Rutinos védővel erősítünk

Elkezdődött a nyári átigazolási időszak és az öltözőnkben – ahogy egy-egy holtszezonban szokás – természetesen új arcok is feltűntek.

Egyesületünk már a tavaszi idény korai szakaszában megkezdte a tapogatózó egyeztetéseket az aktuális keret tagjaival, hogy abban az esetben, ha sikerül kiharcolni a magasabb osztályú indulás jogát kire számíthat vagy éppen nem számíthat a továbbiakban vezetőedzőnk. Szerencsére a játékosaink többsége nyitott volt a közös folytatásra, így a nyári átigazolási időszakra is nyugodtabban készülhettünk.

Ettől függetlenül természetesen a komolyabb kihívás, a magasabb szint és a törvényszerű keretfrissítés miatt szükséges új játékosok igazolása. Így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és a klub történelmének első megyei első osztályú szezonjában a csapatunk segítségére lehetnek.

Az első nyári érkezőnk:

Vincze Dániel

Óriási, magasabb osztályú rutinnal rendelkező védőjátékost sikerült Okányba csábítanunk az új idény kezdete előtt. A békéscsabai nevelésű Vincze Dánielt már fiatalon komoly tehetségnek tartották a posztján, ugyanis 17 évesen már külföldön, az akkor a németországi Bundesliga2-ben érdekelt MSV Duisburg igazolta le egy évre, majd hazatérését követően 18 évesen már komolyan számoltak vele a NB3-as Lombard Pápa csapatánál, de sajnos sérülések és betegségek miatt a következő idényben „haza” igazolt a Gyula Termál NB3-as együttesébe amelyben alapemberként öt idényen át megélt sikeresebb és kevésbé sikeres időszakokat is. Ezt követően Méhkerék felé vette az irányt, ahol rögtön az első idényében Megyei I. osztályú bajnoki címet és NB3-as feljutást ünnepelt a csapattal. A Méhkerék kiesése után az újonc NB3-as Füzesgyarmatra igazolt, ahonnan másfél szezon után távozott Körösladányba. Dani a két és fél körösladányi szezonjában először ezüst, majd aranyérmes lett a Megyei I. osztályban, majd megmérettetett a Ladányiakkal is az NB3-as bajnokságban. Innen vezet a most 30 éves játékos útja hozzánk.

A 183 cm magas új igazolásunk alapvetően jobb lábas, – de elmondása szerint ballal sem jön zavarba – a védelem tengelyében lehet a csapatunk hasznára, de pályafutása során szinte a védősor bármelyik posztján bevetésre került már, sőt olykor korábbi edzői a középpálya közepén védekező szerepkörben is alkalmazták.

Érdekesség Daniról, hogy középső védő létére nagyon sportszerű játékos, ugyanis az MLSZ adatbankjában fellelhető statisztikák szerint is, csupán 37 sárga lapot és 4 piros lapot kapott a több, mint tíz éves felnőtt pályafutása során. Ez a szám rendkívül átlagon alulinak tekinthető.

Vincze Dániel (fehérben) nagy csatákat is megélt az NB3-ban (Fotó: Kovács-Goda József)

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Vincze Dániel felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
NB323413
Megyei I. osztály533

Danit megkérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól az őszi idényben:

Örülök hogy Okányba igazolhattam, nagyon meggyőző volt a vezetőség által felvázolt terv a szezonra nézve, valamint szimpatikus volt a baráti és a családias hangulat is. Hajrá Okány!

Vincze Dániel

One Comment on “Rutinos védővel erősítünk”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük