Dübörög a felkészülés, állandóság az öltözőben

Csapatunk június 30-án kezdte meg az edzések sorát az őszi bajnoki idényre. A játékosaink szép létszámban dolgoznak az izzasztó tréningeken és már három felkészülési találkozón is túl vannak, miközben gazdát cserélt egy-két fogas az öltözőnkben.

Kereken egy hónapja, hogy belecsaptak a munkába labdarúgóink, akik június 30-án álltak edzésbe. A Varju Richárd és Kincses Róbert által dirigált tréningeken a futballistáink a felkészülés első három hetében, heti három alkalommal és remek létszámban vettek részt. Mindezek mellé már az első hétvégétől kezdődően szombatonként még edzőmérkőzés is vár a fiúkra. Ezekből már hármat le is tudott csapatunk, egyelőre csak részsikerekkel, de az alapozás ezen időszakában abszolút nem az eredményesség a mérvadó, illetve az edzések ezen a nyáron különösképpen izzasztóra sikerültek, aminek a gyümölcsét majd a bajnoki szezonban szeretnék „leszüretelni”.

Az utolsó felkészülési mérkőzésünket a Megye II/A csoportban vitézkedő Dobozi SE ellen játsszuk augusztus 5-én 17:30-tól, majd a falunap hétvégéjén pihenőt kapnak játékosaink.
A tétmérkőzések sorát augusztus 19-én kezdjük, amikor is a Megyei Kupában szintén a Dobozi SE lesz a vendégünk, a bajnokság pedig augusztus 26-án rajtol.

Felkészülési mérkőzések:

2023. július 08. 17:30 <> Okány KSK – Kaszaperi FC 0-11
2023. július 15. 17:45 <> Okány KSK – Szeghalmi FC öregfiúk 3-6
2023. július 22. Felkészülési mini torna <> Elmaradt
2023. július 29. 17:30 <> Okány KSK – Sarkadkeresztúri SE 0-4
2023. augusztus 05. 17:30 <> Okány KSK – Dobozi SE


A foglalkozásokon néhány új arc is felbukkant, ezért várhatóan őszre egy-két helyen frissülhet a keretünk. Ami már biztos, hogy a rögtön korelnökké előlépő szélső Csurai János (45) csatlakozott hozzánk, aki elszántságával és alázatával példát mutathat csapatunk fiatal játékosainak. A Csuka becenévre hallgató játékos 14 év múltán ölti magára újra az Okány KSK mezét. A támadósorba érkezett a legutóbb a Mezőmegyer SE kötelékébe tartozó (de ott pályára nem lépő – a szerk.) Ruszó Patrik (23). Az alapvetően rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező és remek felépítésű játékos kondicionálisan tetemes lemaradással küzd új társaihoz képest, de kvalitásaiból már meg-meg csillogtatott egy keveset a második felkészülési mérkőzésen, ahol kétszer is be tudott találni. Nem új érkezőként, hanem visszatérőként számolunk Zsila Péter (26) szolgálataira, aki egy féléves leállást követően újra edzésbe állt. Továbbá a csapatunkkal edz a két saját nevelésű ifjú tehetség Kovács Gyula (15) és Papp Elek (15) is, akik közül utóbbi fiú leghamarabb a tavaszi idényben debütálhat, mert akkor tölti be a felnőtt bajnokság alsó korhatárát, míg kortársa majd csak jövő ősszel lesz élesben is bevethető.

A távozói vagy éppen leállói oldalon is találunk néhány nevet: A tavasszal aktív keretünkből saját akaratából felhagy az aktív játékkal Medgyesi Szabolcs és Barát Dániel, míg már korábban kivonta magát a közös munka alól Novák András. Közös megegyezéssel pedig távozik csapatunktól Gyöngyösi István.

Összességében tehát elmondható, hogy a csapat 90%-a együtt maradt, ezért bizakodóan tekinthetően a jövőbe és haladhatunk lépésről lépésre a megkezdett úton!

Csapatunk teljes kerete megtekinthető ITT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük