

Amennyiben a kvalifikáció végén, de az elmaradt mérkőzések lejátszása előtt úgy alakul a tabella, hogy eldől a Megye I. és II/A. mezőnye, úgy a Versenybizottság eltekint a mérkőzések pótlásától és az eredeti időpontok szerint folytatódik a bajnokság. Erre az egyedi megoldásra a bajnokság (tekintettel a tavaszi mentrendre) legoptimálisabb lebonyolítása miatt kerülhet sor. – tette hozzá az igazgató.
levelének végén külön meg is jegyzi, hogy ez a levél írásának pillanata szerinti eljárás, ami az ezt követő események felülírhatnak!

A többi bajnokságban egyelőre a kiírtak szerint megy tovább, amíg a vírushelyzet erre lehetőséget ad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük