Rutinos karmestert igazoltunk

Január 15-től elkezdődött a téli átigazolási időszak és ugyan a nyárhoz képest csöndesebben, de megindult a mozgolódás a megyei kluboknál is, így természetesen nálunk is feltűnnek új arcok az öltözőben.

Január 15-től február 14 éjfélig lehet az amatőr egyesületeknek új labdarugót átigazolni. Fontos tudnivaló, hogy ebben az időszakban azonban csak abban az esetben lehet klubot váltani, ha az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz.

Habár az ősszel remeklő együttesünkhöz nem kívántunk volna alapesetben “hozzányúlni”, de sajnos rajtunk kívül álló okok miatt mégis szükséges a keret kismértékű átalakítása. Arról, hogy miért is, bővebben ITT olvashatsz.

Így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és csatlakoznak klubunkhoz a télen.

Az ötödik téli érkezőnk:

Szarka Zoltán

Az ötödik egyben utolsó téli igazolásunk a Békéscsabai MÁV SE-ben kezdte felnőtt pályafutását, majd az évek során megfordult többek között a Békési FC, a Méhkeréki SE, a Körösladány MSK, a Szeghalmi FC és a Dobozi SE színeiben is. Tartalmas és eredményes karrierje alatt, -amiben két megyei első osztályú bajnoki cím is helyet kapott- többször is visszatért nevelőegyesületéhez és jelenleg is a csabai vasutasoktól érkezik Okányba.

Szarka Zoltán igazán rutinos, 38 éves, jobb lábas, középső középpályás. Zoli elmondása szerint leginkább a karmester szerep áll hozzá a legközelebb, azaz irányító középpályásként képes a legjobb teljesítményre, de abban az esetben sem jön zavarba, ha védekező feladatokkal bízza meg az edzője. A 167 cm magas új igazolásunk vélhetően nem a fejpárbajokban lesz a legaktívabb, de legnagyobb erőssége a kiváló rúgótechnikája és a remek meglátásai a támadásépítések közben.

Érdekesség Zolival kapcsolatban, hogy a nagypályás futball mellett rendszeresen futsalozott is és nem is akármilyen szinten, hiszen több szezonban is játszott az NB1-es és NB2-es bajnokságban is Csaba FC ATH, Legrand MetalCom Szentes és a Pioneers VFC színeiben is.

Szarka Zoltán (piros-fehérben) a Békéscsabai MÁV SE játékosaként

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Szarka Zoltán felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
NB360
Megyei I. osztály21522
Megyei II. osztály13118
Megyei kvalifikációs bajnokság140
Futsal NB1 – NB26815

Természetesen Zolit is megkérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól az tavaszi idényben:

Örömmel igazoltam Okányba, ugyanis nagyon motiváltak a felvázolt célok, illetve több korábbi csapattársam is a keret tagja. Remélem, hogy a rutinommal tudok segíteni a célkitűzések elérésében, ami egyértelműen nem más, mint először a felsőház kiharcolása, majd utána a dobogó valamelyik foka. Remélem minnél fényesebbre sikeredik a tavaszunk.

Szarka Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük