Univerzális középpályás érkezik

Június elején elkezdődött a nyári átigazolási időszak és az öltözőnkben – ahogy egy-egy holtszezonban szokás – természetesen új arcok is feltűntek.

Egyesületünk már a tavaszi idény korai szakaszában megkezdte a tapogatózó egyeztetéseket az aktuális keret tagjaival, hogy abban az esetben, ha sikerül kiharcolni a magasabb osztályú indulás jogát kire számíthat vagy éppen nem számíthat a továbbiakban vezetőedzőnk. Szerencsére a játékosaink többsége nyitott volt a közös folytatásra, így a nyári átigazolási időszakra is nyugodtabban készülhettünk.

Ettől függetlenül természetesen a komolyabb kihívás, a magasabb szint és a törvényszerű keretfrissítés miatt szükséges új játékosok igazolása. Így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és a klub történelmének első megyei első osztályú szezonjában a csapatunk segítségére lehetnek.

Az ötödik nyári érkezőnk:

Kovács István

Komoly sérülést követően csapatunkkal kezdi meg a felkészülést Kovács István, aki legutóbb a Szeghalmi FC bronzéremig jutó megyei első osztályú csapatától érkezik együttesünkbe. Pisti Füzesgyarmaton sajátította el a labdarúgás alapjait, majd a Szeghalmi FC-ben folytatta pályafutását, ahol 19 évesen először kóstolt bele a felnőtt futballba a megye egyben. Négy idény után a Gyulai TFC szintén megyei első osztályú csapata következett, ahonnan előbb egy fél idényre Kétegyházára, majd két fél szezonra a Békéscsabai MÁV SE-be tette át székhelyét, mielőtt 2021 telén újra Szeghalomra igazolt. Innen érkezik most hozzánk.

Ötödik nyári új igazolásunk 27 éves, jobb lábas és a középpálya több posztján is otthonosan mozog elmondása szerint, illetve előző csapataiban több poszton is megfordult a jobb oldali védőtől, a támadó pozícióig mindenhol. Ami a magasságát illeti – ha az eddigi játékosainknál szó esett róla, akkor itt sem hagyhatjuk ki – Pisti az első nyári szerzeményünk, aki nem gyarapítja az „égimeszelők” sorát, ugyanis jelenleg 171 centimétert vallott be nekünk.

Érdekesség Pistivel kapcsolatban, hogy egy sajnálatos és kimondottan súlyos boka sérülést követően először csupán edzéslehetőséget kért együttesünktől, de a megbeszélések során arra a döntésre jutottunk, hogy kölcsönös elégedettség esetén, és a maradéktalan felépülését követően csapatunk teljesértékű tagjaként számítunk rá. Tervei szerint, jó esetben akár már szeptemberben is pályára léphet.

Kovács István (kékben) a békéscsabai védők gyűrűjében

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Kovács István felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
Megyei I. osztály895
Megyei II. osztály83
Megyei kvalifikációs bajnokság122

Természetesen Pistit is megkérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól az őszi idényben:

Örömmel csatlakozom az Okány KSK csapatához, és nem tagadom a döntésemben nagy szerepet játszott az edző személye, ugyanis Démusz Zsolttal már Gyulán is volt szerencsém együtt dolgozni. Véleményem szerint a megye egyik legfelkészültebb szakemberéről van szó jelenleg. A csapatban és a nézőtéren is lesznek ismerős arcok, hiszen van akivel már játszottam együtt, illetve rokonaim is élnek Okányban, akik biztosan kint lesznek minden mérkőzésünkön.
Sajnos még nem tudok 100%-ban a csapat hasznára lenni, ugyanis folyamatban van a rehabilitációm az áprilisi sérülésem után, amikor is három helyen eltört a külső bokacsontom, amit egy fémlemezzel és hét darab rögzítőcsavarral tettek helyre. Szerencsére gyorsabban gyógyul, mint azt bárki is gondolta és már fém is kevesebb van bennem azóta. Bízom benne, hogy szeptemberben már lesz olyan állapotban, hogy bajnoki mérkőzésen is bemutatkozhatok.
Mindent megteszek, hogy fizikálisan minél hamarabb utolérjem magam és ha a bokám is engedi, akkor természetesen rövid időn belül a kezdőcsapatba szeretném beverekedni magam. Ha ez sikerül, akkor elsősorban magamtól azt várnám el, hogy hétről hétre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak, a csapat pedig lehetőleg minél több győzelmet szerezzen, immár velem a soraiban.

Kovács István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük