Vérszegény hazai bajnoki rajt

Nyolchetes felkészülés után bizakodva várta mindenki együttesünk bajnoki rajtját, ami nem úgy sült el ahogyan azt elképzeltük.

Már gyakorlatilag megszokott, hogy az MLSZ megyei igazgaztósága minden évben valamiféle reformtervezettel áll elő, hogy fenntarthatóvá váljon a megyei futball. Ebben az idényben ez leginkább a megyei harmadik vonalra volt igaz, ugyanis az eddig egy csoportos küzdelemből immár területi alapú észak-déli csoportokat alakítottak ki északon 8, délen pedig 9 csapattal. Ráadásul az előttünk álló szezonban háromkörös, azaz nem csupán oda visszavágós rendszerben versenyzünk majd.
A területi elvű beosztásnak köszönhetően kissé eltérő minőségű csoportok jöttök létre, hiszen északra került a tavalyi év három dobogós csapata (1. Sarkadkeresztúr, 2. Vésztő, 3. Zsadány) és az 5. helyezett (Bucsa) is. Új belépőként északon versenyzik az megreformált, legutóbb a megyei első osztályban vitézkedő Sarkad és a néhány éves szünetet követően újjáalakuló Csárdaszállás is, így tehát elmondható, hogy igen erős bajnokság elé nézünk.

Csapatunk az első fordulóban a Sarkadi KLE-t fogadta, amely egy rendkívül megfiatalított szívós gárda benyomását keltve már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést. Az első negyedórában kimondottan visszafogottan és riadtan próbáltunk kijönni a kapunk elől több-kevesebb sikerrel. A vendégek is pontatlanul játszottak, de erőszakosságuk és lendületeségük révén többször is eljutottak a kapunk elé. Szerencsére az utolsó pillanatokban mindig elkapkodták a helyzeteiket. A 23. percben azonban a védelmünk mélázott el és a sarkadiak középpályása több játékosunk között is végig tudott szlalomozni, majd Bozsányihoz passzolt, aki jó 22 méterről elemi erővel bombázott a léc alá. 0-1 Sajnos kiválóan eltalált lövés volt.
Alig néhány perc múlva majdnem sikerült egyenlítenünk, amikor is Ruszó szerzett labdát az ellenfél kapujától 25 méterre és nem is teketóriázott sokat, a kapus felett-mellett ellőtte a játékszert, ami a kapufáról sajnos kifelé pattant. A félidő utolsó tíz percére már éledezni látszott csapatunk és egyre többször jutottunk el a vendégek kapujáig, de siker nem koronázta támadásainkat. A szünetre egy gólos hátránnyal vonulhattunk.

Csapatunk félénken kezdett és hiába talált magára a második játékrészre,
a sarkadi fiatalok óriási gólokkal vitték el a három pontot. (Fotó: Kiss Zsolt/Sarkadi KLE)

A második játékrészre harapósabban érkeztünk ki, de a félidő elején az 50. percben rögtön egy védelmi megingás következtében a sarkadi Ónodi megrúgta élete gólját. Védőink nem léptek ki a vendégek 16-os számú játékosára, aki közel 25 méterről vette be a hálónkat. 0-2
Ezt követően fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását és a vendégcsapat ereje is láthatóan fogyni kezdett, ami egy szépítő gólban meg is mutatkozott. Az 56. percben Krucsó játszotta magát tisztára majd a lövése a hosszú kapufáról még kipattant, de az éppen Ruszót találta meg, aki bő 10 méterről nem is hibázott már így alakítva az eredményt 1-2-re.
Játékosaink megérezték, hogy lehet még keresnivalójuk a mérkőzésen és plusz energiákat mozgósítva mindent megtettek az egyenlítésért. A találkozó ezen szakaszában a vendégek egyre feszültebbé váltak, aminek több sárga lap is lett a jutalma, mi pedig egyre többször jutottunk el a kapujukig, de az egynlítés nem jött össze. A 75. percben aztán talán túlságosan feladtuk a védekezést és egy kontratámadásból újabb szépségdíjas találattal Mezei eldöntötte a három pont sorsát. 1-3
Az utolsó percekben még csapatunk rendületlenül ment előre és próbált újra felzárkózni, de Krucsó ígéretes lövése ismét csak a kapufán csattant a találkozó vége előtt néhány minutummal, így maradt a végeredmény 1-3.

Összességében az első félidei visszafogott játék miatt lehetett nagyobb hiányérzetünk, mert a második játékrészben már teljes mértékben egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek. A találkozó három szép és ritka nagy sarkadi gólt hozott, míg a mi oldalunkon ugyanennyi kapufát. A mondás úgy szól, hogy a jó csapatnak van szerencséje. Ezen a napon nekünk nem volt szerencsénk, azonban a látottak alapján mégsem mondhatjuk azt, hogy csapatunk rosszabb lenne a sarkadi együttesnél.

Békés vármegyei III. osztály Északi Csoport, 1. forduló
Végeredmény: Okány KSK – Sarkadi KLE 1–3 

 Összeállítás:
Kezdő: Rózsa Cs. – Nagy R., Kincses R., Kovács P., Bodó I. – Balogh R., Illés T., Szabó B., Bujdosó S., Krucsó M. – Ruszó P.
Cserék: Irázi L., Veres A., Sági R., Kovács R., Zsila P., Varga L., Sánta Z.
Gólszerzőnk: Ruszó

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Az első játékrészben riadt őzikék voltunk, a második félidőben viszont feljavultunk, de sajnos közben a sarkadi fiatalok életük góljait rúgták 20-25 méterekről. Nekünk ezen a napon csak három kapufára és a szépítésre futotta, pedig a végére mezőnyben is a vendégek fölé tudtunk kerekedni.”

A következő fordulóban, szeptember 2-án 16:30-tól a Kötegyánban lépünk pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük