99 százalékban összeállt a felkészülési program

Az elmúlt esztendőkhöz képes sokkal gördülékenyebben és korábban összeállt csapatunk felkészülési menetrendje, csupán egy időpontra keresünk edzőpartnert már. A cikkből kiderül, hogy együttesünk mennyi idő múlva lát neki a nyári alapozó munkának, illetve kivel és mikor vívnak felkészülési találkozókat.

Május 27-én ért véget a 2022/2023-as labdarúgó bajnokság csapatunk számára, amit a játékosok egy héttel később egy közös vacsorával, mulatozással pecsételtek meg. Már ott is elhangzott a vezetőedző szájából, hogy kerek egy hónapos pihenő vár a fiúkra, de utána gőzerővel folytatóik a munka.

A felkészülési időszakot hat hetesre tervezte trénerünk, amit két részre bontva az első három hétben, heti három edzésen az erőgyűjtés, a fizikai állóképesség fejlesztése lesz napirenden, majd a második három hét pedig már a fazonszabászatról szól majd, ugyanis nem titkolt vágya a csapatnak, hogy az új idényben előrelépés történjen a játékuk minőségét illetően is, amit karakteres futballal szeretnének majd elérni csapatszinten.

Az első tréninget egy csapatértekezlet nyitja meg június 30-án, amit követően rögtön munkához is látnak játékosaink és az alapozási időszak eltart egészen az augusztus 12-13-i hétvégéig, amikor is elkezdődik a 2023/2024-es bajnoki idény.

Reméljük, hogy csapatunk a nyári felkészülés alatt is remek létszámban fog tréningezni.

Csapatunk számára az edzőmérkőzések is le lettek szervezve és egy rendkívül korai időpont kivételével minden hétvégén játszani fogunk és ha semmi sem jön közbe, akkor az alábbi időpontokban a következő ellenfelekkel mérkőzünk meg:

2023.07.08.
17:30
OKÁNY KSKEllenfél kerestetik
2023.07.15.
17:30
OKÁNY KSKSzeghalmi FC öregfiúk
2023.07.22.
17:00-20:00
MINI TORNA :Okány KSK, Kötegyáni FC, Köröstarcsa KSK (3*50 perc)
2023.07.29.
17:30
OKÁNY KSKSarkadkeresztúri SE
2023.08.05.
17:30
OKÁNY KSKDobozi SE

Csapatunk a tervek szerint minden mérkőzését hazai pályán játssza le.

Amint az a fenti felsorolásból látszik, még JÚLIUS 8-ra ELLENFELET KERESÜNK, de ha netán mégsem találunk akkor sem esünk kétségbe, a tervek szerinti hat hét felkészülés és öt edzőmérkőzés megfelelő alapot kell, hogy nyújtson a fejlődéshez.

A nyári szünetben is utolértük vezetőedzőnket, akit a felkészülési időszakról faggattunk:

okanyksk.hu: Elég korán kezdődik a felkészülés, sok más megyei csapat csak július 10 körül lát munkához, mi ennek az oka?
Varju Richárd: Mondhatom, hogy tanultunk a tavalyi hibánkból, amikor is elmértük a keret fizikai állapotát. Mindenki, köztük jómagam is azt gondoltuk, hogy megfelelő állapotba tudunk kerülni rövid idő alatt. Nos ez nem így lett, ezért most nem bízzuk a véletlenre. Azon játékosok, akik komolyan veszik a nyári munkát, garantáltan nem fognak a bajnokságban légszomj vagy izomgörcs miatt cserét kérni az 50. percben.

okanyksk.hu: Ez elég keménynek hangzik. Mire számíthatnak a játékosok, labdával mikor találkoznak először a nyáron?
V.R.: Nem kell megijedniük és szerintem nem is rezeltek be hiszen ismernek. A felkészülés fizikai részét is kellőképpen változatosra tervezzük Kincses Róbert segítőmmel, hiszen a tréningek egyharmadát Ő vezényli, ahogyan ez történt az előző idényben is. Szerintem hasonlóan modern a gondolkodásunk, ezért nem vagyunk a „szárazfutás” hívei. A játékosok szívesebben végeznek bármilyen gyakorlatot ha van náluk egy labda.

okanyksk.hu: Négy hétvégére van lekötve öt felkészülési mérkőzés és még szeretnének egy hatodikat is.
V.R.: Így van, jó lenne egy hatodik meccs is, de mivel nagyon korán kezdjük a felkészülést, a legjobb az lenne ha már július 8-án is meglátogatna bennünket valaki, mert óriási szükségünk van a mérkőzésekre.
Illúzióim nincsenek, mivel sok csapat még ez idő tájt kezdi az edzéseket, de reménykedünk hátha valaki bevállal bennünket.


okanyksk.hu: Milyen gondolat mentén sikerült az edzőpartnerekkel megállapodni?
V.R.: Mindenképpen komolyabb játékerőt képviselő csapatokkal szerettem volna ha megmérkőzünk, hiszen a jobbtól lehet tanulni.
Akikkel sikerült megállapodni, őket nagyon várjuk Okányba. Főleg a Szeghalmi öregfiúk csapatát, akik már a télen is kerestek bennünket, hogy szívesen játszanának egy edzőmeccset. Örülünk, hogy ez összejön, mert a csapatukban több, mint tíz olyan játékos van, akik akár az okányi öregfiúkat is alkothatnák, azaz egykori játékosaink térnek majd vissza, ráadásul a csapat többsége egészen biztosan még ma is képes lenne a jelenlegi megyei harmadosztály színvonal felett teljesíteni.
A június 22-i mini tornából hagyományt szeretnénk! Tavaly Kötegyán és Köröstarcsa elfogadta a meghívásunkat. (A három csapat 50 perces mérkőzéseket játszott egymással.) Idén ismét ugyanezek a csapatok érkeznek Okányba. A Kötegyáni FC egy hozzánk hasonló kaliberű együttes, míg a Tarcsa a megye 2/B osztály erős középcsapata volt az előző idényben.
A Sarkadkeresztúri SE csapatát szerintem senkinek nem kell megmagyarázni. A regnáló bajnokkal nagyon jó mérkőzéseket játszottunk a mögöttünk hagyott szezonban is. Remek a kapcsolat a két egyesület között, ezért nem is volt kérdés, hogy szeretnénk megmérkőzni velük újra.
A Dobozi SE pedig ugyan papíron kiesett a Megye 2/A osztályból, de még így is nagyon magas színvonalon vannak a megye háromhoz képest, ezért jó erőfelmérő lesz az ellenük vívott mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük