Lehetséges, hogy vasárnap nézők előtt játszhatunk

Egyelőre sajnos csak védettségi igazolvánnyal, de valószínűleg látogathatóak lesznek a mérkőzéseink. A szabályokat nem mi találjuk ki, ezért kérjük a szurkolók türelmét és megértését.

Vámos Tibor az MLSZ versenyigazgatója április 27-én küldött levelében az alábbiakról tájékoztatta az MLSZ valamennyi amatőr versenyrendszerében szereplő sportszervezetet:

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy 2021. április 26-án megjelent ,,A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról” szóló 194 /2021.(IV.2 6.) Korm. rendelet. Ez a rendelet a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lép hatályba.

Az MLSZ ezúton is felhívja a sportszervezetek figyelmét, hogy a mérkőzések látogatására vonatkozó szabályokat a fent hivatkozott kormányrendelet szabályozza. A Magyar Labdarugó Szövetség saját hatáskörben ezen kormányrendeletben foglaltaktól eltérő szabályokat nem állapit meg.

Mindez nem érinti azt, hogy a korábban meghatározott Egészségvédelmi protokollt es a Mérkőzésrendezésre vonatkozó szabályokat továbbra is alkalmazni kell.

Budapest, 2021.04.27.

Vámos Tibor versenyigazgató

A fentiek értelmében tehát várhatóan 2021. 05. 01. vagy 02. napjától várhatóan az amatőr labdarúgó mérkőzések is látogathatóak lesznek VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL.
Mivel ezen szabályokat nem egyesületünk, de még csak nem is az MLSZ határozza meg, kérjük szurkolóink türelmét és megértését.
Játékosaink és az egész egyesületünk nagyon vágyik már a közönség előtti, kifejezetten a nagy létszámú közönség előtti találkozókra, de a szabályokat, rendeleteket, törvényeket mindenkinek kötelessége betartani.

A 194 /2021.(IV.2 6.) Korm. rendelet 2§ (2b) értelmében: “A sportrendezvény, illetve a kulturális esemény szervezője, valamint a sportrendezvény, illetve a kulturális esemény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát e rendeletben meghatározott módon nem igazolja.”

Tehát a mérkőzéseken működő rendezői gárda kérheti a védettségi igazolványt, ellenőrizheti annak valódiságát és érvényességét, illetve hiányosságok esetén megtagadhatja a sporttelepre való belépést. (A teljes kormányrendelet elolvasható a cikk végén, vagy megtekinthető letölthető a https://magyarkozlony.hu/ oldalról)

A fentiek tudatában határozottan kérjük szurkolóinkat, hogy csak meglévő és érvényes VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY birtokában induljanak el a találkozóra, mert anélkül nem áll módunkban senkit beengedni. Azon szurkolókat, akik nem hajlandóak igazolni a védettségi igazolvány meglétét, vagy megbotránkoztató magatartást tanúsítanak, felszólítjuk a sporttelep elhagyására, ha ennek nem tesznek eleget akkor a polgárőrség, illetve rendőrség intézkedési hatáskörébe adjuk át.

A vonatkozó kormányrendelet:


A cikkben leírtak csak a 194 /2021.(IV.2 6.) Korm. rendelet hatályba lépését követően lesznek aktuálisak, illetve az MLSZ saját hatáskörében bármikor megváltoztathatja a saját versenyrendszerében szereplő sportszervezetekre vonatkozó szabályait is.

One Comment on “Lehetséges, hogy vasárnap nézők előtt játszhatunk”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük