Előnyről buktunk a Bucsa ellen

Remekül kezdtük a Bucsa elleni találkozónkat, de az egygólos előny kevésnek bizonyult a mérkőzés végére és egy büntetővel elvitték a vendégek a három pontot.

Már a mérkőzés első perceiben érződött, hogy csapatunk jó felfogásban futott ki a gyepre, amit több ígéretes támadásvezetés is bizonyított. Rögtön az ötödik perc táján Tóth I.F. tálalt mesterien egyérintőből Balogh R. elé, aki egy az egyben maradt a kapussal, de az újra egyszemélyes „játékvezetői kar” lesnek látta, így hiába a szép akció és az órisási helyzet, kifelé szabadrúság következett. Játékosainknak nem szegte kedvét a szituáció és szinte egymást követően alakítottunk ki veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket ami után a gólra sem kellett sokat várni. A jobb oldalunkon vezettünk szemrevaló támadást, aminek a végén Sánta tálalt Ruszó elé, aki az ötösről nem is hibázott a 16. percben. 1-0
A séma a folytatásban sem változott, csapatunk támadott, a vendégek leginkább védekeztek és próbálkoztak néhány gyors kontratámadással, de komoly helyzetig nem jutottak. Az első félóra környékén újra a Bucsa kapuja elé kerültünk, amikor Balogh R. és Tóth I.F. összjátéka után utóbbi került ismét szembe a kapussal és „csőziccerben” a hálóőrbe rúgta a játékszert. Óriási helyzet volt, de sajnos kimaradt. Néhány minutummal később újra a jobb oldalon vezettünk akciót, aminek a végén Tóth I.F. nehezen de középre gyötörte a játékszert, ami sajnos Ruszó sípcsontjáról éppen a kapus kezében kötött ki. A félidő végéhez közeledve a vendégek is egyre többször elértek a kapunk elé, de komoly helyzetig nem jutottak, így maradt az 1-0-ás állás a szüntre.

Ruszó góljával még nálunk volt az előny, de végül a vendégek örülhettek

A második játékrész borzalmasan indult. Ellenfelünk harapósabban, míg mi álmosan érkeztünk ki az öltözőből és már a 47. percben egalizták is Tasi találatával, amit egy védelmi hiba alőzött meg. 1-1
Az egyenlítő találat után sem sokat változott a játék képe, csapatunk nem adta fel és ment előre becsülettel a győzelemért. Erre minden esélyünk meg is volt, mert többször újra el-el jutottak a Bucsa kapujáig, de az utolsó passzokba rendre hiba csúsott. Nem úgy az 55. perc körül, amikor Sánta ugrott volna ki a vendég védők közül, de azok úját állták, igaz hangosan csattant a bucsai védő lába játékosunk bokáján, aki emiatt fájdalmas arccal terült el a földön. Egyértelmű büntető volt, de a játékvezető ezt másképp látta. A szituáció kísértetiesen hasonló volt az egy héttel korábbi esethez, amikor Zsadányban Szabó B.-t faultolták ugyanígy és a síp ott is néma maradt. Sajnos a mi kapunk előtt a 65. percben már teljesen képben volt a sporttárs, igaz kétség sem férhetett hozzá, hogy egy védelmi megingásunkat követően Tóth kapus eltrafálta a bucsai támadót, így itt büntető következhetett. A labda mögé Kiss, a vendégek csapatkapitánya állt, aki nem is hibázott, így megfordította a mérkőzés állását. 1-2
Az utolsó húsz percre minden erőnket mozgósítottuk az egyenlítés érdekében, de sajnos nem jártunk sikerrel, pedig ebben az időszakban a vendégek már alig-alig lépték át a felezőt és természetesen kontrákra rendezkedtek be. A kapunk közelébe egyszer kétszer azért eljutottak, ami már annak volt köszönhető, mert minden egy lapra feltéve mentünk az egyenlítő találatért. Csapataunk magasan védekezve, átlövésekk és pontrúgásokkal is veszélyeztetett az utolsó percekben. de több gól a folytatásben nem esett, így sajnos vereséggel zártuk a második tavaszi bajnoki mérkőzésünket is.

Összességében csak saját magunkat okolhatjuk ezért a vereségért, mert az első félidőben elpuskázott számos helyzet megbosszulta magát, illetve a második félidőben elkövetett védelmi hibák miatt kerültünk végül hátrányba.

Békés Vármegyei III. osztály, Északi csoport, 13. forduló
Okány KSK – Bucsa SE 1-2

 Kezdőcsapat: Tóth T. – Varga L., Bodó I., Kincses R., Kovács P., – Bujdosó S., Tóth I.A., Sánta Z. – Tóth I.F., Ruszó P., Balogh R.
Kispadon: Irázi L., Kovács R., Zsila P., Veres A., Sági R., Csurai J., Kincses S.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de nem tettük. A második játékrészben mi nem kaptuk meg a jogos büntetőt, a vendégek igen. Fájó úgy vereséget szenvedni, hogy végig jobban játszottunk, mint riválisunk. Innentől mi a következő szezonra készülünk.

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Minden vereség az, de ez valóban egy elpuskázott győzelem volt?
V.R.: Így a lefújást követően azt mondom, hogy igen. Minden tiszteletem a bucsai csapaté, de ma többségében mi játszottunk jobban, csak éppen a döntő szituációkban mind támadásban, mind védekezésben hatalmasakat hibáztunk. Nem sokszor, de ez éppen elegendő volt. Az első félidő végére legalább három gólos előnnyel kellett volna az öltözőben vonulnunk és akkor nem kellene magyarázkodnunk.

okanyksk.hu: Alapvetően jól játszott a csapatod. Ha jól sejtem, ilyenkor a legkeserűbb a vereség?
V.R.: Abszolút. Ahogy már mondtam 2-3 fájó hibát vétettünk és ez ma éppen elég volt hogy ne szerezzünk pontot. Több támadónk lábában gólok maradtak, a védelemben pedig elég volt kettő hiba és máris az ellenfél vezetett. Sokkal rosszabb így vereséget szenvedni, mint ha leimáznak bennünket, mert akkor feltsszük a kezünket, hogy „oké, ez a csapat valóban sokkal jobban játszott”, de ez ma nem így volt.

okanyksk.hu: Szembetűnő volt, hogy a cserék nem hoztak igazán új lendületet a csapatba. Jól láttuk?
V.R.: Mivel egész jó az edzéslátogatottságunk, alapvetően az is meghatározza a kezdőcsapatot. Akik ma kezdőként léptek pályára, többségük komoly edzésmunkát tesz le hétközben. A tartalékok közül pedig van aki sérülésből jött vissza, vagy éppen kevesebbet tudott edzeni. Így természetes, hogy nem mindenki tud annyit lendíteni, amire szükség lenne, de nekik is játéklehetőséget kell biztosítani. Ettől függetlenül elvárom, hogy aki megkapja a lehetőséget az 100%-osan odategye magát.

Tabella a 13. forduló után

Következő héten a sereghajtó Csárdaszállás otthonába látogatunk, akikkel március 23-án 15 órai kezdettel mérkőzünk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük