Az esélyesség terhe majdnem agyonnyomott bennünket

A papírforma hazai győzelmet ígért, ehelyett nagyon nehezen tartottuk itthon a három pontot a formálódó Csárdaszállás ellen.

Habár a tabellán csupán egy pozíció és két pont választotta el csapatunkat a Csárdaszállási SZSK együttesétől, a frissen újjáalakult ellenfelünk az utolsó tíz percig hősiesen tartotta magát ellenünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy finoman szólva sem ez volt játékosaink legjobb találkozója az elmúlt időszakban.

A találkozó pikantériája volt, hogy egyesületünk ezen a mérkőzésen avatta fel az új, egyedi mezgarnitúráját, aminek különlegessége, hogy minden játékos a saját nevével és számával ellátot dresszben lépett pályára. A mérkőzés ehhez méltóan is indult, hiszen rögtön a középkezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és már az első percekben akár több góllal is vezethettünk volna. Előbb Szabó Barnabás, majd Sánta Zoltán is ordító helyzetben lőtt a kapusba, majd lövéssel kisérletezett még Kincses és Ruszó is a folytatásban, de mindannyiszor vagy a vendégek hálóőre mentette meg a góltól csapatát vagy pedig játékosaink céloztak rosszul és lőtték körbe a kaput.
Az első bő húsz perc után már akkor sem panaszkodhattak volna a Csárdaszállásiak ha 4-5 gólos hazai vezetést mutat az eredményjelző, de nem így történt és a rendkívül szimpatikus fiatal vendégjátékosok egyre bátrabbak és magabiztosabbak lettek. Csapatunkon éppen az ellenkezője látszott, a sok kihagyott helyzet egyre görcsösebbé és kapkodóvá tette a játékunkat. A félidő hajrájában egy sarokrúgást követően Bodó fejese csattant a kapufán, majd Ruszó játszotta magát tisztára, és a kapussal szemben közelről sem talált a hálóba. A vendégek energiáit teljes mértékben lekötötte a védekezés így érdemi veszélyt nem jelentettek Irázi kapujára, de fölösleges szépíteni, minden játékosunk visszafogottan teljesített, talán a fiatal Sánta Zoltán volt az egyetlen dícsérhető személy a csapatunkból. Jöhetett a szünet.

Sánta Zoltán (szemben) nagyon aktív volt fiatal kora ellenére

A második játékrészre ugyan harapósabban érkezett ki a csapatunk és az első tíz percben számos gólhelyzetet is sikerült kialakítani, de ismét körbe lőttük a csárdai kaput. A nyomásunk egyre erősödött, de a vezető találat csak nem érkezett meg. A meddő mezönyfölényünk kevésnek tűnt, és ugyan sorban rúgtuk a szögletek, illetve a labdabirtoklási fölényünk is egyre nagyobbá vált, de ezen a napon semmi sem sikerült. Átlövésekkel próbáltuk megtörtni a vendégeket, de a minta ugynaz volt mint az első félidőben. Fölé, mellé, kapusba.
A 64. percben vezetőedzőnk cserére szánta el magát és a rúgást kapott Nagy Richárd helyett érkezett Kovács Roland, a fáradtnak tűnő Ruszó és Zsila helyett pedig beállt Balogh Bence és Illés Tamás. A friss játékosok valamicskét lendületet hoztak a játékunkba és előbb Kovács próbálta helyzetbe hozni támadóinkat, de passzai rendre hosszúak lettek. A bal oldalon Balogh többször is megverte védőjét, de az áttörés csak nem érkezett meg. A hetek óta sérüléssel küzdő és még ezen a napon sem száz százalékos állapotban lévő Illés is próbálkozott felgyorsítani a középpályás játékunkat, azonban még erősen látszott rajta a kihagyás és állapotából fakadóan túlságosan visszafogott volt. A komolyabb bajt megelőzve le is jött a 74. percben, akinek a helyére Tóth állt be.
Az áttörés a 83. percben következett, amikor már a utolsó energiáit mozgósító ellenfelünk mögé tudtunk kerülni és Kovács R. tartotta meg labdát az alapvonalnál, majd Szabó B-nek készített le, aki erősen középre tette a játékszert és a lapos centerezését Tóth pofozta a hálóba közvetlen közelről. 1-0
Tóth továbbra is aktív volt, ugyanis szinte percenként került helyzetbe, de a befejezései már nem sikerültek.
A vezető gól után érződött, hogy átszakadt a gát és játékosaink felhőtlenül kezdtek el futballozni. Nem is kellett sokat várni az újabb találatra, ugyanis a 88. percben Balogh B. növelte két gólosra az előnyünket, miután ismét Kovács R. adott az alapvonmalról középre egy bedobás után, amit támadónk elegánsan sarokkal tessékelt a kapuba. 2-0
A lefújásig még megpróbáltunk újabb gólokat szerezni a végig sportszerűen és szimpatikusan játszó ellenfelünk ellen, de ez már nem jött össze, így maradt a 2-0-s végeredmény.

Összességében nagyon halvány teljesítményt nyújtott ezen a napont csapatunk, ami meglepő volt az egy héttel korábbi bucsai fellépéshez képest, ahol kiválóan és szervezetten játszottunk. A korai kihagyott helyzetek rányomták a bélyegét az egész mérkőzésre ami görcsösségbe csapott át és az utolsó tíz percig nem tudtunk betalálni. A hátralévő négy őszi találkozónkon ennél sokkal többre lesz szükség, ha növelni szeretnénk a pontjaink számát.

Vármegyei III. osztály Északi csoport 7. forduló
Végeredmény: Okány KSK – Csárdaszállási SZSK 2–0

 Összeállítás:
Kezdő: Irázi L. – Varga L., Bodó I., Huszár S., Kovács P., – Nagy R., Zsila P., Kincses R., – Sánta Z., Ruszó P., Szabó B.
Cserék: Illés T., Balogh B., Sági R., Tóth I., Csurai J., Kovács R., Balogh L.
Gólszerző: Tóth I., Balogh B.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Egy héttel korábban egy másik csapatomat láttam Bucsán, szó szerint és átvitt értelemben is. Ez a mai produkció még ezen a szinten sem elegendő. Hiába voltunk mezőnyfölényben és alakítottunk ki több tucat gólhelyzetet, idejekorán görcsössé váltunk és ugyan kibrusztoltuk a győzelmet két cserejátékos góljával, de ilyen teljesítménnyel a jövőben nem fogunk pontot vagy pontokat szerezni. Aki ma dícséretet érdemel, az a játékvezető, aki egyedül is hiba nélkül hozta le a mérkőzést.”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Egyetértesz ha azt mondjuk, nem ez volt a csapatunk legjobb mérkőzése az új érában?
V.R.: Nagyon is. Sajnos ma egy formálódó és egyelőre még szerényebben futballozó újjáalakult csapat ellen is megszenvedtünk. Az első tizenöt percben nem mentek be az ajtó ablak ziccerek sem, ami miatt a fiúk elbizonytalanodtak és a mérkőzés előrehaladtával ez csak rosszabb lett, de végül csak itthon tartottuk a három pontot.

okanyksk.hu: A cserék szállították a győzelmet jelentő gólokat. Sőt a vezetést megszerző Tóthot egy már becserélt játékosra hoztad be. Nem voltál megelégedve Illéssel vagy mi volt az oka a váltásnak?
V.R.: Cserélni tudni kell! Na de, hogy komolyra fordítsam a szót: igen valóban ma két padról érkező játékos volt a nyerőember, akik nagy elánnal szálltak be. Mindketten óriási lemaradással küzdenek. Bence a munkájából kifolyólag nagyon keveset tud edzeni, a kondija sincs rendben, de ő egy olyan kvalitású játékos, aki még ebben az állapotban is hozzá tud tenni a játékunkhoz. Ha ő rendben lenne fizikálisan hatalmas erősségünk lehetne, hiszen legelőször 8 éve igazolt Okányba és jól ismerjük, ma talán kicsit szerencséje is volt. Imi későn csatlakozott hozzánk, ráadásul az elmúlt hetekben betegséggel küzdött. Idő kell neki, hogy teljesen beintegrálódjon és ugyan nem a keret fiataljai közé tartozik, de neki is vannak hiányosságai sok területen. Ezen a találkozón jól szállt be arra a bő tíz percre amit kapott, a harcossága nagy segítségünkre volt, de ha higgadtabb, pontosabb lenne a játéka még ennyi idő alatt is akár megtriplázhatta volna a góljai számát a mérkőzés végén. Az ő becserélése annak az Illésnek a kárára történt, akit egy szűk negyedórával korábban állítottam be és ugyan kívülről úgy tűnhetetett, hogy nem voltam megelégedve vele, mégsem ez volt az indok. Tomi egy komolyabb lovaglóizom sérülésből jön vissza, ami után még korai volt a szerepeltetése, de annyira kilátástalan volt a játékunk, hogy közösen vállaltuk a kockázatot, hátha frissességet és dinamikát tud adni a középpályának. Azonban valószínűleg még tudatalatt visszafogta magát, mert kívülről nagyon gyámoltalannak tűnt, és egy rossz passzából majdnem el is ment az ellenfél. Féltettem, hogy a gátlásai a találkozó végére feloldódnak és hevesen megy bele a párharcokba majd rásérül, amivel egész őszre elvesztettük volna. A lecserélése nem tetszett neki, de intelligens fiatalemberről lévén szó elfogadta, az pedig hogy a helyére beálló játékos góljával kerültünk előnybe, szerintem meg is nyugtatta.

okanyksk.hu: Véget ért a bajnokság első köre. A megszerzett 6 pont mit mutat, valóban ennyi van a csapatban?
V.R.: A számok nem hazudnak. Jelenleg ennyi van bennünk. A mögöttünk lévő két csapatnál mindenképpen jobbak vagyunk, az előttünk lévő öt együttesből az elmúlt hét fordulót tekintve azt mondom, hogy a Sarkadkeresztúr és a Sarkad kiemelkedik a mezőnyből, a másik három csapatnál pedig az eredmények is azt mutatták, hogy ki-ki meccseket játszva egyelőre egy gólokkal jobbak nálunk. Reméljük ez az előny hamarosan eltűnik és nem 2-1-re, 1-0-ra, vagy 3-2-re veszítjük el a meccseinket a Vésztő, Bucsa és Zsadány ellen, hanem megfordulnak a kimenetelek.

Tabella a 7. forduló után

A következő hétvégén csapatunk Sarkadra utazik, ahol október 22-én vasárnap 14:30-tól lépünk pályára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük