Nem tudtuk borítani a papírformát a bajnok ellen

Szomszédvári vetélytársunk, Sarkadkeresztúr a biztos első hely tudatában látogatott hozzánk a szezon utolsó hazai mérkőzésére. Eldőlt, hogy a 10. helyen zárjuk a bajnokságot.

Helyi rangadóval búcsúztunk el az Okány Községi Sportteleptől erre a szezonra, ugyanis a már biztosan bajnok Sarkadkeresztúr csapatát fogadtuk a III. osztályú bajnokság utolsóelőtti fordulójában. Ellenfelünk bár már elérte fő célkitűzését, mi előttünk még ott lebegett a lehetőség, hogy a 10. helyről egy helyet előre lépve zárjuk a 2022/23-as idényt. A találkozó előtt ennek a matematikai esélye még megvolt, habár sorsunk nemcsak a mi kezünkben volt. Az utolsó két meccsen hat megszerzett pontra lett volna szükségünk, miközben az ötpontos előnyt élvező Kardos nem gyűjt egyet sem a hátralevő találkozókon. Az esetleges számolgatást megkönnyíthette volna a záróforduló, mely során éppen a 9. helyezetthez látogatunk majd.

Csapatunk bizonyítani szeretett volna a bajnok előtt, s az őszi összecsapáshoz hasonlóan (5-3) nagy küzdelemre kényszeríteni szomszédainkat. Ennek szellemében bátor, lelkes játékkal kezdtük a találkozót. Sikerült is némi célt állítani a vendégek elé, akiknek kvázi tét nélküli volt már a találkozó. A 5. percben Illés Tamás szerzett labdát a félpálya baloldalán és egy látványos szólót bemutatva jutott el a tizenhatosig. Innen a büntetőterület túloldalára ívelte be a labdát, átadására pedig Szabó Barnabás érkezett jó ütemben. 1-0

Öt perc után máris okányi gólnak örülhettünk. (Fotók: Kiss Kornél)

A népes vendég közönség belátta, hogy nem állt szándékunkban asszisztálni az óhajtott gálához. Játékosaink beleálltak az ember-ember elleni párharcokba, néha kissé vakmerően, megalapozva ezzel egy szomszédvári rangadótól elvárt hangulatnak. Ám a keresztúriak sem akartak csalódást okozni szurkolóiknak. Negyedórával a gólunk után Szabó Milán kiegyenlített 1-1, szinte percekre rá pedig korábbi játékosunk, Kopács Zsolt fordította meg az állást egy látványos szabadrúgás-gólnak köszönhetően. 1-2
A Keresztúr az első félidő közepére átvette a dominánsabb fél szerepét, de Krucsó Martin 30. percben tett kísérlete, valamint Irázi László védései gondoskodtak arról, hogy a csapatok szoros eredménnyel vonulhassanak szünetre.

A térfélcserét követően a 49. percben előttünk is megadatott a lehetőég, hogy szabadrúgásból találjunk be, Bujdosó Sándor pontrúgása azonban épphogy csak a kapu felett hagyta el a pályát. Derekasan küzdöttünk az egyenlítésért, sőt egyre közelebb álltunk az egyenlítéshez, amikor Balogh L. amatőr hibája után Kopács Zs. ismét bemutatta remek rúgótechnikáját és jó 25 méterről kétgólosra növelte az előnyüket a 61. percben. 1-3
Erőfeszítéseink egyre inkább szélmalomharcnak bizonyultak, de a játékosok igyekeztek a legtöbbet kihozni a találkozóból. Majdnem érkezett is válasz a harmadik keresztúri találatra a csereként beállt Gonda Lajos révén, szintén a büntetőterületen kívülről. 1-3-as állás után 20-25 perccel a vége előtt tornáztatta meg a vendég kapust. Fontos lett volna egy hazai gól, ahhoz, hogy szoros legyen a meccs hajrája, ennek hiányában azonban az idő egyre jobban a vendégeknek dolgozott, s végül az őszi meccshez hasonlóan most is magabiztos győzelemmel abszolválták az Okány elleni mérkőzést. Sőt a szünetben kispadról beszálló Széplaki Dávid az utolsó percben érdekes körülmények között talált be. 1-4
A védelmünk elcsúszása miatt Széplaki szabályos gólt szerzett, de az utolsó passzt követően, Bodó Imre még szabálytalankodott és a játékvezető a gól helyett szabadrúgást ítélt… Volna, ha az asszisztense nem hívja ki és korrigáltatja a fatális tévedését, ugyanis előnyszabály miatt a gól valóban érvényes volt, amit végül a játékvezető meg is adott, így kialakult a végeredmény.

Nem sok üres hely maradt a lelátón

Habár a találkozóval egyidőben Kardos kikapott a harmadik helyezett Zsadány otthonában (1-0), vereségünkkel eldőlt, hogy a 10. helyen zárjuk a szezont.

A mérkőzés teljes felvétele az alábbiakban megtekinthető:

Békés megye, III. osztály, 25. forduló
Végeredmény: Okány KSK 1 – 4 Sarkadkeresztúri SE

Összeállítás:
Kezdő: Irázi L.- Huszár S., Kincses R., Kovács P., Bodó I., – Bujdosó S., Balogh B., Illés T., Sujtó D., Szabó B. – Krucsó M.
Cserék: Lakatos N., Kovács R., Varga L., Sági R., Barát D., Balogh L., Gonda L.
Gólszerzőnk: Szabó B.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„A terveinknek megfelelően sikerült egy gyors góllal meglepni a bajnokcsapatot a mérkőzés elején, de azután valami elromlott. Ennek ellenére is mezőnyben abszolút egyenlő partnerek voltunk, a kapu előtt azonban nem elég élesek.”

Szokásosan honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: A szezon során láthattuk, mennyire kiemelkedik Sarkadkeresztúr a mezőnyből. Ennek tükrében hogyan lehet értékelni a 4-1-es vereséget?
V.R.: Ha szimplán a végeredményt tekintem, akkor egy vállalható végkimenetelt látok. Mezőnyben abszolút egyenlő partnerei voltunk a bajnoknak, sőt olykor játékban felül is múltuk őket, ennek köszönhetően szereztük meg a vezetést a mérkőzés elején.

okanyksk.hu: Felemelő érzés volt a korai vezetés. Benne volt a meccstervben, hogy a csapat már az elején rárúgja az ajtót a bajnokra?
V.R.: Igen. Tervezett volt, hogy az első játékrész elejét intenzíven megnyomjuk. Az első tizenöt percben remekül működött is a szisztéma, aminek hozománya volt a gól. Sajnos ez csak bő negyedóráig működött, azután kisiklott az elképzelés. Úgy éreztem, hogy a hirtelen jött párás meleg miatt az energiaszintünk minden korábbinál hamarabb zuhanni kezdett és egy olyan hullámvölgyet okozott a félidő közepén ami miatt dekoncentráltak lettünk. A magas intenzitású letámadásunk nem működött tovább. Ennek köszönhetően hamar meg is fordította a Keresztúr a találkozót. Itt talán én is hibáztam, hogy a vezető gólunk után nem húzattam be a kéziféket egy rövid időre a fiúkkal, hogy spóroljanak az erejükkel. Jó tanulópénz volt...

okanyksk.hu: Vélhetően azért van benned hiányérzet is…
V.R.: A találkozó egészét tekintve van, természetesen hiszen sosem vagyok elégedett. Még egy nagy arányú győzelemben is megtalálom a hibát, mert az hajt, hogy még annál is jobban játsszunk. Ezen a mérkőzésen sajnos kaptunk két gólt egyéni hibából és kettőt a csapatszintű védekezésünk hiányosságai miatt. Az idény végére azért sok minden kikristályosodott. Számos hiányosságunk van. Fejlődnünk kell fizikálisan, de legfőképpen mentálisan, mert ebben a bajnoki idényben benne maradt 10-15 pont legalább.

okanyksk.hu: Tavasszal sokáig üldöztük Kardos csapatát, de sajnos a pontvadászatban nem sikerül őket elkapni. Na, de a pályán el lehet? Mit vársz a szezonzárótól?
V.R.: Szeretnénk győzelemmel abszolválni a szezonzárót, mert az egy nagy lökést adna a nyári alapozás előtt. A srácok egészen biztosan jobb kedvvel látnak majd munkához június végén ha kellemes szájízzel vonulhatnak néhány hét pihenőre.

Tabella a 25. forduló szombati mérkőzései után. Az első három helyen nem lesz már változás, mindhárom szomszédunk dobogós lesz.

A bajnokság utolsó fordulójában tehát a Kardos KSK vendégei leszünk, május 27-én, 13:00-kor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük