Átmentünk a szomszédhoz egy nagy pofonért

Sem az időjárás, sem Vésztő nem volt velünk kegyes a vasárnapi szomszédvári derbin.

Tizedik fordulójához érkezett a megyei III. osztályú bajnokság északi csoportja. Az idei lebonyolítás miatt a szezon sokadik szomszédvári rangadója várt ránk, mely során a Kötegyán ellen elhullajtott két pontot igyekeztünk jóvá tenni. Bár Vésztő továbbra is a harmadosztályú mezőny legjobbjai közé tartozik, a legutóbbi három alkalommal mindig megnehezítettük szomszédaink dolgát, így hát abban reménykedtünk, hogy a tendencia tovább tart, vagy éppen még jobbra fordul azok után, hogy hol pontot, hol pontokat hullajtottunk el a Vésztő elleni meccsek utolsó perceiben. Az újabb összecsapást mindkét csapat jó formának örvendve várhatta: Mi az elmúlt 3 meccsen 7 pontot szereztünk, Vésztő pedig 9-et.

„Angolos” időjárás fogadta a játékosokat vasárnap kora délután. Hol úgy esett, mintha dézsából öntötték volna, hol a szél volt markáns, hol a nap sütött vakítóan. Csak a villámlás és a mennydörgés maradt ki a palettáról, mert egy dolog volt állandó: a hideg. Az elemek mellett pedig a játékosoknak a felázott pályával is meg kellett küzdeniük. A körülmények a meccs elején volt a legkellemetlenebbek, de ekkor lehettünk a legderűlátóbbak. Az első negyedórában Vantara Viktor és Bodó Imre révén többször is veszélyeztettük a hazai kaput, ám a kísérletek eredmény nélkül maradtak, csupán Vantara sokadik lövése ért oldalkapufát egyszer.

Vésztőnek pedig sajnos csak időre volt szüksége, hogy felvegye a megfelelő hőfokot. A 19. percben jutottak először érdemben az okányi kapu elé. Ekkor Kovács Patrik létfontosságú közbelépése még megakadályozott egy hazai kísérletet, de egy perccel később a védekezésbeli ütemtévesztést már góllal büntették a hazaiak, majd megtörtént a legrosszabb, ami ilyenkor lehetséges: három perccel később újabb gólt kaptunk. Az első percek biztató munkája majdnem egy szempillantás alatt veszett kárba. A második találatot követően Irázi László védéséire volt szükségünk ahhoz, hogy a különbség ne legyen még nagyobb, és ez segített ahhoz, hogy az első félidő végét úgy játsszuk le, ahogyan az elejét. Csapatunk megrázta magát és helyenként tetszetősen, egyérintővel jutott el a hazai kapuig, de a gól azonban Vantara és Illés Tamás lövése után egyaránt elmaradt. Olcsó közhely, de tényleg nem hiányzott más a csapat játékából az első félidőben.

Jártunk már így Vésztőn, és az előző szezonban sikerült is felállni kétgólos hátrányból. Azonban mikor egy csapatra ilyen feladat vár, nagyon fontos, hogy a munka korai szakaszában pozitív impulzus érje rosszabbul álló felet. Ennek azonban a szöges ellentétje történt meg a második félidőt elindító sípszó után nagyon hamar. A gyorsan érkező, harmadik hazai találat az utolsó fűszálat is elkaszálta, amibe még kapaszkodhattunk, a hazaiak pedig teljesen magukhoz tudták ragadni a domináns fél szerepét. Játékosaink ekkorra már látványosan hitehagyottá váltak és inlább csak szerették volna letudni a fennmaradó bő félórát, mintsem futballozni. A meccs végére pedig a hazaiak még úgy is megduplázták a különbséget, hogy közel 25 percet emberhátrányban fociztak egy brutális, azonnali piros lapot kiváltó szabálytalanság miatt. Fehér Árpád volt az elkövető, aki egy becsúszást sérelmezett és szándékosan megtaposta játékosunkat az esetet követően. Az emberelőny kiváló lehetőség lett volna arra, hogy legalább egy becsületgólt szerezzünk, de ebben a periódusban már nem volt semmilyen átütő erő csapatunkban.

Mind a meccs képe, mind az időjárás megidézte a világszerte legismertebb magyar dalt: Szomorú vasárnap…

Békés Vármegyei III. osztály, Északi csoport, 10. forduló
Vésztői TK – Okány KSK 6-0

Kezdőcsapat: Irázi L. – Varga L., Bodó I., Nagy R., Kovács P., – Bujdosó S., Illés T., Huszár S., – Sánta Z., Ruszó P., Vantara V.
Cserék: Zsila P., Sági R., Kovács R., Csurai J., Nagy M.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Húsz percig voltunk szervezettek, addig nekünk adódott több lehetőségünk is, majd három perc alatt megpecsételődött a sorsunk. A végeredményt túlzónak érzem, az utolsó harminc percre a hitünket is elvesztettük ezért nyílhatott ki az olló.”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Ilyen végeredményt látva az ember elsőre nem keresne kifogásokat, mégsem mehetünk el szó nélkül a meccs korai szakasza mellett. Biztató volt a kezdés, nemdebár?
V.R.: Kimondottan biztatóan kezdtük a mérkőzést, talán mondhatom, hogy mi voltunk a veszélyesebbek is az első negyedórában. A félidő derekén azonban elég volt két kapitális védelmi hiba és gyakorlatilag onnan elment a mérkőzés.

okanyksk.hu: A szezon első, Vésztő elleni összecsapásán helytálltunk, nem sokon múlott, hogy akkor döntetlent érjünk el. Ehhez képest ez a meccs teljesen máshogy alakult, pedig ugyanaz volt az ellenfél. Mi lehet erre a magyarázat?
V.R.: Az ősz elején hazai közönség előtt, jobb időben könnyebb volt játszanunk és ugyan most is biztatóan kezdtünk, de a harmadik gólt után a játékosaim feladták a találkozót. Az utolsó félórában már valószínűleg mindenki csak a forró zuhanyt várta és szétestünk fejben.

okanyksk.hu: Melyik meccs szimbolizálja a két csapat közötti különbéget: ez, vagy a szeptemberi?
V.R.: A Vésztő pontosan annyival jár előttünk, amennyivel hamarabb kezdték a csapatuk újjáépítését, ez időben körül belül kettő évet jelent. Ez látszott ezen a találkozón is, de ettől függetlenül nincs hat gól a két csapat között.

okanyksk.hu: Sokszor szóba került már, hogy mindig reagálnotok kell valamilyen változásra, ami a keretet illeti. Emiatt történhetett az idén, hogy ahány meccset játszottatok eddig, majdhogynem annyiféle arcotokat mutattátok már meg. Milyen érzés ilyen körülmények között dolgozni?
V.R.: Ez a legamatőrebb szint velejárója, persze jó lenne ha nem lenne ekkora fluktuáció hétről hétre. Örülnék ha hétről hétre a közel harminc fős keretünkből mindenki a rendelkezésünkre állna és az éppen legjobb formában lévő játékosokat nevezhetnénk a mérkőzésekre, de sajnos ez csak álom. Így megpróbáljuk minden héten kihozni a legjobbat magunkból.

Tabella a 10. forduló után

Következő mérkőzésünk november 11-én lesz 13 órától. Újabb szomszédvári rangadó vár ránk, ugyanis az éllovas Sarkadkeresztúrt fogadjuk majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük