Igazságos döntetlen Körösladányban

Az ősz rangadóján szerzett értékes pontot felnőtt csapatunk, amely Körösladányban játszott döntetlent. Az ifjúságiak szabadnaposak voltak.

Megye I. osztály
9. forduló /2021.10.09./
Körösladányi MSK – Okány KSK

A megyei csúcsrangadóként aposztrofált mérkőzés nem is keltett csalódást a kilátogató közönségnek, ugyanis az azonnali NB3-as visszajutásra pályázó hazai csapat rögtön a találkozó elején kezdeményezően és remek iramban lépett fel. Együttesünk azonban jól állta a sarat, de a 14. percben porszem került a gépezetbe, amikor is Bakk indításával Burai mehetett egészen az alapvonalig és centerezését követően Farkas passzolt 4 méterről a kapuba. 1-0
A Ladány szerette volna hamar dűlőre vinni a dolgot és két perccel a találatuk után gyakorlatilag lemásolták a gólhoz vezető szituációt, de most Nagy kapus túl járt Farkas eszén. A félidő derekára csapatunk is éledezett és egyre többször kerültünk a hazai kapu előterébe. A 23. percben Kollát labdaszerzését követően Sztojkát indította a jobb oldalon, aki remekül adott középre, de Bondár csak visszafelé tudta már fejelni a játékszert Nyéki felé, aki 10 méterről óriási kapufát lőtt. Az akciónak nem lett vége, ugyanis Kovács Gy. tétovázás nélkül visszarúgta a kipattanót, ami a védők és a kapus mellett utat talált a hálóba. 1-1
A félidő folytatásában mindkét oldalon akadt még egy-egy nagyobb helyzet. Először Baksai beadásába rosszul ért bele Sztojka, pedig már csak az üres kapu volt előtte, majd a 44. percben Kovács rossz passzát fülelte le Farkas, aki Budai elé tálalt, de a gyors szélső játékos lövését kapusunk a kapufára tolta, így maradt a döntetlen a szünetre.

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrészt is intenzíven kezdte a hazai egylet és már az 53. percben majdnem sikerült betalálniuk, de ezúttal Nagy kapus és Bogár mentették meg csapatunkat a góltól, majd egy perccel később ismét a hálóőrünké volt a főszerep, ugyanis Urbán ziccerét bravúrral, lábbal hárította. A 67. percben újabb Körösladányi támadás következett, amikor Czirok vette célba a kapunkat közelről, de Nagy Richárd ma újra remek formában védett és kiütötte az életerős lövést.
A mérkőzés egyik legszomorúbb eseménye a 70. percben történt, amikor Wéber brutálisan, hátulról nyilvánvaló kiállítást érő módon csúszott rá Bondár bokájára. Az eset a játékvezetőnél csak sárga lapot ért, pedig azóta kiderült, hogy csapatkapitányunk súlyos sérülést szenvedett és lehetséges, hogy az ősszel már nem is lesz hadra fogható. (Támadónk már a hatodik a keretünkből, aki tartós sérülést szenvedett el az ősszel.)
Azonban az életnek és a mérkőzésnek is mennie kellett tovább, így érkezett Bondár helyett a pályára Komlósi, aki nem sokat tétovázott, ugyanis a 77. percben Mező felpassza után Zelenyánszki leütközte Sztojkát a játékszer pedig Komlósihoz került. Játékosunk egy testcsellel „elküldte” Urbánt, majd ballal 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 1-2
A hazaiak az utolsó tíz percre fokozták az addig is elég komoly nyomást és a 82. percben egy jobb oldali Urbán-Czirok-Urbán kényszerítő végén utóbbi a kapunk hosszú oldalába lőtt. 2-2
A rendesjátékidő utolsó másodperceiben majdnem meglett a hazai győzelem, amikor egy szögletet követően Wéber fejelt a kapunkra, de Bogár óriást mentett fejjel a gólvonalról.
A játékvezető 4 perces hosszabbítást mutatott fel, így még akadt esemény a 90 percen túl is és, hogy keretbe foglalja teljesítményét kapusunk, újabb bravúrokat mutatott be. Előbb Wéber 17 méteres szabadrúgását védte, de a kivágott labdából érkező visszaívelést is kiütötte, amit Mező vágott előre Rácz felé. Támadónk pazar mozdulattal továbbított Sztojka felé, aki már nem tudta a játékszert visszajátszani neki ugyanis lesre futott. Helyette érkezett Kopács a jobb oldalon, akinek 18 méteres ballábas lövése elkerülte a kaput és ez jelentette a találkozó végét is.

Kicsi a rakás… Komlósi Miklóst a második gólszerzőnket ünneplik a társak

VÉGEREDMÉNY: 2-2

 Összeállítás:
Kezdő: Nagy R. – Bogár, Komódi, Mező, Nyéki, Baksai (Rácz Gy.), Kovács Gy., Kollát (Kopács), Tövisháti, Sztojka, Bondár (Komlósi)
A cserepadon: Patka, Cseke, Kincses
 Gólszerzőnk: Kovács Gy., Komlósi

Óriás menetelést mutat be csapatunk friss feljutóként a megyei első osztályban, de sajnos a szerencsével hadilábon állunk, ugyanis hétről hétre veszítünk el játékosokat sérülések miatt és ez előbb utóbb valószínűleg vissza fog ütni.


A Megye I. osztály állása a 9. forduló után:

A hiányzó Szeghalmi FC – Gyulai Termál FC mérkőzést később rendezik meg.

Megyei U-19 Észak
7. forduló 

Utánpótlás csapatunk ezen a hétvégén szabadnapos volt!

A következő hétvégén a felnőtt csapatunk szombaton hazai pályán játszik a Gyomaendrődi FC ellen 14:30-tól, míg az ifjúsági labdarúgóink Körösladányba utaznak, ahol vasárnap délelőtt 10 órától lépnek pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük