Magabiztos győzelem Telekgerendás ellen!

Egymás után a második mérkőzést nyertük meg, ami egyben a szezon első kapott gól nélküli sikere is.

Nem fogott ki a csapaton a kéthetes szünet, ugyanis talán az idény eddigi legstabilabb teljesítményét láthattuk az OKSK-tól. Ellenfelünk a tabellán közvetlen mögöttünk álló Telekgerendás volt, akik nem örvendhettek jó formának a mérkőzést megelőzően: hét fordulónál járt nyeretlenségi és hatnál vereség szériájuk, mindezek mellett pedig egymás után négy találkozón sem tudták bevenni az aktuális ellenfél kapuját. Ezzel szemben nálunk jó hangulatban telhetett az előző fordulóbeli szabadnap, hiszen két héttel ezelőtt szomszédvári rangadót nyertünk Zsadányban, megszerezve a tavasz első győzelmét. Az ott szerzett önbizalomból pedig sikerült erőt meríteni az újabb alkalomra.

Az első percek még meddő küzdelemben zajlottak a pályán, ám a gólcsend alig több, mint negyedóra után megtört. A 17. percben jutottunk szöglethez, ami után ha nem is közvetlenül, de sikerült bevennie a kaput Krucsó Martinnak, aki újabb mérkőzésén talált be. A következő okányi gólra pedig nem kellett sokat várnia a nézőknek. Ismét Krucsó volt a főszereplő, miután labdát szerzett a telekgerendásiak védelmi vonalában, ziccerbe hozva ezzel Szabó Barnabást, aki élt is a lehetőséggel. Tökéletes forgatókönyv hazai szempontból. Az első játékrészben a vendégek leginkább pontrúgásokból veszélyeztettek, amiket legtöbbször a még mindig aktív Békéscsabai Előre legenda, egykori NB1-es játékos Szarvas János végzett el, vagy kért le „kicsiben”. Szerencsére sem a szabadrúgások, sem pedig a szögletek és az azt követő kavarodásokból nem sikerült célt érniük.

Krucsó Martin (középen) kulcsszereplője volt a mérkőzésnek.
Góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. (Fotó: Kiss Kornél)

A gyorsan megszerzett két gól után komfortzónába kerültünk, amiből nem zökkentünk ki aztán az egész mérkőzésen. A védelem jól fülelte le az ellenfél megindulásait, elől pedig számos lehetőségünk adódott az előny megtöbbszörözésére. A második félidőben gyakorlatilag végig a mi akaratunk érvényesült, amit olykor egy-egy telekgerendási kontratámadás szakított meg, de komoly veszélyt a vendégek nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. Hosszantartó mezőnyfölényünknek azért csak meglett a gyümölcse, ráadásul egy nem akármilyen találattal: a 86. percben Balogh Ramon szögletből szerzett gólt, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt!

Győzelmünkkel megerősítettük pozíciónkat a tabella 10. helyén, és 5 pontra csökkent hátrányunk a 9. helyen álló, de egyel több mérkőzést játszó Kardossal szemben, akik 8-2-re kaptak ki hazai pályán a Végegyházi SE II-től.

Békés megye, III. osztály, 19. forduló
Végeredmény: Okány KSK 3–0 Telekgerendási SC

Összeállítás:
Kezdő: Rózsa Cs. – Balogh L., Huszár S., Kincses R., Papp Cs. – Bodó I., Szabó B., Gonda L., Balogh R., Bujdosó S. – Krucsó M.
Cserék: Irázi L., Lakatos N., Medgyesi Sz., Kovács R., Sági R., Varju Ro., Balogh B.
Gólszerzőink: Krucsó M., Szabó B., Balogh R.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Játszottunk már jobban is az idényben, de ma ez a teljesítmény is elegendő volt a győzelemhez. Tudunk még és van is hová fejlődni, de ezek a győzelmek remek motivációt adnak ehhez. Jó játékvezetés! ”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Ez volt a szezon eddigi legjobb teljesítménye?
V.R.: Véleményem szerint nem. Úgy gondolom két hete Zsadányban is jobb játékkal rukkoltunk elő, vagy például az idénynyitó Bucsa elleni vesztes mérkőzésünkön is, de mivel minden mérkőzés és minden ellenfél más így a játék képe sem lehetett azonos. Most ennyi is elegendő volt a három pont megszerzéséhez, de úgy gondolom máskor ilyen teljesítménnyel nem biztos, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

okanyksk.hu: Ki lehet mondani, hogy fejlődő tendenciában van a csapat?
V.R.: Ha a mérkőzéseinket tekintjük, akkor bizonyos elemekben látszik a fejlődés, azonban továbbra is vannak a találkozóinknak olyan momentumai amik számomra értelmezhetetlenek. Olykor a leghajmeresztőbb dolgokat pont azok a játékosok követik el, akik több idényen át edződtek magasabb osztályban is, és ez engem rettentően zavar. Az összképet tekintve, illetve a rendszeres heti edzéslátogatottságot nézve azonban kijelenthető, hogy jó úton járunk.

okanyksk.hu: Mi várható a folytatásban? Növekednek az elvárások?
V.R.: Nagyon komoly ellenfelek következnek. A hátralévő hét bajnoki találkozónkból talán a sereghajtó Gerla elleni hazai mérkőzésünkön leszünk mi a papírforma szerint esélyesek, a többi összecsapáson pedig szeretnénk meglepetést okozni. Az elvárások semmilyen szempontból nem növekedtek, ehhez nem elegendő két nyert bajnoki. A célunk az idény végére valahogy „tízen belülre” kerülni és ahogyan korábban a bmsextra.hu oldalnak nyilatkoztam az álmunk az, hogy az őszi 10 pontunkat az idény végére megtriplázzuk.

Tabella a 19. forduló után

Egy hét múlva szomszédvári rangadó következik a harmadik helyen álló Vésztő otthonában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük