Villámléptű szélsővel erősítünk

Január 15-től elkezdődött a téli átigazolási időszak és ugyan a nyárhoz képest csöndesebben, de megindult a mozgolódás a megyei kluboknál is, így természetesen nálunk is feltűnnek új arcok az öltözőben.

Január 15-től február 14 éjfélig lehet az amatőr egyesületeknek új labdarugót átigazolni. Fontos tudnivaló, hogy ebben az időszakban azonban csak abban az esetben lehet klubot váltani, ha az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz.

Habár az ősszel remeklő együttesünkhöz nem kívántunk volna alapesetben “hozzányúlni”, de sajnos rajtunk kívül álló okok miatt mégis szükséges a keret kismértékű átalakítása. Arról, hogy miért is, bővebben ITT olvashatsz.

Így az elkövetkező napokban egyesével mutatjuk be azon játékosokat, akikkel sikeresek voltak az egyeztetéseink és csatlakoznak klubunkhoz a télen.

Az első téli érkezőnk:

Tokaji Zsolt

Az első téli igazolásunk a Gyulai TFC-ben kezdte labdarúgó karrierjét, és – rövid békéscsabai kitérőt követően – itt is mutatkozott be a felnőttek között mégpedig egyből az NB3-as bajnokságban találta magát 17 évesen. 2017-től aztán másfél idényen át a szebb napokat is megélt szomszédvári és azóta már megszűnt Vésztői SE csapatát erősítette a megyei első osztályban. Rövid időre ugyan visszatért Gyulára a nevelőegyesületébe, de 2019 őszétől egészen mostanáig a Sarkad szolgálatában állt és innen érkezik most Okányba.

Tokaji Zsolt 23 éves, jobb lábas és a középpálya több posztján is otthonosan mozog elmondása szerint. Leginkább bal szélsőként szeret játszani, akkor sem jön zavarba ha a jobb oldalon vagy előre tolt ékként játszatják. 180 cm-es új igazolásunk legnagyobb erénye a sebessége, ami már ellenünk is többször kamatozatott.

Érdekesség Zsoltival kapcsolatban, hogy ellenünk az elmúlt években háromszor is betalált a Sarkad színeiben és a 2019-2020-as idénye alakulthatott volna eddig a legfényesebben, de a világjárvány miatt félbeszakították a bajnokságot. Zsolt abban az idényben 18 mérkőzés után 18 rúgott góllal állt, amikor beszüntették az idényt.

Tokaji Zsolt (feketében) még a Sarkad szerelésében küzd a nevelőegyesülete ellen.

Az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikái szerint Tokaji Zsolt felnőtt pályafutása számokban:

OsztályMérkőzésGól
NB39 0
Megyei I. osztály378
Megyei II. osztály3229
Megyei kvalifikációs bajnokság119

Zsoltot megkérdeztük, milyen érzésekkel csatlakozik az Okány KSK együtteséhez, mit vár önmagától és a csapattól az tavaszi idényben:

Nagyon örülök, hogy Okányba igazolhattam és egyfajta szintlépésnek is gondolom ezt, hiszen szeretnék tovább fejlődni, amire úgy gondolom itt meg is lesz a lehetőségem. Szeretnék magamnak egy stabil szerepet kivívni a keretben, amihez formába kell hoznom magam ugyanis úgy érzem, több van bennem annál, amit az elmúlt hónapokban mutattam. A csapattól mindenképpen egy érmes helyezést remélek a tavasszal, amire úgy gondolom alkalmas is a keretünk.

Tokaji Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük