Idény végi, vagy idény eleji forma?

Kísértetiesen hasonló első félidőt produkált csapatunk az őszi idény végi formájához, a Szarvas elleni első félidőben. A kérdés az, hogy ez még az előző idényről áthozott formahanyatlás vagy csak a tavaszi idény eleji döcögős játék csupán.

Megye I. osztály
18. forduló /2022.02.19./
Okány KSKSzarvasi FC
A lehető legrosszabb forgatókönyv szerint indult a tavaszi idénynyitó mérkőzésünk. A vendég szarvasi alakulat már az 5. percben megszerezte a vezetést Furár révén és ez az előtte lévő rohamokat tekintve nem is volt meglepő. 0-1 Amíg csapatunk álmosan, enerváltan és félénken ment bele a mérkőzésbe, addig a vendégek vérszomjas fenevadak módjára préselték be csapatunkat a saját kapuja elé. Ez a lelkesedés nem is lankadt, ezért a 19. percben már 0-2 állt az eredményjelzőn, ismét Furár volt eredményes. 0-2 A játékrész folytatásában aztán továbbra is a Szarvas dominált. A 36. percben Zima gyengécske megpattanó lövése viccelte meg Kurta kapust, de a kapufa kisegítette hálóőrünket. Két perccel később Simon lövése pattant meg kapunk előtt furcsán, de Kurta arccal! védett, a kipattanót pedig már Furár nem tudta a kapuba kanalazni. A vendégek több egészen formás helyzetet dolgoztak ki, de ziccerig nem jutottak így újabb gól nem született az első 45 percben.

A második félidőre csapatunk új szakvezetője kettőt is cserélt és szerkezetileg is módosított a csapatán, aminek köszönhetően kezdeményezőbb és bátrabb lett a futballunk. A több kreativitás és a jobb mentalitás rögtön meg is érződött a csapat játékán, aminek jutalma a szépítés volt Komlósi jóvoltából az 53. percben. 1-2 A mérkőzés ezen időszakában kivettük a szarvasiak kezéből az irányítást és több veszélyesebb támadást is vezettünk. Sajnos azonban a nagy akarásnak nyögés lett a vége, ugyanis a 69. percben a még visszarendezetlen védelmünkre hozták a játékszert és egy keresztlabdát követően Furár ismét üresen maradt és nem is hibázott. 1-3
Csapatunk nem adta fel, küzdött hajtott és a 73. percben Sztojka szabadrúgását Tövisháti jól is csúsztatta meg, de néhány centit tévedett, Vincze pedig nem érte a labdát, hogy azt a kapuba kotorja. Így az állás továbbra is 1-3 maradt.
A 86. percben ismét egy kontratámadással operáltak a vendégek, akik remekül használták ki újból a zilált védekezésünket és Juhász remek kiugratását Magyar piszkálta a kapuba, amivel ki is alakult a végeredmény. 1-4

Az első félidőben teljesen átadtuk a kezdeményezést a vendégeknek

VÉGEREDMÉNY: 1-4

 Összeállítás:
Kezdő: Kurta – Bogár, Szabó, Vincze, Boros, Komódi (Komlósi), Tövisháti, Szalazsán (Szarka) , Sztojka, Bondár, Tokaji
A cserepadon: Patka, Balogh, Kollát, Kovács, Trippon
 Gólszerzőnk: Komlósi

A mérkőzés egyelőre több kérdést is felvethet: vajon még mindig nem jöttünk ki az őszi hullámvölgyünkből, vagy netán a csak egy szép múló „pillanat” volt a kiugró sikerszéria, esetleg csupán a Szarvas elleni vereség egy elfogadható idény eleji botlás? A választ még nem tudjuk, de az biztos, hogy játékosaink többször nem engedhetik meg, hogy elajándékozzanak egy teljes félidőt az ellenfeleknek, amennyiben valóban szeretnének a felsőházi rájátszásban szerepelni a tavasz folyamán.


A Megye I. osztály állása a 18. forduló után:

A hiányzó Nagyszénás SE – Gyulai Termál FC mérkőzést március 14-én rendezik meg.

A következő hétvégén felnőtt csapatunk szombaton 14:00-tól a Szabadkígyóson lép pályára, az ifjúsági csapatunknak pedig majd csak március 13-án rajtol az idény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük