Döcögősen indult a tavasz

Visszafogott teljesítményt nyújtottunk a tavasznyitó szomszédvári rangadón, így pont nélkül távoztunk Zsadányból.

Kapkodva, csapkodva indult az első tavaszi bajnoki találkozónk, amin a publikum az első 20-25 percben alig láthatott valódi, futballra emlékeztető momentumot. Nem túlzás azt állítani, hogy egyik csapat sem közelítette meg valós tudását ezen időszakban és egyik kapu sem forgott valódi veszélyben.
Együttesünkön még némi megilletődöttség is érződött, aminek köszönhetően többször is eladtuk a játékszert a kapunkhoz közel, amiből a hazai csapat néhány kedvező helyű pontrúgást harcolhatott ki.
Éppen az egyik ilyen veszélyes rögzített szituációt követően nem tudott a védelem megfelelően felszabadítani és 16-os vonalon össze vissza pattogó labdába Szilágyi E. rúgott egy nagyot, ami Tóth kapus fölött a hosszú sarokba vágódott.
Nem vonjuk kétségbe, hogy egykori játékosunk így képzelte el a lövést, de a látottak alapján ez inkább volt egy vaktában ellőtt labda, mint jól helyezett lövés, de a gólt nem kell megmagyarázni, a 24. percben hátrányba kerültünk.

Az első félóra végére csapatunk is éledezett, sőt mi több átvettük a kezdeményezést és a hazai csapat szélein próbáltunk bontani, de támadásaink rendre elhaltak a fegyelmezetten védekező Zsadány kapuja előtt. Ebben az időszakban komolyan benne volt az egyenlítés, ugyanis percekig nem engedtünk a szorításból. Az első játékrész vége előtt sorban rúghatta Sánta a szögleteket, amiből kétszer is majdnem sikerült egalizálni, de néhány centivel mindig lemaradtunk róluk. A félidő végét jelző sípszó előtt néhány másodperccel pedig Szabó B. vállalkozott egy szólóra, amit követően bizony egy hazai védő szabálytalanul állította meg támadónkat. A magányos játékvezető azonban úgy ítélte meg, hogy nem történt semmi így továbbot intett és kicsivel később lefújta a félidőt.

Egy éve mi, most a hazaiak örülhettek.

A második játékrészre megfelelő hozzáállással érkezett meg csapatunk és már az első percekben benne volt a játékunkban az egyenlítés lehetősége. Az 50. perc táján Sánta Ruszót ugratta ki, aki néhány centivel célt tévesztett ajtó ablak ziccerben, így marad az 1-0-ás eredmény.
Csapatunk becsülettel ment előre, talán néha kicsit nagyobb elánnal is, mint azt a mérkőzés indokolta és emiatt sokszor szétszakadtunk. Szerencsére ezzel nem tudott mit kezdeni a hazai gárda, hiába próbáltak megkontrázni bennünket, minden próbálkozásuk elhalt, vagy célt tévesztett. Nem úgy az 57. percben Komódi P. lövése, aki újra egy védelemről lecsorgó labdából legalább akkora gólt ragasztott a kapunkba, mint az első félidőben csapattársa. Tóth kapus hiába repült a bőrgolyóért, de nem érte el a léc alá csapódó játékszert. El kell ismerni ez a találat is szépségdíjas volt, hogy mennyire tudatos az más kérdés. A kétgólos hátrány és annak hogyanja kellően lélekromboló volt, ami érződött is a játékosainkon. Az utolsó fél órára fogyó lelkesedést Szabó B. életerős lökete törte meg, de a hazai kapus nagyot vetődve hárítani tudott.
Az utolsó harminc percre mindkét csapat cserékkel frissített, de az újarcok nagy változást már nem tudtak vinni a játékba. Együttesünk rendületlenül próbálkozott, becsülettel ment előre, aminek következtében a hazaiak néhány gyors kontrával még el-el jutottak a kapunkig, de az eredmény már nem változott. Maradt a 2-0-ás hazai győzelem.

Valószínűleg a bátortalan kezdés már megpecsételte a sorsunkat a mérkőzés elején, amit tetézett, hogy a hazaiak a semmiből szereztek vezetést. Az első félidő hajrájában meg nem adott büntető és a máésodik játékrész elején kihagyott ziccer pedig gyakorlatilag el is döntötte a sorsunkat.

Békés Vármegyei III. osztály, Északi csoport, 12. forduló
Zsadányi KSE – Okány KSK 2-0

Kezdőcsapat: Tóth T. – Varga L., Bodó I., Kincses R., Kovács P., – Bujdosó S., Tóth I.A., Sánta Z. – Szabó B., Ruszó P., Balogh R.
Kispadon: Rózsa Cs., Tóth I.F., Kovács R., Balogh L., Nagy M., Szűcs A.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

Két jól eltalált lövés döntötte el a mai mérkőzést, ahol véleményem szerint egyik csapat sem játszott igazán jól. Ma mi is megszenvedtük drasztikus játékvezető hiányt, mert a sporttárs még az első félidőben egy nyilvánvaló büntetőt nem adott meg számunkra, de mentségére szóljon, hogy egyedül volt.

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Hogyan értékelnéd a találkozót a lefújást követően?
V.R.: Bizakodva vártam a mérkőzést, mert egészen jól sikerült a felkészülésünk. Jó létszámban készültünk végig, a felkészülési mérkőzéseken pedig jól mozogtak a srácok. Most természetesen bosszús vagyok, mert a saját hibánkból szenvedtünk vereséget.

okanyksk.hu: Mit értesz ez alatt, milyen hibákra gondolsz?
V.R.: Fogalmazhatnék szebben, de töketlenek voltunk. Az első félórában tele volt a gatya, nem is alakult ki folyamatos játék csak csapongó, kapkodó futballnak nem nevezhető valami. Az ellenfél folyamatosan rugdosta előre a labdát, mi cipeltük vissza rájuk, majd az egész kezdődött elölről. Amikor pedig észnél kellett volna lennünk, rendre röviden vagy rossz helyre szabadítottunk fel, folyamatosan a saját büntetőterületünk előterében szabálytalankodtunk és gyakorlatilag ezekből kaptunk két olyan gólt, amit egy játékos életében egyszer lő. Az ellenfél kapuja előtt pedig szintén határozatlanok voltunk. Ha eredményesek szeretnénk lenni, ezekben kell javulnunk.

okanyksk.hu: Mit gondolsz egy hét alatt képesek vagytok a hibákat kijavítani?
V.R.: Mindet kizárt. Ezen a szinten ez hetek kérdése. A mentalitást kell először is rendbetenni, de mint minden találkozónkat, a Bucsa elleni összecsapást is nagyban befolyásolja majd a rendelkezésre álló játékoskeret. Sajnos hiába vagyunk 30-an a csapatunkban, ha a játékosok fele ér mindig csak rá és hétről hétre óriási a fluktuáció az összetételünkben. Ettől függetlenül hazai pályán szeretnénk szépen bemutatkozni tavasszal.

Tabella a 12. forduló után

A folytatásban a Bucsa SE érkezik Okányba, akikkel március 16-án 15 órai kezdettel mérkőzünk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük