Száguldunk az arany felé

Felnőtt csapatunk gond nélkül vette a soros akadályt és már csak karnyújtásnyira van a bajnoki cím. Az ifjúsági csapatunk ezen a hétvégén szabadnapos volt, így csak a riválisok gyarapíthatták pontjaikat.

12. forduló /2021.05.15./
Okány KSK – Kunágota TE

A szabadkígyósi fiaskó után hazai pályán illett szépíteni felnőtt együttesünknek, főként azért is mert a közvetlen riválisaink közöl a Gyomaendrőd a szabadnapját töltötte. A 12. fordulóban a Kunágota együttese látogatott hozzánk és ugyan a bajnokság góllövőlistáját vezető Multyán Csabát is soraikban tudhatják, de a tabellán elfoglalt helyezésük alapján, mindenképpen csapatunk számított a mérkőzés esélyesének. Ehhez méltóan nem is fogtuk vissza magunkat már az első percektől a kapujukhoz szegeztük a vendégeket, akik először a 14. percben kerültek szorult helyzetbe amikor Kiss Csaba kezezését követően a névrokon játékvezető Kiss Pál a büntető pontra mutatott. A labda mögé ezúttal Kopács állt és a lassan hagyománnyá válva ki is hagyta tizenegyest.
Kettő perccel később azonban játékosunk talán még az elhibázott lehetőségtől fűtve, 21 méterről lőtte ki a jobb alsót, megszerezve ezzel a vezetést. 1-0 A Kunágota látványosan kontrákra rendezkedett be és leginkább pontrúgásaikkal próbáltak veszélyeztetni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A 25. percben Kollát indított egy remek akciót jobbról, majd ő maga érkezett középen Sztojka Ádám labdájára amit laposan gurított el Saitz kapus lába mellett. 2-0 A félidő további részében is maradt a sorminta: csapatunk támadott, a vendégek kontrázni próbáltak, illetve egy-egy szabadrúgás után alakítottak ki helyzetet. A 41. percben Multyánnak majdnem sikerült is szépítenie, amikor egy élesen belőtt pontrúgás után került elé a labda, de maradt a 2-0-ás állás.

A második játékrészben együttesünk tovább ostromolta a kunágotai kaput, aminek az 54. percben meg is lett a jutalma, miután Boros beadására Rácz és Tövisháti is érkezett, de a kapuba a menteni igyekvő – és ezen a napon igen balszerencsés – kunágotai Kiss Csaba talált. Öngól és 3-0.
Játékosaink a megnyugtató előny és a kevésbé aktív vendég támadások miatt is talán kicsit visszább vettek az iramból, és a 71. percben ez meg is bosszulta magát, ugyanis egy hosszú indítás után Multyán hozta ziccerbe Kovács Adriánt, aki senkitől sem zavartatva lőhetett Kurta mellett a kapunkba. 3-1 A szépítő találat után csapatunk újra megrázta magát és egy szöglet utáni kipattanót követően Kovács György lőhetett zavartalanul 23 méterről. A jutalma gól lett és ezzel ki is alakította a 4-1-es végeredményt. A találkozó utolsó perceiben Kopács és Rácz előtt is adódtak még nagyobb helyzetek, de azok rendre kimaradtak.

A találkozó VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA:

VÉGEREDMÉNY: 1-0

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Boros, Mező, Bogár– Kopács, Kollát, Kovács, Tövisháti – Sztojka Á., Kardos, Baksai.
A cserepadon: Nagy, Kincses, Illés, Sztojka Zs., Rácz
Gólszerzőink: Kovács, Kopács, Kollát, öngól

Felnőtt együttesünk számára ezzel a győzelemmel egy karnyújtásnyira került a bajnoki cím és azzal járó feljutás a Megyei első osztályba, ami sporttörténelmi siker, ugyanis Okányban még sosem volt megye egyes csapat.


A Megye II/A osztály állása 12. forduló után:


U-19 Területi bajnokság “B” csoport

Ifjúsági csapatunk ezen a hétvégén nem lépett pályára a páratlan résztvevőjű bajnokság miatt, azonban a riválisok lejátszották a soros találkozóikat.
Az utánpótlás csapatunk nem titkolt célja volt, hogy elérjenek érmes, dobogós helyezést, ami ugyan még matematikailag nem kivitelezhetetlen, de egyre nehezebb a tabellára pillantva. Reméljük a srácok az elkövetkező hetekben minden erejükkel azon lesznek, hogy rácáfoljanak a papírformára és végül befutnak harmadik helyre.

Ifjúsági tabella a 12. forduló után:

Az ifi hátrelévő ellenfelei: Sarkadi KLE (H), Dobozi SE (I), Kétegyházi SE (H), Elek USE (I), Kunágota TE (H), Békéscsabai MÁV SE (I) (Zárójelben, hogy Hazai vagy Idegenbeli mérkőzés.)

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk SZOMBATON 17:00-tól idegnbe utazik Mezőberénybe, míg az ifjúsági labdarúgóink hazai pályán fogadják a Sarkad csapatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük