Támadó középpályást igazoltunk

Elkezdődött a téli átigazolási időszak és az öltözőnkben – ahogy egy-egy holtszezonban szokás – természetesen új arcok is feltűntek.

Egyesületünk a télen, a játékoskeret egyben tartása mellett tette le a voksát, azonban felnőtt csapatunk fejlesztésére minőségi és mennyiségi szempontból is szükség volt, így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és a tavaszi idénytől a csapatunk segítségére lehetnek.

A negyedik téli érkezőnk:

Baksai Zsolt

Fiatal, mindössze 20 éves jobb lábas támadó középpályás érkezik Szeghalomról csapatunkba.
A zsadányi származású Baksai Zsolt, együttesünk új játékosa már egészen fiatalon a Grosics Akadémiára került, ahonnan előbb a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapatába, majd a Békéscsaba Labdarúgó akadémiára vezettet utánpótlás pályafutása. A felnőttek között először, a 2019/2020-as évadban az NB3-as indulást kiharcoló Körösladányi MSK csapatában debütálhatott. Ezután igazolt a Szeghalmi FC-be, ahonnan most hozzánk vezet az útja.

Zsolti elárulta nekünk, hogy leginkább a támadóharmadban, azon belül is leginkább a jobb oldalon érzi magát otthon, de akkor sem jön zavarba, ha a pálya másik oldalán vagy éppen a középpálya közepén van rá szükség.

Mivel a téli átigazolási időszakban a klubok nem kötelesek a játékosaikat szabadon elengedni, illetve az átigazolások után kérhető működési költségtérítés is, Zsolt a Mészáros Máté távozásánál említett csereügylet részeként, ingyen érkezett csapatunkba.

Baksai Zsolt még a szeghalmi mezben. Most kékből kékbe igazol.

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Baksai Zsolt felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
Megyei I. osztály110
Megyei kvalifikáció125

Természetesen Zsolttal is beszélgettünk és tőle is azt kérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik most az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól a tavaszi idényben:

Örülök, hogy Okányba igazolhattam. Magamtól sok gólt és gólpasszt várok a tavasszal, illetve mindenképpen szeretném megnyerni a megyei másodosztályt, de legalább a feljutást érő dobogóra odaérni a szezon végén. Ezért is igazoltam Okányba, ahol nagyon remélem, hogy a későbbiekben még sok-sok éven keresztül megyei első osztályú csapat lehet.

Baksai Zsolt

Csapatunk első téli érkezőjéről itt olvashat!

A második érkezőről, – aki egy visszatérő – pedig itt található a cikkünk!

Csapatunk harmadik téli érkezőjéről itt olvashat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.