BOMBAHÍR – Két ponttal többel megyünk téliszünetre!

Az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága november 14-ei ülésén határozatot hozott, ami alapján… Bővebben a cikkben!Egyesületünk az október 28-án lejátszott OKÁNY KSK – KÖTEGYÁNI FC Vármegyei III. Északi csoport 9. fordulóban lejátszott mérkőzést követően észlelte, hogy az MLSZ Adatbankjában feltüntetetett jegyzőkönyv szerint az Kötegyáni FC csapatában 9-es mezszámmal Ruzsa Richárd szerepelt a mérkőzésen. Mindeközben a valóságban a 9-es mezszámot viselő játékos az az Oláh Martin volt, akit a Fegyelmi bizottság 2023. május 17-én közel 6 hónapra minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta. A FAIR PLAY szellemének megsértése mellett a fent említett 9-es számú játékos a mérkőzés 64. percében gólt is szerzett, amivel döntően befolyásolta a találkozó végkimenetelét. Mivel Ruzsa Richárd, akinek igazolásával „hamisan” léptek pályára, 2012.02 24. és 2013.07 31. az Okány KSK igazolt játékosa is volt, így pontosan tisztában van vele egyesületünk, hogy ki Ő ezért egyesületünk a Labdarúgás versenyszabályzatának 45. § (1) a) pontja alapján bizonyítékokkal és elegendő alátámasztással ellátott hivatalos óvást nyújtott be MLSZ Békés Megyei Igazgatóságához.

A versenybizottság november 14-én ült össze és ekkor tárgyalta ügyünket és hozott döntést, miszerint: „A 2023. október 28. napján megrendezett férfi felnőtt korosztályú Okány KSK – Kötegyáni FC megye III. osztályú bajnoki mérkőzés eredményét 3-0-ás gólkülönbséggel az Okány KSK csapata javára igazolja a Versenybizottság. Az Okány KSK részére az óvási díj visszafizetését rendeli el.”
Amint a határozat indoklásában olvasható: „A Versenybizottság megállapította, hogy az Okány KSK által beadott óvás indoklása és alátámasztása részben leírtak és a mellékelt fotók alátámasztják az óvás jogosságát.”
Tehát bizonyítást nyert, hogy nem egykori játékosunk lépett pályára ellenünk, hanem a több hónapos eltiltását töltő Oláh Martin. Ennek következtében: „A versenybizottság ezért a vétlen Okány KSK javára igazolja a mérkőzést, egyúttal fegyelmi eljárás indítását kezdeményezi a jegyzőkönyvet hitelesítő Csiki Istvánnéval és az eltiltás alatt pályára lépő Oláh Martin ellen.”
Ezzel tehát csapatunk győzelemnek könyvelheti el az egyébként furcsa körölmények között 3-3-ra végződő találkozót és így 12 megszerzett ponttal a hatodik helyen 4 egységgel a ötödik helyen álló Bucsa Se-től lemaradva mehetnek téli szünetre játékosaink.

Oláh Martin a kép jobb szélén, mint Ruzsa Richárd az Okány elleni mérkőzésen 🙂

Mindenképpen szeretnénk megemlíteni, hogy csapatunk a szóbanforgó mérkőzésen jóval saját tudása alatt játszott, ezért a teljesítménye alapján nem feltétlenül szolgált volna rá a három pontra. Ezért sokáig dilemmáztunk, hogy éljünk-e az óvás jogával, de végül arra jutottunk, hogy a Kötegyáni FC tudatosan és többszörösen sértette meg a FAIR PLAY szellemét. Az óvással egyesületünk célja nem az ellenfelünk egyébként sem rózsás helyzetének további megnehezításe volt, hanem csupán a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás elérése.

(A határozattal szemben a fellebezésnek van helye. A Versenybizottság által hozott első fokú határozat elleni fellebbezést a határozat igazolt megküldésétől számított 3. munkanap 14:00 óráig lehet benyújtani.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük