Elsőosztályú bajnokkal erősítünk

Június elején elkezdődött a nyári átigazolási időszak, ami 31-én zárul is és az öltözőnkben – ahogy egy-egy holtszezonban szokás – természetesen új arcok is feltűntek.

Egyesületünk már a tavaszi idény korai szakaszában megkezdte a tapogatózó egyeztetéseket az aktuális keret tagjaival, hogy abban az esetben, ha sikerül kiharcolni a magasabb osztályú indulás jogát kire számíthat vagy éppen nem számíthat a továbbiakban vezetőedzőnk. Szerencsére a játékosaink többsége nyitott volt a közös folytatásra, így a nyári átigazolási időszakra is nyugodtabban készülhettünk.

Ettől függetlenül természetesen a komolyabb kihívás, a magasabb szint és a törvényszerű keretfrissítés miatt szükséges új játékosok igazolása. Így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és a klub történelmének első megyei első osztályú szezonjában a csapatunk segítségére lehetnek.

Az hetedik nyári érkezőnk:

Nyéki Boldizsár

Többszörös megyei elsőosztályú bajnok, ezüstérmes és megyei válogatott játékossal erősítjük meg keretünket az átigazolási időszak végén. Nyéki Boldizsár az NB3-ba feljutó, az előző év Megye I. győztesétől, a Békéscsaba 1912 Előre FC második csapatától, hatalmas tapasztalattal és tartalmas pályafutással a hata mögött érkezik Okányba. Új játékosunk a Békéscsabai MÁV SE-ben kezdte felnőtt karrierjét, majd másfél éves kondorosi kitérőt követően Orosházára igazolt, ahol előbb az NB3-as Orosháza FC-ben egy fél idényt, majd a megyei első osztályú Orosházi Rákóczi Vasas SE együttesében – egy rövid NB3-as újbudai megszakítással – négy szezont töltött el. 2018 nyarától a Békéscsaba 1912 Előre FC II. csapatának tagja egy fél éves megszakítással, ugyanis 2019 őszén a Nagyszénás SE-ben lépett pályára 14 mérkőzésen, majd visszatért Békéscsabára.

Újdonsült igazolásunk – akivel végül teljes lett a felnőtt csapatunk kerete – 29 éves, 179 cm magas és a bal az erősebbik lába, de egyáltalán nem jön zavarba ha jobbal kell labdába érnie. Boldizsár elmondása szerint leginkább a középpályán vagy a támadóharmadban érzi a legjobban magát, ugyanis a védekezés nem az ő műfaja. A sokoldalúságát jól jellemzi, hogy előző csapatában is több poszton szerepeltette edzője.

Érdekesség Boldival kapcsolatban, hogy a megyei első osztályt már háromszor is megnyerte illetve kétszer ezüstérmet is szerzett a legmagasabb megyei ligában. Mindezek mellett több alkalommal szerepelhetett a Békés megyei válogatottban is.

Nyéki Boldizsár (fehérben) küzd a védőkkel

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Nyéki Boldizsár felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
NB3262
Megyei I. osztály25381
Megyei II. osztály2514
Megyei kvalifikációs bajnokság124

Természetesen Boldit is megkérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól az őszi idényben:

Nagyon örülök, hogy Okányba igazolhattam. Számomra ez egy új kihívás és sokat számított, hogy olyan régi ismerősökkel, barátokkal jászhatok együtt, akik igazi győztes mentalitású, tapasztalt játékosok.
Remélem, hogy meghatározó szerepet tudok majd betölteni a csapat támadó és védekező játékában egyaránt.
Szeretném segíteni a csapatot, amivel remélem olyan eredményt érhetünk el, amire előzetesen kevesen számítanak. Emiatt azt várom, hogy jól fogunk teljesíteni és akár meglepetés csapat is lehetünk ebben az új idényben.

Nyéki Boldizsár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük