Törvényszerű vagy váratlan?

Szabadidőhiány majd betegség miatt szerkesztőségünk az elmúlt hetekben nem publikált honlapunkon, de igyekszünk ezt most pótolni és behozni a lemaradást. Elsőként lássuk a szerény szezonzárást.

Ahogyan a címben is feltesszük a kérdést: törvényszerű vagy váratlan volt a csapatunk formahanyatlása az ősz idény végén? Erre keressük a választ, majd a cikk végén megpróbáljuk megfejteni a talányt.

Megye I. osztály
15. forduló /2021.11.21./
Csabacsűdi GYLSE – Okány KSK
Ezzel a találkozóval kezdődött meg az ősz végi három mérkőzéses idegenbeli széria, ami a szezon eleji Nagyszénás által kért pályaválasztói jog csere miatt alakult így.
Jó előre tudtuk, hogy a Csabacsűd otthonában minden csapat kínkeservesen gyűjtheti be az áhított pontokat és ezen a találkozón ez hatványozottan is igaznak bizonyult.
A hazaiak agresszívan, motiváltan játszottak a találkozó elejétől fogva és 15 perc után meg is szerezték a vezetést. Az más kérdés, hogy néhány perccel korábban egy Bogár elleni nyilvánvaló, büntetőt érő faultnál néma maradt Kiss sporttárs sípja. A fordítás ennek ellenére hamar össze jött csapatunknak, mert a 31. perc végére már nálunk volt az előny, sőt a 36. percben Sztojka elhibázott büntetője gyakorlatilag meg is pecsételhette volna a hazaiak sorsát. Sajnos nem így történt és a második játékrész elején 5 perc alatt három gól is eset, amiból kettőt a hazaiak és csak egyet szereztünk mi. Így korán ki is alakult a 3-3-al véget érő mérkőzés eredménye. Csapataunk számára ez egy tipikus vasárnapi mérkőzés volt, amikor gyakorlatilag minden játékosunkon az látszott, hogy sokkal szívesebben kanalazta volna a forró húslevest a családi ebédnél, mint futballozzon ez idő tájt.
Sajnos a végig dekoncentrált és az ezen a napon más dimenzióban mozgó játékvezető a találkozó során mindkét fél kárára többször is óriásit tévedett, amivel alapjában véve nem is lett volna probléma, ha ezt nem mérhetetlenül arrogáns stílusban teszi.

Fotó: Babák Zoltán (newjsag.hu)

VÉGEREDMÉNY: 3-3

 Összeállítás:
Kezdő: Nagy R. – Mező, Vincze D., Komódi (Kovács I., Cseke), Bogár, Baksai (Komlósi), Nyéki, Kovács Gy., Kopács, Tövisháti, Sztojka.
A cserepadon: Kurta, Kincses, Balogh
 Gólszerzőnk: Kopács, Tövisháti, Komlósi


Megye I. osztály
16. forduló /2021.11.27./
Nagyszénás SE – Okány KSK

Mennyből a pokolba. Talán így lehetett a nagyszénási mérkőzésünket jellemezni a legjobban. Csapatunk a találkozóra rendkívül megfogyatkozva érkezett, de ennek ellenére egy félidőn keresztül kiválóan, szinte hiba nélkül játszott és tett szert kétgólos előnyre.
Az első játékrészt követően egy felelőtlen kiállítás miatt korán megfogyatkozva és a találkozó végére fizikálisan teljesen felőrlődve sajnos beleszaladtunk a Nagyszénás kardjába.
Őszintén mondhatjuk, nem kenyerünk a “bírózás”, de az elmúlt hetekben tapasztalt ellenszél ezen a mérkőzésen vezetőedzőnknél is kiverte a biztosítékot és ennek hangot adva sajnos két sárga lappal el lett küldve a kispadtól.
A vezérét vesztett csapatunk 1-2-es állásnál, még emberhátrányban is többször jutott el tudatosan a hazaiak kapuja elé, mint ellenfelünk és akár növelhettük is volna az előnyünket ha támaóink jobban koncentrálnak.
Az 78. percben már 2-2 volt az állás, de a kimerült, görcsössé váló csapatunk tovább rohamozta a Nagyszénás kapuját. Ennek sajnos megittuk a levét, mert a hazaiak mintaszerűen kontráztak le bennünket a 82. percben és tartották otthon a három pontot.

A főszereplők: Bakos sporttárs, a kiállított Kopács és a vezető gólunk szerzője Komlósi (3)

VÉGEREDMÉNY: 3-2

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Mező, Vincze D., Komódi, Bogár, Baksai, Kovács Gy., Kopács, Tövisháti, Komlósi (Bondár), Sztojka
A cserepadon: Patka, Balogh
 Gólszerzőnk: Tövisháti, Komlósi
Kiállítva: Kopács (rossz ütemben rácsúszott ellenfele lábára), Démusz (kispadról)


Megye I. osztály
17. forduló /2021.12.04./
OMTK-ULE 1913 – Okány KSK

A találkozóra talán fölösleges is betűt pazarolni, de azt mindenképpen meg kell említenünk, hogy az összeképet tekintve a végeredményt túlzónak érezzük. Nem állítunk valótlant, ha azt írjuk, hogy a mérkőzés első 20 percében számunkra adódott több és nagyobb helyzet is, de azok rendre kimaradtak.
A szezon végére gyakorlatilag ténylegesen létszámban, fizikailag és mentálisan is elfogyó csapatunk az első játékrész második felében sorra hibázott hátul így a házigazdák gyorsan három gólos előnyre tettek szert.
A második játékrészre csapatunk láthatóan úgy érkezett meg, hogy kiköszörülje az első félidei csorbát, ami gyakorlatilag bő 20 percig újabb jó periódusban nyilvánult meg, mert nálunk volt az irányítás és a csapatunk érződött veszélyesebbnek. Ám ezen a napon a rendkívül taktikusan és türelmesen játszó hazaiakon nem lehetett kifogni. A 70. perctől a végletekig kizsigerelt csapatunkon gyakorlatilag úgy jött át az Orosháza ahogyan csak akart, és lazán gurított még hármat a lefújásig.
Ha őszinték akarunk lenni, akkor akár nagyobb is lehetett volna a különbség, habár az így kialakult végeredmény is túlzó a mérkőzés összeképe alapján.

VÉGEREDMÉNY: 6-0

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Komlósi (Komódi), Mező, Bogár (Balogh R.), Boros, Kovács Gy., Vincze D., Kollát, Tövisháti, Bondár, Sztojka
A cserepadon: Nagy
 Gólszerzőnk: –
Kiállítva: –


A Megye I. osztály állása a 17. forduló után:

A Jamnia Se – Sarkadi KLE és a Nagyszénás SE – Gyulai TFC mérkőzéseket tavaszra halasztották.

Összegzés, értékelés:

Ha röviden és tömören kell jellemezni az őszi idényünket, akkor a “váratlanul kiváló” szóösszetétel jut az eszünkbe, hiszen friss feljutóként sok csapat csupán a biztos bent maradást tűzi ki célul, mi pedig ugyan ennél többre vágytunk, de a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy az első vereségünket a 16. fordulóban könyveljük el csupán. Ezért ha talán az őszi bizonyítványba az utolsó hetek miatt a csillagot nem, de az ötöst mindenképpen bevéshetjük.

A november elejétől szerényebbé váló eredménysor pedig több oknak is betudható volt. A különösen sok sérült mellett, a rendkívül hosszú őszi idény megterhelése, a játékosok mentális fáradtsága is közrejátszhatott abban, hogy a befejezés nem úgy sikerült, mint a kezdet. Mindezek tudatában pedig azt lehet mondani, valahol törvényszerű volt egy komolyabb hullámvölgy érkezése.

/Az összegzés és értékelés nem az egyesület hanem csupán a www.okanyksk.hu a szerkesztőségének személyes álláspontját tükrözi!/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük