Kiszáll az „ifi”

Hosszas mérlegelés után a vezetőség arra az elhatározásra jutott, hogy visszalépteti az Okány KSK U19-es csapatát a 2022-23-as idény tavaszi küzdelmeitől.

Nehéz és fájdalmas döntést kellett meghozni, de egy ideje már erőn felüli küzdelmet jelentett az is Kincses Róbert korosztályos edzőnek, hogy egyáltalán a bajnokságban való folyamatos részvétel garantált legyen, külső és belső tényezők miatt egyaránt.

A rendkívül szomorú döntésről egyesületünk tájékoztatta az MLSZ Békés (Vár)Megyei Igazgatóságát is.

Egyre kevesebb volt az ismerős arc az ifjúsági csapatban is.

Az indokaink között szerepelt az, hogy évek óta gondot okozott az utánpótlás játékosok hanyag hozzáállása, ami már nyomot hagyott az előző szezon teljesítményén is. Évről évre minden szezon elején papíron bő 20 fővel induló ifjúsági keretből az idény közben csupán a játékosok alig több, mint fele jelent meg az edzéseken, míg a mérkőzésekre volt, hogy ennél is kevesebben mentek el.

„Továbbá a vezetőség meglátása szerint sajnos a későbbiekben csak romlani fog a helyzet ebből a szempontból. Szomorú tény az is, hogy az elmúlt 2-3 évben már csak úgy tudtuk versenyeztetni az U19-es csapatunkat, hogy a megszűnő szomszédvári Vésztői SE U19-es csapatának néhány egykori játékosát csábítottuk át Okányba, illetve a Mezőgyán – Geszt – Zsadány háromszögben kutattunk olykor szerencsével sportolni vágyó fiatalok után. Sajnos a jelenlegi szezonra az aktív ifjúsági játékosok közül több volt az ‘idegen’, mint a helyi fiatal.” – mondta el Kincses Róbert elnökségi tag, utánpótlás edző

Probléma volt még, hogy hatalmas akadályba ütköztek a sportorvosi vizsgálatok időpontjai miatt is. Jelenleg is 10-nél több játékosnak lenne szüksége orvosi vizsgálatra, viszont az elérhető időpontok már irreálisan belenyúlnának a tavaszi szezon küzdelmeibe. Sajnos az elmúlt években borzalmasan beszűkültek a csapatok lehetőségei ha sportorvosi vizsgálatról volt szó, ugyanis már csupán csak Békéscsabán van erre lehetőség, ami miatt az orvosok borzasztóan leterheltek és alig van szabad időpont.

Az egyik legjelentősebb indok a visszalépésre az üzemanyagár emelkedése, illetve a bérelhető személyszállítás is megfizethetetlen lett egy ilyen kis egyesületnek, ugyanis szezononként már milliós összegekről beszélgettünk. Ez hatalmas anyagi terhet jelentene a jövőben az Okány Községi Sportkör számára. Elnökségünk az új időszámítás kezdete óta különösen igyekszik odafigyelni az egyesület gazdasági biztonságára.

A fent felsorolt indokok miatt egyelőre az U19-es csapat újraindítása bizonytalan ideig erősen kétséges. (Esetlegesen) Más korosztályban az elnökség még átgondolja az indulást. Amennyiben ideális létszám és megfelelő hozzáállás mutatkozik a gyerekek részéről egy U13-as vagy U16-os csapat indítása lehet a jövőben reális lehetőség talán.

Mindezek után tehát csupán a felnőtt labdarúgás maradt életben a településen, ahol azonban örömteli, hogy a keretünk 90%-a helyi fiatal, de a fennmaradó 10%-nyi játékosnak is van korábbi kötődése Okányhoz.

One Comment on “Kiszáll az „ifi””

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük