Leáll a teljes amatőr futball

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke megerősítette, hogy amennyiben november 10-én a Kormány megkapja a Parlamenttől a rendkívüli felhatalmazást és szigorú korlátozó intézkedéseket vezetnek be a következő 30 napra, akkor a teljes amatőr futball leáll, ergo számunkra befejeződik az őszi idény.

Csak a profik meccseit, versenyeit lehet megrendezni, és nem szabad szerdától nézőket beengedni a sporteseményekre, ha a kormány felhatalmazást kap a rendkívüli jogrend bevezetésére – jelentette be délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök más szigorítások mellett. – írja az NSO.hu

A magyar futball első embere azt is elmondta, hogy a miniszterelnök bejelentésének értelmében leáll a teljes amatőr futball, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokság, a teljes utánpótlásszektor és az NB III, a megyei bajnokságok is.

Esetünkben ez annyit jelent, hogy a Kvalifikációs bajnokságból egy forduló (illetve néhány elhalasztott mérkőzés) nem kerül lejátszásra és remélhetőleg tavasszal minden a tervek szerint folytatódik.

Habár korai még latolgatni a bizonytalanság miatt és nem tudjuk, hogy az MLSZ Területi Igazgatósága hogyan dönt, de a legvalószínűbb, hogy tavasszal a jelenlegi kvalifikációs eredmények alapján kerülnek besorolásra a Megyei I és II. osztályok, hiszen a 12 kiadó megyei első osztályú helyből 10 is elkelt már idáig.

Ha a jelenlegi tabellák alapján készülnek el a tavaszi beosztások akkor az alábbiak szerint nézhet ki a Megye I és II.:

MEGYEI I. osztály (Saját teória!!!)
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE II.
OMTK-ULE 1913
JAMINA SE
SZABADKÍGYÓSI SZSC
SZARVASI FC
NAGYSZÉNÁS SE
MEZŐHEGYESI SE
MEZŐKOVÁCSHÁZI TE
GYULAI TERMÁL FC
SZEGHALMI FC
CSABACSŰDI GYLSE
DÉVAVÁNYAI SE
Az már biztos, hogy a Szarvasi FC-vel nem találkozunk tavasszal
MEGYEI II. osztály (Saját teória!!!)
BÉKÉSCSABAI MÁV SE
TÓTKOMLÓSI TC
DOBOZI SE
KUNÁGOTA TE
GYOMAENDRŐDI FC
OKÁNY KSK
BÉKÉSSZENTANDRÁSI HMSE
CSANÁDAPÁCAI EFC
MEZŐBERÉNYI LE
SARKADI KLE
KÉTEGYHÁZI SE
A Vésztői SE visszalépés miatt kizárva!

Egyesületünk nevében minden sportolónak és szurkolónak kitartást, jó pihenést és jó egészséget kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük