Hatpontos mérkőzésen is hibátlan teljesítmény

Szikrázó napsütésben, remek létszámú nézősereg előtt nyújtotta tovább hazai veretlenségét felnőtt csapatunk a Gyulai TFC ellen. Az ifjúságiak nem bírtak a bajnokesélyessel.

Megye I. osztály
12. forduló /2021.10.30./
Okány KSK – Gyulai Termál FC
Szokatlan kezdési időpontban, de remek futballidőben csapott össze a bajnokság második és harmadik helyezettje. Éppen ezért komoly tétje volt a mérkőzésnek, mondhatni hatpontos találkozó volt ez. Csapatunk kitartóan üldözi az éllovas Körösladányt és a forduló előtt éppen az aktuális ellenfelünk a Gyulai TFC állt mögöttünk.
A hétvége összecsapásának is kikiáltott mérkőzésen a játékosok és a szurkolók is hamar belekezdtek. Igaz az első tíz percben inkább tapogatózó játék folyt, de az is élvezhető iramban, majd pedig a 12. percben Sztojka szánta el magát váratlanul lövésre bő 25 méterről és az egykoron NB2-ben is megforduló Molnár kapust megviccelve, a talajon megpattanó labda a hálóban kötött ki. 1-0
A vezetésünket követően a vendégek magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak és előbb pontrúgásból, majd akcióból is veszélyeztették Nagy Richárd kapuját, de hálóőrünk remekül helytállt. Hazai részről Nyéki és Sztojka volt az, akik újabb találattal terhelhették volna meg a gyulai kaput, de mindkét esetben a helyén volt a vendég kapus.
A 39. percben újra szabadrúgáshoz készülődött a Termál. Nagy Gergely beadására Nagy Ede érkezett és ért bele rosszul a játékszerbe, ami éppen így lett jó Paliknak, aki habozás nélkül a léc alá vágta azt.
1-1
A vendégek játékában leginkább a pontrúgások után volt veszély és a 42. percben ismét Nagy G. tekert jól kapura, de kapusunk remek mozdulattal hárítani tudott, így a csapatok 1-1-es állással vonulhattak pihenőre.

A második félidőben is ugyanolyan aktívan kezdtek a csapatok, mint tették azt az elsőben, de vélhetően a vendégek mestere volt az elégedettelenebb, hiszen három helyen is változtatott a félidőben.
Az elégedettlenségét csak tetőzhette, hogy a 63. percben Sztojka kevéssel fejelt csak a gyulai kapu mellé, de a 66. percben már nem kerülték el a gólt sem, ugyanis Kopács kapott Sztojkától remek labdát a bal oldalon, aki erőszakosan betört a büntetőterületen belülre, majd okosan, élesen Kovács Gy. elé tálalt, aki 12 méterről pofozta a kapuba a pattogó labdát. 2-1
Az utolsó húsz percben még próbálkoztak a vendégek, de támadásaik egyre erőtlenebbé váltak, majd a 85. percben ezúttal Sztojka jobbról, az alapvonalról passzolt visszafelé remek ütemben Kopácshoz, aki egy igazítás után kilőtte a rövid alsót. 3-1
Az utolsó percekre csapatunk olyannyira a vendégek főlé nőtt, hogy Sztojka akár egymaga mesterhármasig is juthatott volna, de az első támadásnál centikkel lemaradt az indításról, majd pedig túlságosan is önzetlennek bizonyult és a Komlósinak szánt passza rövid lett.
Összességében tehát csapatunk abszolút megérdemelten és magabiztosan tartotta itthon a három pontot, melynek köszönhetően az eddigi közvetlen üldözőt letaszította a dobogóról.

Kopács Zsolt itt még bánkódott, de percekkel később már a góljának örülhetett

VÉGEREDMÉNY: 3-1

 Összeállítás:
Kezdő: Okány: Nagy R. – Mező, Vincze D., Bogár, Nyéki, Baksai (Komlósi), Kopács, Kovács Gy., Kovács I. (Cseke, Balogh R.), Tövisháti, Sztojka
A cserepadon: Patka, Kincses, Komódi
 Gólszerzőnk: Sztojka, Kovács Gy., Kopács


A Megye I. osztály állása a 12. forduló után:


Megyei U-19 Észak
9. forduló /2021.10.30./ 
Okány KSK U19
 –  Dobozi SE U19 0-8

A bajnokesélyes Doboz utánpótláscsapata látogatott hozzánk, mivel 6 és fél év után egy napon rendezhettek felnőtt és ifjúsági mérkőzést. Sajnos a papírforma beigazolódott és fiataljaink csupán negyedóráig tudták tartani a 0-0-ás eredményt. Az első 15 percben több ígéretes támadást is vezettünk, de a vendégek egy távoli lövéssel hamar a tudtunkra adták, hogy miért is állnak a tabella előkelő helyén.
A félidőig 5 gólig jutott a Doboz, majd a második játékrészben még hárommal toldották ezt meg, így kialakítva a 0-8-as végeredményt.

VÉGEREDMÉNY: 0-8

A következő hétvégén felnőtt csapatunk szombaton 13:30-tól a Szeghalmon lép pályára, míg az ifjúsági csapatunk vasárnap 10 órától Békéscsabán a MÁV otthonában játszik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük