Szarvasi őrület után hazai siker

A felnőtt együttesünk két igazán nehéz mérkőzést követően is veretlen a nyolcadik forduló után. Az ifjúságiak ősze minden bizonnyal a talpra állásról szól majd.

Megye I. osztály
7. forduló /2021.09.25./
Szarvasi FC – Okány KSK
Az elmúlt héten egy őrült találkozót játszott csapatunk Szarvason, ahol a vendéglátók egy igazán mély gödörből szerettek volna ellenünk kikászálódni. Mondhatni valamennyire ez sikerült is, ugyanis az eddig meglepően gyenge produktumot nyújtó Szarvas a 0-3-as félidő, majd az 1-4-es vezetésünk ellenére nemhogy felállt vesztes állásból, de meg is fordította a találkozót a 79. percre.
Azonban, ami a csapatunkat eddig is és ezen a mérkőzésen is jól jellemezte, az a kitartás és a megalkuvást nem tűrő játék, meghozta a gyümölcsét – még ha egy gyakorlatilag már megnyert mérkőzésről is beszélünk – és döntetlenre mentettük a találkozót.

Kurta kapus komolyabb sérülése is extra fejtörést okozott vezetőedzőnknek

VÉGEREDMÉNY: 5-5

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta (Nagy R.) – Bogár, Komódi (Komlósi), Kopács (Kovács I.), Baksai, Kovács Gy., Kollát, Tövisháti, Sztojka, Bondár, Nyéki.
A cserepadon: Cseke, Kincses, Balogh, Rácz
 Gólszerzőnk: Sztojka (3), Nyéki (2)

A szarvasi tíz gól videón:


8. forduló /2021.10.02./
Okány KSK – Szabadkígyósi SZSC
A nyolcadik fordulóban az utolsó előtti Szabadkígyóst láttuk vendégül, de tudtuk, hogy a tabella rendkívül csalóka, ugyanis a Kígyósi egylet még egy osztállyal lejjebb, már tavasszal is borsot tört csapatunk orra alá. A megérzésünk nem is volt csalóka, ugyanis egy rendkívül fegyelmezetten védekező csapat benyomását keltették. A hangsúly leginkább valóban a védekezésen volt, ugyanis az első játékrészben csupán egy érdemi momentum fűződött a vendégek támadóihoz a 13. percben, de Nagy kapus a helyén volt. Csapatunk ellenben már az első fél órában többször és több játékosunk révén is előnyhöz juthatott volna Kopács, Sztojka és Tövisháti révén is, de mindig néhány centin múlott a gól.

A második játékrészben tovább növekedett az egyébként is jelentős mezőnyfölényünk, de egészen az utolsó negyedóráig ez csupán meddő támadásokban nyilvánult meg, sőt egy alkalommal ismét kapusunknak kellett bravúrral védenie Milek lövését a 73. percben.
A 77. percben azonban megtaláltuk a rést a Kígyósi pajzson, ugyanis egy Kovács-Bondár kényszerítőt követően előbbi hozta remek helyzetbe Sztojkát, aki okosan kilőtte a rövid oldalt. 1-0
Sajnos az örömünk nem tartott sokáig. A 81. percben a vendégcsapat bő 40 méterről végzett el szabadrúgást, amit értelemszerűen a kapunk elé íveltek. A tizenhatoson belül Kovács I. egyedül hagyta Ökröst, aki mintaszerűen bólintott a kapunkba. 1-1
Ahogyan az elmúlt héten, úgy csapatunk most sem állt le a hármas sípszóig. A rendes játékidő szinte másodperce pontosan akkor telt le, amikor Sztojka végezhetett el szabadrúgást a bal oldalon. Labdájával Bondárt kereste, aki remekül bólintott a rövid felsőre, de a Szabadkígyós kapusa ki tudta tolni a gólba tartó játékszert. Szöglet következett és megkezdődött a 91. perc.
A sarokrúgáshoz szintén Sztojka állt, de a rövid ívelést kifejelték a vendégek, amit Kovács I. gyűjtött be, majd élesen ívelt a hosszú oldalon helyezkedő Mező elé, aki belsővel maga elé tette a labdát, majd félfordulatból a kapuba lőtt. 2-1
A két perces beígért ráadást tartotta a játékvezető, de a maradék szűk egy percben már érdemi dolog nem történt, így csapatunk továbbra is veretlen a Megyei I. osztályban.

VÉGEREDMÉNY: 2-1

 Összeállítás:
Kezdő: Nagy R. – Bogár, Komódi, Mező, Baksai, Kovács Gy., Kopács (Kovács I.), Kollát (Komlósi), Tövisháti, Sztojka, Bondár.
A cserepadon: Rózsa, Cseke, Balogh
 Gólszerzőnk: Sztojka, Mező

Gyakorlatilag most már kimondható, hogy a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy csapatunk a megyei első vonalban a nyolcadik fordulót követően még veretlen lesz. Az elmúlt hetek sorozatos sérülései miatt csapatunkból már öten is hosszabb időre kiestek, így a bő keretünk minden tagjára rendkívül fontos feladatok várnak az ősz hátralévő részében.
Sőt, kapusunk hosszabb sérülése miatt még az is előfordulhat, hogy az elkövetkező napokban egy rendkívüli igazolást hajtunk végre, hogy betöltsük a keletkezett űrt a poszton.


A Megye I. osztály állása a 8. forduló után:

A hiányzó Szeghalmi FC – Gyulai Termál FC mérkőzést később rendezik meg.

Megyei U-19 Észak
5-6. forduló 
Békésszentandrási HMSE U19 – Okány KSK U19 15-1
Okány KSK U19 – Szeghalmi FC U19 1-10

Sajnos az már gyakorlatilag eldőlt, hogy utánpótlás csapatunk szinte semmilyen szinten nem lesz versenyben ebben az évben a riválisokkal, így nem maradt más az ősz hátralévő mérkőzéseire, hogy a fiatal, rutintalan játékosainkból csapatot formáljunk és visszaadjuk a lelkesedésüket a sport iránt.
Reméljük a hátralévő találkozókat becsülettel végig küzdik a srácok és a télen a lehetőségekhez mérten a keretet megerősítve készüljenek fel a tavaszi idényre.

A következő hétvégén felnőtt csapatunk szombaton Körösladányba utazik és 15:00-tól lép pályára, míg az ifjúsági labdarúgóink szünnaposok lesznek a páratlan számú bajnokság miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük