Egy tizenegyes döntött Bucsán

Együttesünk bő keretének közel fele hiányzott a bucsai találkozón, de erősen tartalékosan is felvettük a kesztyűt a bajnokság egyik élcsapatával.

Nem a legbiztatóbb előjelekkel utaztunk Észak-békési riválisunkhoz, ugyanis a közel 30 fős játékoskeretünknek több, mint a fele nem volt bevethető ezen a hétvégén. A tartós sérültjeink mellett az elmúlt hetekben újabb játékosok estek ki bokasérülés, betegség vagy hosszabb munkahelyi elfoglaltság miatt, illetve még a mérkőzésre indulás előtti percekben is volt visszalépő utazó keretünkből. Mindössze 14 fővel vágtunk neki az idei bajnokság leghosszabb túrájának. A kármentés részeként az egyébként kapus poszton bevethető Irázi is mezőnymezt vett magára, hogy ezzel is növeljük a variációs lehetőségeinket adott esetben.

A mérkőzés kissé idegesen kezdődött számunkra, kapkodva játszottunk az első tíz percben köszönhetően a felforgatott összeállításnak, de amikor játékosaink észlelték, hogy minden pozícióban rendben leszünk és az ellenfél nem talál rajtunk fogást, akkor elkezdtünk kreatívabban futballozni. Intenzív mezőnyjátékkal telt a félidő első fele, majd az első félóra végéhez közeledve inkább előttünk adódtak veszélyes lehetőségek. A hazaiak a gyors szélsőikre alapozva próbáltak eljutni a kapunkig, de a vonalak melletti területeket rendre jól zártuk le. Bő harminc perc játék után egy Ruszó kapufával jeleztük, hogy nem feltett kézzel jöttünk Bucsára, majd újabb néhány minutummal később Vantara volt, aki ismét a jobb kapufa oldalát lőtte telibe. A mezőnyjátékot olykor egy-egy szabadrúgás vagy szöglet tarkította, amiből egyszer Bodó tudott veszélyesen kapura fejelni, de a hazai portás a helyén volt. Mindeközben a Bucsa sem vett visszább, de a stabil védekezésnek köszönhetően érdemben nem jutottak el helyzetekig. Az első félidő így gól nélküli döntetlennel ért véget.

Szép, napsütéses őszi időben csaptak össze a felek

A második játékrészre csapatunk ugyanazzal a taktikus játékkal jött ki az öltözőből, mint ahogyan befejezte az első 45 percet. Az első tizenöt perccel nem is volt probléma, azonban a 60. minutumtól, mintha varázsütésre elkezdett volna elfogyni az erő főként a középpályánkon. Ekkor a hazaiak többször próbálkoztak a védelem mögé berúgott labdákkal, de kísértleteiket nem koronázta siker. A 63. percben azonban távoli lövésre szánta el magát az egyik bucsai játékos, akinek lövését az addig szinte komolyabb munka nélküli Rózsa kapus ügyesen tolt ki. A védőink megpróbálták a kaputól minél távolabb rúgni a játékszert, de az ismét egy hazai játékos elé került, aki nem teketóriázott és újból célba vette a kapunkat. A lövése sajnos Varga kezét találta telibe, ami így büntetőrúgást eredményezett. Az ítélettel nehezen szállhattunk volna vitába, annyira nyilvánvaló volt az eset. A labda mögé Tasi T. állt. aki nem is hibázta el a lehetőséget. 1-0
A váratlanul jött hátrány ezen a napon nem törte össze a csapatunkat mentálisan, de sajnos az utolsó húsz percre erőben már nem voltunk azon a szinten, hogy komoly veszélyt jelentsünk a vendéglátóinkra.
Játékosaink becsülettel küzdöttek a találkozó utolsó percéig, de egy Ruszó cselsorozat és egy elkapkodott utolsó passzon kívül komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani. Mivel a hazai csapat sem erőltette túlzottan a támadásokat a hátralévő percek meddő mezőnyjátékkal csordogáltak le és maradt az 1-0-ás végeredmény.

Vármegyei III. osztály Északi csoport 6. forduló
Végeredmény: Bucsa SE – Okány KSK 1–0

 Összeállítás:
Kezdő: Rózsa Cs. – Varga L., Bodó I., Huszár S., Kovács P., – Bujdosó S., Zsila P., Kovács R., – Sánta Z., Ruszó P., Vantara V.
Cserék: Irázi L., Nagy M., Csurai J.
Gólszerző: –

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

Annyira szeretnék egyszer két egymást követő mérkőzésen azonos kezdőcsapatot kiküldeni és ha ez egyszer megtörténik az ilyen mérkőzéseket mi nyerjük majd egy góllal. Extrán tartalékosan is képesek voltunk jó teljesítményt nyújtani, de a szerencse elpártolt tőlünk. Mi kétszer eltaláltuk a kapufát, az ellenfél pedig belőtte a jogos büntetőjét. Köszönjük a Bucsának a vendéglátást

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Jó mérkőzés volt. Iramos, harcos igazi egygólos találkozó. Mit gondolsz mi döntött a hazaiak javára?
V.R.: Egy jogos büntető. Sajnos kétség sem fért hozzá, hogy fiatal játékosom Varga Laci kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül. Ez megesik, sajnos ezzel elbuktuk a mérkőzést. Most biztosan megtanulta, hogy legközelebb hová tegye a karját, ha közeledik a labda. A találkozó pedig véleményem szerint is valóban nem volt rossz. Lüktető iramú volt, sok mezőnyjátékkal, ahol talán a döntetlen reálisabb, igazságosabb lett volna, de a játékosaim mindent kiadtak magukból. Ma valóban elfáradtak.

okanyksk.hu: Mit szólsz ahhoz, hogy néhányan az internet védőburkából, látatlanul is kritizálják a csapatodat a kevés megszerzett pont miatt?
V.R.: Érdemben nem foglalkozunk velük. Sem én, sem pedig a csapat nem veszi komolyan az olyanoktól érkezőt kritikákat, akik nem tudják, hogy milyen folyamatok zajlanak le a csapatban, nem látnak be az öltözőbe és még adott esetben azt a találkozót sem látták, amiről véleményt formálnak. Fiatal átlagéletkorú csapat vagyunk, még tele hibával, sok lemaradással, de nagy ponteniciállal. Az osztály egyik legtöbbet dolgozó csapata vagyunk, sőt kíváncsi lennék magasabb szinten hol edzenek ennyit és ennyien. Ha egyszer majd a csillagok is nekünk kedveznek, akkor igenis képesek leszünk egy Vésztő vagy Zsadányhoz hasonló bravúrra, de egyelőre hiába vagyunk harmincan a keretben ha abból jelenleg is heten betegek vagy sérültek, illetve többen csak akkor állnak a rendelkezésünkre, amikor a munkájuk engedi. Sokkal hosszabb folyamat ez, mint egy kívülálló gondolná.

okanyksk.hu: Visszatérve a találkozóra, milyen előremutató jeleket, illetve milyen hiányosságokat tárt fel a Bucsa elleni mérkőzés?
V.R.: A pozitívumokkal kezdeném. Az igaz hogy kevesen voltunk, a meghatározó játékosok közül többen sem álltak a rendelkezésemre és itt kibontanám, hogy kikre gondolok és miért használom a meghatározó jelzőt. Az előző idényünkben 49 gólt szereztünk az egész bajnokság alatt. Ebből a Krucsó, Balogh R., Szabó B., Kincses négyes rúgott 36-ot. Az idei idényben is Szabó Barna az aki góljaival kitűnik csapatunkból. Közülük senki nem volt velünk Bucsán és mégis képesek voltunk fegyelmezetten és helyenként veszélyesen futballozni. A védekezésünk nagyon rendben volt, a középpályán stabilak voltunk, talán elől hiányzott valami plusz, de a taktikai fegyelmezettség és az egész találkozóhoz való hozzáállás bizakodásra adhat okot.
Ami pedig az ellenpólust illeti az nem tetszett, hogy a csapat egy része a 60. perctől kezdve látványosan elfogyott erőben. A keret nagy része fizikálisan rendben van erőben is, de ezen a találkozón olyan játékosok is kezdőként kaptak lehetőséget, akik családi, munkahelyi, vagy egyéb okokból ritkázták az elmúlt időszakban a tréningeket. Ez pedig visszaütött és többen is a fülükön vették a levegőt az utolsó harmadban. Abban mindenképpen fejlődnünk kell, hogy megközelítőleg egy szintre hozzuk a játékosainkat erőnlétben is.

Tabella az 6. forduló után

A következő hétvégén csapatunk a Csárdaszállás együttesét fogadja hazai pályán október 14-én 13 órától!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük