Egy félidő alatt eldőlt minden Keresztúron

Az újabb szomszédvári rangadót idegenben játszottuk a címvédő otthonában. Álmosan kezdte a csapat a meccset, ezt pedig Sarkadkeresztúr ötször is megbüntette.

Ugyan jelentős különbség van az Okány KSK és a Sarkadkeresztúri SE között minőségben, a két település párharcának múltja miatt preztízskérdés volt a mi részünkről, hogy bár a győzelem nem volt reális elvárás, de kiindulva a múlt szezon két meccséből, a derekas helytállást ki lehetett tűzni célként. Szomszédaink mindent ott folytattak, ahol abbahagyták az előző idényt: a szezonnyitón, Zsadányban még apró porszem illetéktelenkedett a gépezetben (0-1), de utána Bucsát és Csárdaszállást is hat góllal intézték el, Mi pedig a múlt heti, Vésztő elleni vereség okozta sebeket szerettük volna begyógyítani. Nehéz feladat várt ránk harmadosztály északi csoportjának negyedik fordulójában.

Ezt azonban nem sikerült megoldani. Csapatunk vezetőedzője, Varju Richárd előzetesen az ellenfél dolgának megnehezítését várta el játékosaitól, ám a Keresztúrra „átugró” maroknyi okányi közönség már az első percekben a teljes alárendeltséget konstatálhatta. Nem feltétlen a labdabirtoklásban mutatkozott ez meg – ezt sokkal inkább szemmel lehet mérni „megyehármas” szinten – hanem a döntéshozatalok sebességében és minőségében, valamint a koncentrációban. S ugyan nem lehet arról sem beszélni, hogy az okányi csapat kollektíven teljesített alul, de túl sokan maradtak el tudásuk legjavától, amiért túl nagy árat fizettünk. Huszonöt perc után már háromgólos hátrányba kerültünk, a hazaiak fórja pedig a félidő lefújására ötre duzzadt. Kétharmada a meccsnek puszta formalitás volt, a keresztúri futballisták néha játék közben beszélgettek önfeledten, miközben Mi kicsit összeszedve magunkat, a becsületgólra hajtottunk, de végül eredménytelenül.

Árulkodó tekintetek a szünetben. A végeredmény már az első félidő végére kialakult. (Fotók: Kiss Kornél)

Vármegyei III. osztály, Északi csoport, 4. forduló
Végeredmény: Sarkadkeresztúri SE – Okány KSK 5 – 0
Kezdőcsapat: Irázi L. – Varga L., Kincses R., Huszár S., Bodó I., Bujdosó S. – Balogh R., Kovács P., Kovács R., Tóth I. – Ruszó P.
Cserék: Rózsa, Sánta, Sági, Veres, Nagy M.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„A hirtelen bekapott öt gól kissé megzavart bennünket a regnáló bajnok ellen, ami a félidőre el is döntötte a találkozót. Jó játékvezetés. Bocs, nem ide.”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Reális végeredmény született?
V.R.: Ha azt nézzük, hogy a tavalyi bajnok és tízedik helyezett randevúzott, mondhatnám hogy igen. Sőt az első félidei produkciónk alapján is, mert óriási sebességbeli, gondolkodásbeli és hozzáállásbeli különbség volt a csapatok között. Igaz, hogy nagy számban voltak meghatározó hiányzóink, de nem foghatjuk azon játékosok távollétére, mert mindig az aktuális tizenegynek kell bizonyítania a rátermettségét. Ezen a napon ez nagyon nem sikerült.

okanyksk.hu: Van annál rosszabb egy edző számára, mint az, hogy előzetesen eltervez valamit az adott mérkőzésre, majd pár perc után újra kell gondolni mindent? Ez történt-e egyáltalán?
V.R.: Abszolút. Sajnos az első három gólban a kapusunk is vastagon benne volt. Ezt tudja Ő is, de ilyen a kapus sors. Gyakorlatilag fél óra altt elintéztük magunkat. A negyedik találat egy könnyű síppal megfújt büntető volt, míg az ötödik gól már egy viatathatatlanul szépségdíjas találat.
A második játékrészre mindenféle teher nélkül mentünk fel és azért az biztató, hogy újabb gólt nem kaptunk, de előrejátékban nagyon gyengék voltunk továbbra is.

okanyksk.hu: Négy meccs után három ponttal állunk. Mivel számoltatok a bajnokság ezen szakaszán? Félig üres vagy félig teli a pohár?
V.R.: A tavalyi bajnoki évad után megfogadtam, hogy majd az utolsó foruló után pillantok a tabellára. Jelenleg nekem fontosabb, hogy lássam a csapaton és az ifjabb játékosokon a fejlődést. Ebből a szempontból vannak pozitív tapasztalataim, de még mindig nem vagyok teljesen elégedett.

Tabella a 4. forduló után

A változatosság kedvéért – és a lebonyolítás miatt – a következő fordulóban újabb szomszédvári rangadó következik. Szeptember 30-án, 16 órától Zsadányt fogadjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük