Túl az első teszten

Felnőtt csapatunk letudta az első félkészülési mérkőzését a Köröstarcsa csapata ellen.

Az első felkészülési mérkőzésünkön a MegyeII/B osztályban induló Köröstarcsai KSK ellen léptünk pályára. A vendégek az első 20 percben kimondottan jól állták csapatunk rohamait, nagyon fegyelmezetten és zártan védekeztek. A mérkőzés ezen időszakában ugyan felbillent pálya, de gól nem született. Az első játékrész második felében azonban megrázta magát csapatunk és 4-1-es első félidővel ment pihenőre.

Az első játékrészben a Kurta – Boros, Bende, Bogár, Komlósi – Kollát, Mészáros – Kopács, Kovács, Sztojka Á., – Sztojka Zs tizenegy lépett pályára.
A cserepadon pedig helyet foglalt még: Sándor, Papp, Illés, Szabó, Márta, Molnár, Tóth

A 25. perc körül Sztojka Ádám adott jó labdát Kopácsnak a bal oldalon akinek életerős lövése már a kapuban kötött ki. 1-0

Kollát Róbert remekül mozgott a középpályán

33. perc: A második találat sem váratott sokat magára. A kaputól bő 20 méterre alakult ki egy kisebb tömörülés, amiből Sztojka Zsolt kapott egy jó labdát és 16 méterről habozás nélkül lőtt kapura. A játékszer pedig utat talált a jobb alsó sarokba. 2-0

Ellenfelünk továbbra is fegyelmezetten védekezett, de immár néhány kontrával is megpróbálkoztak. Ezek közül a 36. perc körül egy eredménnyel is járt.
A támadóharmadban labdát veszítettünk, majd a vendégek támadója remekül ugrott ki a védőink között és a kapujából kitörő Kurtát is átjátszva lőhette meg a szépítő találatot. 2-1

Az első játékrész utolsó perceiben két kísértetiesen hasonló gól is született. Előbb a 40. perc körül Kopács Zsolt duplázta meg góljai számát, miután Sztojka Ádám adott jól vissza jobbról és bár Kopács lőhetett volna első szándékból is, ezt csak egy lövőcsel után tette meg, de így is növelni tudta csapatunk előnyét. 3-1
Alig néhány perccel később, a 45. percben újra Sztojka Ádám húzott el a jobb oldalon, majd az érkező Sztojka Zsolt elé tálalt, aki habozás nélkül a kapuba lőtt. 4-1. Félidő.

A második játékrészre vezetőedzőnk két helyen változtatta meg az összeállítást. A kapuban Kurtát Sándor Csaba váltotta, míg Bende helyett Szabó Barnabás érkezett. A mérkőzés ugyanúgy folytatódott, ahogyan az első játékrész is kezdődött. A lelkes vendégcsapat stabilan védekezett és kontrákból próbált meg helyzeteket kialakítani.

Az 55. percben újabb cserék következtek: Kollátot Márta Péter váltotta, Sztojka Zsolt helyett pedig Molnár érkezett.
Az újabb gólunkra egészen a 60. percig kellett várni, amikor Kovács György húzott el a jobb oldalon és erős középre adásába egy hazai védő tette bele szerencsétlenül a fejét, és a labda így a kapuban kötött ki. Öngóllal módosult az állás 5-1-re.

A második játékrészben is többet volt a labda a vendégek kapuja előtt

Nem sokkal később, a 64. perc tájékán pedig a végeredményt is beállítottuk, ugyanis Szabó Barna adott „forintos” labdát Kovácsnak, aki a tizenhatos bal csücskétől befelé tolt egyet a játékszeren és parádés tekerése a kapu bal ódalába csapódott. Remek gólpassz és szép gól volt! 6-1

A 65. percben ismét cseréltünk. Sztojka Ádám helyett Papp Bence, Kopács Zsolt helyett pedig Illés Tamás állt be.

A fennmaradó játékidőben is csapatunk támadott többet, de ellenfelünknek is volt néhány villanása már, de újabb említésre méltó esemény nem történt.
A 81. percben még beállt az egyesületünktől edzéslehetőséget kérő Tóth Imre Kovács György helyett.
Játékosaink négy hónapos pauzát követően léptek újra pályára és az első felkészülési mérkőzésünkön ez valamennyire meg is látszott. Ettől függetlenül a találkozó elérte a célját és reméljük mérkőzésről mérkőzésre egyre összeszokottabb és eredményesebb lesz a csapatunk.


OKÁNY KSK – Köröstarcsai KSK 6-1 (4-1)
Felkészülési mérkőzés
Vezette: Rácz
Néző: 100
Gólszerzőink: Kopács (2), Sztojka Zs. (2), Kovács, öngól


Folytatás ismét hazai pályán augusztus 1-én a Méhkeréki SE ellen, 17:30-kor!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük