A szezon első hazai győzelme még mindig várat magára

Harmadik szomszédunkkal, Zsadánnyal is megmérkőztünk a bajnokság ötödik fordulójában. Hiába szereztük meg korán a vezetést, a végén a döntetlenért vívtunk elkeseredett harcot.

Az átszervezett bajnokságnak ugyanaz az előnye, ami a hátránya is. A csapatok hétről hétre rangadókat, szomszédvári derbiket vívnak, amik általában felfokozott hangulatban zajlanak. Az éretebb, rutinosabb játékosoknak ezek a találkozók nem jelentenek problémát hiszen a helyén tudják kezelni a kiélezetebb szituációkat is, azonban a fiatalabb játékosoknak még idő kell, hogy görcsösség és túlzott izgalom nélkül menjenek bele egy-egy mérkőzésbe. A Zsadány elleni mérkőzésünket azonban megfelelő felfogásban kezdtük el és már a találkozó első percében óriási ziccerbe kerülhetett a kapussal szemben Szabó Barnabás, de sajnos ezt még elhibázta. Nem úgy tíz perccel később, amikor a 11. minutumban kapott remek labdát Kincsestől, amit már közelről a hálóba helyezett támadónk. 1-0
Már az első tíz perc után kétgólos előnnyel vezethettünk volna, de a folytatásban is mi léptünk fel offenzívebben. Szabó mellett, Sánta és Balogh is el-el jutott a vendégek kapujáig, de nem sikerült megdupláznunk az előnyünket.
A 22. percben azonban jött a hidegzuhany. Egy előrevágott zsadányi labdára csapatunk egykori játékosa Baksai Zsolt sprintelt, szemben pedig érkezett Irázi kapus, aki hamarabb is ért játékszerhez, de óriási luftot rúgva helyzetbe hozta a vendégek támadóját, aki az üres kapura nem hibázott. 1-1
A lélekrombóló bekapott gól ellenére játékosaink jól kezelték a helyzetet és nem estünk össze. Továbbra is támadásban maradt a csapat, a vendégek gyors kontrákkal operáltak leginkább. Amikor már mindkét csapat a játékrész végét várta, a 45. percben egy elkapkodott felaszabadítás miatt bedobáshoz jutottak a vendégek, amit ismét rosszul szabadítottunk fel és a középre fejelt labdát egyből kapura lövő Fürj megszerezte a vendégek második gólját. 1-2
Ez a találat is hidegzuhany volt, mert a játék képe alapján nem volt benne a mérkőzésben a vendég előny és a lövés is inkább tűnt egy kósza elrúgott labdának, mint tudatus kapuralövésnek.

Végre újra kapura veszélyesen futballoztunk

A szünetben csapatunk egyet változtatott, a megsérülő Balogh helyett Ruszó érkezett. A csapat viszont az első percekben még fejben az öltözőben maradt, aminek köszönhetően Baksai egy szép akció végén már 1-3-ra alakította az eredményt a 49. percben. Mondhatni ez volt a vendégcsapat első tudatos gólja.
A kétgólos hátrány érthetően picit megfogta csapatunkat, de a játékosainkon látszott ez nem az a mérkőzés ahol feladják, így egyre nyíltabban próbálkoztunk a szépítéssel. Azonban az őszinte futballnak a hátránya, hogy hátul sebezhetővé válik a csapat, amire felfigyeltek a vendégek is, akik rendre gyors kontrákkal próbáltak reagálni. Szerencsére kevés sikerrel.
Csapatunk az utolsó tíz percben minden megmaradt energiáját mozgósította, ennek lett eredménye, hogy a zsadányi kaputól bő 20 méterre Kovács Roland harcolt ki szabadrúgást, amihez a 85. percben Szabó Barnabás állt oda és szépen tekert a sorfal fölött a kapuba. 2-3

A szépítés után az utolsó perceket végig „brusztolták” a játékosaink és majdnem sikerült az egyenlítés is, de a vendégcsapat okosan csalta az időt, ami így a háromperces hosszabbítással együtt is gyorsan lepörgött így maradt 2-3-as végeredmény.

Vármegyei III. osztály Északi csoport 5. forduló
Végeredmény: Okány KSK – Zsadányi KSE 2–3

 Összeállítás:
Kezdő: Irázi L. – Varga L., Kincses R., Huszár S., Nagy R., Bujdosó S. – Balogh R., Kovács P., Veres A., Sánta Z. – Szabó B.
Cserék: Illés T., Sági R., Nagy M., Kovács R., Zsila P., Balogh L., Ruszó P.
Gólszerző: Szabó (2)

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

Megfelelő mentalitással kezdtük a találkozót és az első negyedóra végére akár több góllal is vezethettünk volna. Ehelyett ismét egy ajándék góllal hoztuk fel az ellenfelünket, majd a szünet előtt pedig amatőr hibát vétve már náluk volt az előny. A második félidőt álmosan kezdtük, amit ki is használt a Zsadány, de volt tartásunk visszajönni a meccsbe és a végén majdnem az egyenlítés is összejött, ami talán reálisabb is lett volna.

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Remekül kezdődött minden, aztán mégis ugyanolyan gyorsan romlottak el a dolgok, ahogyan felépültek. Hogyan történhetett mindez?
V.R.: Sőt még ennél kedődhetett volna jobban, hiszen az első gólunk előtt már volt egy óriási kihagyott ziccere Szabónak, majd a vezető gólunk után is többször eljutottunk az ellenfelünk kapujáig, de nem jött össza a nagyobb különbségű vezetés. Sajnos aztán a futball megbüntetett bennünket, mert a kapusunk hibázott egyet és máris 1-1 állt az eredményjelzőn. A félidő vége előtt pedig a rutintalan, fiatal védelmünk segítségével egy seggberúgott labda talált utat a kapunkba. Minden tiszteletem ellenére azt kell mondanom, hogy az első félidőben ajándékba adtunk a Zsadánynak két gólt is.

okanyksk.hu: Nem egy momentum volt, mikor két okányi játékos egymást zavarta a pályán a pillanatnyi pozíció felvételében. Hiányzott az összhang?
V.R.: Teljesen értetlenül állok a kérdés előtt. A szezon egyik legjobb produkcióját nyújtottuk úgy, hogy több meghatározó játékos is sérüléssel, betegséggel küzd vagy egyéb elfoglaltsága miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni. Ilyenkor sajnálom igazán, hogy nincs minden mérkőzésünkről videófelvétel, mert nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mit értenek az alatt, hogy „egymást zavarta a pályán„. A játékunk egészen az első kapott gólig teljesen rendben volt, de azt követően sem omlottak össze a srácok, az utolsó percig küzdött mindenki.

okanyksk.hu: Előzetes vélemények szerint ez egy nyerhető, talán megnyerendő meccs volt. Sok hazai szurkoló a lelátón nagyon csalódottan figyelte a történéseket, még a második gól után is és a laikus szemek kicsit azt láthatták, hogy valami összetört a csapatban. Krízishelyzet van?
V.R.: Nem tudom kik gondolták azt, hogy ez „egy nyerhető mérkőzés”, ugyanis a két csapat állapotát, az elmúlt év eredményeit figyelembe véve, a papírforma a vendégek mellett szólt. Mi erre maximum egy extra teljesítménnyel tudunk rácáfolni, ami tavasszal Zsadányban sikerült is. Miért lenne krízis? A csapatunk nagyon fiatal, éretlen, rutintalan. A fiúk most tapasztalnak és egyelőre megviseli őket minden olyan találkozó, ahol nagyon közel voltunk a pontszerzéshez, de az mégsem sikerül. Hadilábon állunk a szerencsével is. Gondolok itt például a sérülésekre, az állandóan változó összeállításra, a kimaradt helyzetekre és sajnos a könnyen kapott gólok mérkőzésről mérkőzésre befolyásolják a találkozóink végkimenetelét. Ez értelemszerűen bánt mindenkit, de a krízis az azért túlzó.

Tabella az 5. forduló után

A következő hétvégén csapatunk Bucsára utazik, ahol október 7-én 15 órától mérkőzik meg a jelenleg 3. helyen álló csapattal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük