Továbbra is veretlenül a dobogón

Az Orosháza ellen is megvolt az esély a győzelemre és felnőtt csapatunk hat fordulót követően is veretlen a Megye egyben. Az ifjúságiak a Jamina SE kérésére halasztottak.

Megye I. osztály
6. forduló /2021.09.18./
Okány KSK – OMTK-ULE 1913

A forduló előtt sokak – és talán saját magunk – meglepődésére vezettük a bajnoki tabellát. Így érkezett történelmes során először az Orosházi MTK-ULE 1913 csapata Okányba. Ellenfelünk csupán három ponttal kevesebbet gyűjtve a 4. pozíciót foglalta el, így tulajdonképpen már előre kiélezett találkozóra lehetett számítani, azonban azt nem gondoltuk, hogy a mérkőzés végére már a durvaság határát súroló eseményeknek is szemtanúi lehetünk.
A találkozó első tíz perce jóformán csak “tapogatózással” telt, a csapatok keresték a fogást egymáson. Az iram kimondottan magas színvonalú volt, de komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki.
Az első igazán említésre méltó támadásunkból aztán rögtön gólt is szereztünk. A 12. percben Kollát adott remek indítást Sztojkának aki jobb oldalon az alapvonalról adott be, de az orosházi védő felszabadító fejese újra Kollátot találta meg, ő pedig lekészítette a játékszert Nyékinek, aki jó 25 méterről tökéletesen célzott és óriási gólt lőtt a vendégek hálójába. 1-0
Sajnos nem örülhettünk túl sokáig, ugyanis a saját kapunk előtt már nem remekelt Kollát. Egy lágyan hulló beadást engedett át Miszlainak, aki egy az egyben megverte középpályásunkat és Nyékihez hasonlóan a tizenhatos sarkáról bődületes nagy gólt ragasztott Kurta kapujába. 1-1
Csapatunk nem vett visszább, a 28. percben Bondár centikkel maradt le Sztojka beadásáról, ami önmagában is alig kerülte el a vendégek kapuját. A 39. percben ismét Sztojka volt veszélyes, amikor Nyéki passzát Bondát átlépte, támadónk pedig a védője szorításában tudta csak kapura pöckölni a játékszert. Az OMTK kapusa csak kiütni tudta a labdát.
Amikor már mindenki a szünetet várta, a csapatunk egy szabadrúgáshoz jutott a 45. percben a felezővonalnál. A labdát Nyéki ívelte az orosházi kapu elé, ahol Tövisháti lábáról Vincze elé pattant a játékszer, aki állítás nélkül a léc alá zúdította azt. 2-1
Gyakorlatilag a középkezdés után Telek játékvezető le is fújta a félidőt.

A második játékrészben sem vettek visszább a csapatok, az iram egészen magas volt. Csapatunk szerette volna dűlőre vinni a dolgot és több helyen is cserékkel változtatott Démusz mester. A 60. percre Sztojka már másodszor jutott el “csőziccerig”, de előbb rossz megoldást választott, majd második alkalommal Bondárt hozta óriási helyzetbe, de a hórihorgas támadónk fejese az üres kapu felső lécét találta telibe.
A sors fintora, hogy a kapufából felszabadító vendégek Miszlait tudták hosszan indítani, aki a kontratámadásból egalizált. 2-2
Az utolsó félóra sem telt eseménytelenül, ugyanis mindkét csapat szerette volna megnyerni a találkozót. Az Orosházának két felhőfejese hullott a kapufára, valódia riadalmat nem okozva, míg nálunk továbbra is Sztojka volt a legveszélyesebb. Az akarásnak majdnem nyögés lett a vége vendég oldalról. A 75. percben Kádár megkapta második sárga lapját, az mi pedig gyakorlatilag mindent egy lapra feltéve támadtunk. A 77. percben Sztojka kapott jó labdát a jobb oldalon, betört a büntető területén belülre, ahol elütötték és büntető következett.
A labda mögé Nyéki állt, de az elmúlt hetihez hasonlóan ismét elhibázta. Az utolsó 10 percre is nyílt maradt a mérkőzés, de már érződött hogy a vendégek elégedettek lennének az egy ponttal. Sajnos a találkozó legcsúnyább jelenete a rendes játékidő letelte utánra maradt, amikor Selmeczy egyből piros lapot érően, nyújtott lábbal rácsúszott Szabó Barnabás lábára.
Játékosunkat mentő szállította kórházba, ahol az elsődleges diagnózis szerint azt mondták, hogy nincs komolyabb probléma, de azóta kiderült, hogy nem volt túl alapos a vizsgálat és ifjú középpályásunk bokaszalagja részlegesen elszakadt és csupán millimétereken múlt, hogy nem kell megműteni. Barnabás a legpozitívabb előrejelzések szerint is talán csak az őszi idény utolsó mérkőzéseire lesz újra bevethető.
Sajnos a második félidőben a vendégek leginkább a durvaságaikkal hívták fel magukra a figyelmet, ugyanis kapusunkat több alkalommal is szabálytalanul, sérülést okozó módon támadták, a már említett csúnya belépőről nem is beszélve.

Az ellenfél legaktívabb játékosa az ex-szeghalmi Gedó volt

VÉGEREDMÉNY: 2-2

 Összeállítás:
Kezdő: Okány: Kurta – Bogár, Vincze D. (Komódi), Mező, Baksai (Komlósi), Kovács Gy., Kollát (Kopács), Tövisháti, Sztojka (Szabó B.), Bondár (Rácz Gy.), Nyéki
A cserepadon: Nagy, Cseke
 Gólszerzőnk: Nyéki, Vincze D.

Hat fordulót követően nem is kérdés, csapatunk felnőtt a megyei első osztály színvonalához, de még mindig vannak olyan apróságok amiket tanulnunk kell és akkor az elmúlt találkozóhoz hasonló mérkőzéseken nem kell majd megelégednünk az egy ponttal.


A Megye I. osztály állása a 6. forduló után:

A hiányzó Szeghalmi FC – Gyulai Termál FC mérkőzést később rendezik meg.

Megyei U-19 Észak
4. forduló 
Okány KSK U19
– Jamina SE U19

A vendégcsapat kérésére a találkozót később időpontban fogják lejátszani a csapatok.

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk szombaton Szarvasra utazik 16:00-tól lép pályára az Erzsébet-ligeti sporttelepen, míg az ifjúsági labdarúgóink Békésszentandrásra utaznak, ahol vasárnap délelőtt 11 órától lépnek pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.