Sokoldalú középpályást igazoltunk

Január 15-től elkezdődött a téli átigazolási időszak és ugyan a nyárhoz képest csöndesebben, de megindult a mozgolódás a megyei kluboknál is, így természetesen nálunk is feltűnnek új arcok az öltözőben.

Január 15-től február 14 éjfélig lehet az amatőr egyesületeknek új labdarugót átigazolni. Fontos tudnivaló, hogy ebben az időszakban azonban csak abban az esetben lehet klubot váltani, ha az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz.

Habár az ősszel remeklő együttesünkhöz nem kívántunk volna alapesetben “hozzányúlni”, de sajnos rajtunk kívül álló okok miatt mégis szükséges a keret kismértékű átalakítása. Arról, hogy miért is, bővebben ITT olvashatsz.

Így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és csatlakoznak klubunkhoz a télen.

A harmadik téli érkezőnk:

Szalazsán Attila

A harmadik téli igazolásunk szintén a Sarkad csapatából teszi át székhelyét Okányba, de a Sarkadkeresztúr SE-ben nevelkedő új középpályásunk az ifjúsági évei első részét a Békéscsaba UFC csapatánál töltötte, majd hazatért egy évre nevelőegyesületébe és miután 17 évesen már felnőtt megyei harmadosztályú bajnoknak mondhatta magát, következett egy három éves körösladányi kaland.
Attila 2014 és 2017 között folyamatos játéklehetőséget kapott a megyei első osztályú Körösladányi MSK utánpótlás csapatában, illetve 20 éves korára már alkalmanként a felnőtt együttesnél is számításba vették. Mindezek után újabb egy éves kitérő következett a nevelőegyesületébe, de 2018 nyarától már a Sarkadi KLE csapatát erősítette egészen mostanáig.

Szalazsán Attila 25 éves, jobb lábas és középső középpályásként, inkább védekező szerepkörben érzi magát otthonosan. Mindezek mellett Sarkadon, ahol komolyabban belekóstolt a felnőtt futballba többször játszott a védelem jobb oldalán vagy tengelyében is. A 180 cm magas új igazolásunk egyik legnagyobb erőssége a remek rúgótechnikája és a megalkuvást nem tűrő játékstílusa.

Érdekesség Attilával kapcsolatban, hogy nem először ölti magára az okányi szerelést, ugyanis 2009-ben és 2010-ben is tagja volt az egykoron rendkívül népszerű OKÁNY KUPA elnevezésű nemzetközi serdülő nagypályás labdarúgtornán induló hazai csapatnak ahol egészen komoly korosztályos riválisokkal vitézkedett, mint például az FTC, REAC, Békéscsaba UFC, Politehnica Timisoara.

Szalazsán Attila (feketében) éppen az okányi kaput vette célba még a Sarkad játékosként

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Szalazsán Attila felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
Megyei I. osztály440
Megyei II. osztály602
Megyei kvalifikációs bajnokság90
Megyei III. osztály 175

Természetesen Attilát is megkérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól az tavaszi idényben:

A vezetőség megkeresésére érkeztem Okányba, és nagy örömmel csatlakozom a csapathoz. Az öltöző nem lesz új számomra, hiszen jó pár évvel ezelőtt már megfordultam benne néhány alkalommal.
Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni és meghatározó játékosává válni ennek a dobogóért harcoló együttesnek. Azon leszek mindenben, hogy segítsek az immár közös céljaink megvalósításában.

Szalazsán Attila
Bónusz kép: Szalazsán Attila okányi mezben 2009-ben (álló sor balról az ötödik)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük