Megvolt az új szezon első tétmeccse

A Békés Vármegyei Kupa 1. fordulójában lépett pályára az Okány KSK az egy osztállyal feljebb található Dobozi SE vendéglátójaként. A papíformát sajnos nem sikerült felborítani: hatgólos meccsen magabiztos idegenbeli sikert hozott a találkozó.

Hónap elején egy felkészülési mérkőzést már lejátszottunk a doboziakkal (1-3), az akkor tapasztaltak alapján pedig némi esélyben is reménykedhettünk a továbbjutás kapcsán. A Vármegye Kupában ugyanis döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább automatikusan. Azonban az azóta eltelt idő alatt Doboz kerete megerősödött, amit egy héttel ezelőtt bizonyított is a II. osztály „A” csoportjának idénnyitóján, amikor 2-1-re legyőzték az OMTK-Rákóczi csapatát. Csapatunk nehéz, de próbára érdemes feladat előtt állt.

Habár már hat perc elteltével hátrányba került Varju Richárd csapata, mezőnyben az első félidő nagyrészében egyenlő ellenfélnek bizonyult. Látszódott még az idényeleji forma mindkét fél részéről, sok volt a labdavesztés és az ütemtévesztés, amik miatt területek nyíltak meg, különösen a középpályán. Hogy, ezeket a lehetőségeket hogyan ragadták meg a csapatok, abban csúcsosodott ki az osztálykülönbség: a szünethez közeledve a doboziak kétszer is betaláltak, eldöntve lényegében ezzel a találkozót.

A második félidőben több idő telt el az első találatig, ám az némileg kérdéses körülmények között született meg a 60. percben, egy vendég pontrúgás után. Az ekkor már négygólos hátrány ellenére sikerült azonban nekünk is feliratkozni az eredményjelzőre: Veres Attila alig 6 perccel azután, hogy a kispadról szállt be, egy okányi szögletet követően vette be a dobozi kaput közelről, nagy tumultus közepette. Varju Richárd megadta a lehetőséget cserejátékosainak a bizonyításra a későbbiekben, valódi tét és esély híján pedig bátor játékot hoztak az utolsó percek, ebből viszont ugyanúgy a doboziak profitálhattak és a 80. percben beállították az 1-5-ös végeredményt.

Békés Vármegyei Kupa, 1. forduló
Végeredmény: Okány KSK 1 – 5 Dobozi SE

Összeállítás: Irázi L.- Huszár S., Kincses R., Kovács P., Bodó I., – Balogh R., Illés T., Sánta Z., Bujdosó S., Balogh B. – Ruszó P.
Cserék: Veres A., Sági R., Kovács R., Zsila P., Varga L.
Gólszerző: Veres

Egy hét múlva, augusztus 26-án megkezdődnek a küzdelmek a III. osztály Északi csoportjában. A bajnokságot hazai pályán kezdjük, ellenfelünk a Sarkadi KLE lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük