Majdnem sikerült megtréfálni a bajnokot

Kevés hiányzott a pontszerzéshez a bajnokcsapat otthonában, sőt a találkozó folyamán a vezetést is többször megszerezhettük volna, de a hajrában otthon tudta tartani a három pontot a Sarkadkeresztúr.

A Vésztő elleni győztes találkozónkat követően egészséges önbizalommal készültünk a már bajnok Sarkadekresztúr otthonában pályára lépni. Ugyan a hazai csapat sorsa már egy héttel korábban, a Csárdaszállás ki nem állása miatt eldőlt, – azaz matematikailag is bajnok lett – nem számíthattunk könnyű mérkőzésre. Ahogy a hazaiaknál, úhy nálunk is akadtak hiányzók bőséegesen. A találkozót csapatunk kezdte és már a középkezdésnél látszott, hogy mintha kicsit idegesebbek lennénk a kelleténél. Az első percekben csapongó játék alakult ki és ebből mindkét kapu előtt adódott egy-egy apróbb helyzet.
Egy hazai támadást csak szabálytalan módszerrel tudtunk megállítani az 5. percben, ami után ígéretes helyről jöhetett szabadrúgással a Sarkadkeresztúr. A labda mögé Patkás D. állt és kíméletlenül vágta a bal felső sarokban a játékszert. 1-0
A korai gól picit megfogta a csapatunkat és az ideges játékunk egészen az első negyedóra végégi kitartott, de azt követően percről percre elkezdtünk feljavulni. A félidő közepére már teljesen kiegyenlítetté vált a találkozó, ami lehetőségekben is megmutatkozott. Támadónk Tóth I.F. többször is lövésig jutott el, illetve Sujtó D. veszélyeztetett szabadrúgásból néhány alkalommal. Az első játékrész vége felé azért a hazaiak is megmutatták, hogy nem véletlenül zsebelték be a bajnoki címet, ugyanis kettő távoli lövésük a felső lécen csattant és töbsször is eljutottak a tizenhatosunkig, igaz ott elhaltak az akcióik. A félidő hajrájában komolyabb esemény nem történt, így egy gólos hazai előnnyel mentek a csapatok szüntre.

Patkás Dániel (18) szabadrúgás goljával hamar vezetést szerzett a hazai csapat

Csapatunkon a szünetben sem látszott idegesség, játékosaink érezték, hogy amennyiben nem csökken a koncentráció akkor előbb utóbb jöhet az egyenlítő találat. Jól is kezdtük a második félidőt, aminek első tíz percében többször is eljutottunk a hazai kapu elé. Először egy szögletet követően Bodó emelkedett jól és csak centikkel fejelt a keresztúri kapu mellé. Óriási helyzet volt, szinte már mindenki bent látta a kapuban a labdát, de gól mégsem született belőle. Ebben a periódusban meg merjük kockáztatni, hogy helyenként a bajnokcsapat fölé is tudtunk kerekedni, akik inkább a gyors kontrákban bíztak. Az 56. percben azonban ismét szép akciót vezethettünk, aminek végén Tóth I.F. jól húzott el a jobb szélen, majd a beadására Vantara érkezett, aki az elé kerülő labdát 18 méterről nagy erővel zúdította a kapuba. 1-1
Az egyenlítést követően a hazai csapat megpróbált egyel magasabb sebességi fokozatra kapcsolni, ami több ígéretes akcióban mutatkozott meg. Leginkább hosszú labdákkal operáltak és a széleken vezették a támadásaikat, amikből csak kevésszer jutottak igazán nagy helyzetig. Együttesünk eközben jól őrizte a döntetlent és immár mi próbálkoztunk gyors kontrákkal. Egy ilyen akció végén a 70. perc táján ismét szögletrúgás következett és szinte lemásoltuk a játékrész eleji veszélyes megmozdulást, amikor is ismét Bodó emelkedett Sujtó remek szögletére, de újra keveset tévesztett védőnk és sajnos nem sikerült átvennünk a vezetést. Az utolsó tíz percbe lépve egyre agresszívabban ment előre a hazai alakulat. Mondhatni érett a hazai gól, de egy labdavesztés végén mégis mi törhettünk kapura. Tóth I.F. jól játszotta magát tisztára, majd indította a bal oldalon Ruszót, aki egy picikét hosszan vette át a játékszert és kisodródva már csak erőtlenül tudott kapura lőni. Ebben a szituációban is több volt, itt már kiütközött játékosaink fáradtsága is. A 83. percben aztán újra nekiveselkedtek a házigazdák és egy hatalmas keresztlabda után Patkás S. törhetett be a büntetőterületünkre, ahonnan kilőtte a hosszú alsót. 2-1
A kései vezető találat láthatóan demotiválta a játékosainkat, de csapatunk ekkor sem adta fel a pontszerzés reményét és Sánta révén az utolsó percekben is benne volt az egyenlítés lehetősége, amikor ifjú szélsőnk a jobb oldalon elfutva megcélozta a hosszú sarkot, de a hazaiak kapusa leért a lövésre. A lefújás előtti percekben a Keresztúr érhetően tördelte a játékot és kihúzta a hármas spíszóig.

A mérkőzés összeképe alapján lehetséges, a döntetlen igazságosabb lett volna, de abszolút nincs szégyenkeznivalója csapatunknak így sem. Az elmúlt hétvégi és a mostani mérkőzés tökéletesen megmutatta, hogy amennyibe a fegyelem és a megfelelő mentalitás párosul, akkor bárki ellen lehet keresnivalónk. Ez az amire építkeziük kell a fiúknak a jövőben.

Békés Vármegyei III. osztály, Északi csoport, 18. forduló
Sarkadkeresztúri SE – Okány KSK 2-1

 Kezdőcsapat: Rózsa Cs. – Huszár S., Sujtó D., Kincses R., Kovács P., – Bujdosó S., Bodó I., Vantara V., Tóth I.F., Balogh L. – Ruszó P.
Kispadon: Irázi L., Zsila P., Kovács R., Veres A., Sági R., Sánta Z., Tóth T.
 Gólszerzőnk: Vantara

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Szerettük volna meglepni a listavezetőt, amire meg is voltak a lehetőségeink. Szégyenkezni valónk nincs, végig pariban voltunk a bajnokcsapattal. Úgy tűnik megtaláltuk az utunkat, leraktuk az alapokat, amire tudunk építeni. Gratulálunk a Sarkadkeresztúrnak és köszönjük a vendéglátást!”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Ugyan most nem sikerült meglepetést szerezni, de mégis elégedett vagy?
V.R.: Részben igen, mert tényleg rendben voltunk ma is és több, mint 80 percig egyenlő ellenfelei voltunk a bajnokcsapatnak. Természetesen itt is hozzá kell tennem, hogy tudjuk voltak hiányzó kulcsjátékosaik, de nekünk is akadtak hiányzóink szép számmal.

okanyksk.hu: Az elmúlt heti győzelem a bajnoki második és a szűk vereség a bajnok ellen mit vetít előre?
V.R.: A tabella számunkra már érdektelen, mert nincs lehetőségünk elmozdulni. A bajnokságból nekünk még van hátra három mérkőzésünk, amiken szeretnénk az elmúlt két találkozóhoz hasonló szervezett játékkal előrukkolni és a pozitívumokat megtartani.

okanyksk.hu: Mit gondolsz erről a bajnoki lebonyolításról? Gyakorlatilag hetek óta csak kéthetente tudtok játszani. Jó ez így?
V.R.: Magával a lebonyolítással nem lenne baj, mert (üzemanyag)költséghatékony az észak-dél csoportbeosztás csak nincs elegendő csapat, ahhoz hogy élvezhető és értékelhető bajnokságot játsszunk. Azok után pedig, hogy tőlünk a Kötegyánt is kizárták, ez a hét csapatos bajnokság már semmilyen szinten sem vehető komolyan.
A kétheti játék pedig borzasztó és tudom, hogy nem sok mozgástere van az MLSZ-nek sem, de ezek az amatőr játékosok nagyon hamar leülnek mérkőzés nélkül. Nálunk szerencsére nincsenek létszám problémák, sőt, de szerintem máshol ez is akadályozhatja a heti kiállási kedvet.
Valamilyen optimális megoldást kell találni az igazgatóságnak sürgősen, mert különban mág annál is gyorabban hal el a megyei futball, mint azt gondoltuk volna.

Tabella a 18. forduló után
(Az elmaradt Csárdaszállási SZSK – Sarkadkeresztúri SE /0-3/ eredménye még nem szerepel a táblázatban)

Csapatunk legközelebb május 11-én 17:00-ás kezdettel a Zsadány csapatát fogadja hazai pályán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük